ایجاد شبکههای همکاری متقابل با صنعت، دولت و جامعه در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر داود ثمری در نشست روسای پژوهش و فناوری استانهای دانشگاه آزاد اسلامی که با حضور دکتر بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، توسعه کمی و کیفی طرحهای برون دانشگاهی در واحدهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی وابسته، ایجاد آزمایشگاههای مأموریتگرا، انعقاد تفاهمنامه با سازمانها و دستگاههای دولتی را از اهداف کیفی در بخش مراکز تحقیقاتی و ارتباط با صنعت نام برد.
وی افزود: برای دستیابی به اهداف مذکور باید حداقل یک مرکز تحقیقاتی ماموریتگرا در استانهای فاقد مرکز و آزمایشگاههای تحقیقاتی و مرجع تاسیس شود.
مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: تعامل سازنده با دستگاههای اجرایی، بخش خصوصی و نهادهای عمومی و آگاهی از نیاز تحقیقاتی و آزمایشگاهی آنها و همچنین راهاندازی سامانه اطلاعرسانی توانمند در دانشگاه آزاد اسلامی با قابلیت دسترسی درونی و بیرونی و ایجاد شبکههای همکاری متقابل با صنعت، دولت و جامعه باید در دستور کار قرار گیرد.
توسعه سهم دانشگاه از محل تجارت فناوری و محصولات دانش بنیان
دکتر حامد افشاری مدیرکل کارآفرینی و تجاریسازی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه این نشست با اشاره به راهبردها و استراتژیهای اداره کل کارآفرینی و تجاریسازی این اداره کل افزود: توسعه پایدار و پویا در تجاریسازی فناوری دانشگاه، بسترسازی و توسعه کیفی فناوریها، توسعه سهم دانشگاه از محل تجارت فناوری و محصولات دانشبنیان در سه سطح ملی، منطقهای و بینالمللی و ایجاد شبکه کارآفرینی از راهبردهای این اداره کل است.
وی با بیان اینکه 126 مرکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، گفت: توسعه و توانمندسازی مراکز رشد، شرکتها و محصولات دانشبنیان، گسترش بازار محصولات فناورانه، ایجاد و اصلاح قوانین و مقررات تجاریسازی به منظور چابکسازی فرآیند تجاریسازی در دانشگاه، توسعه فرآیندهای مالی، حمایت از مالکیت فکری و سیاستگذاری شتاب دهندهها و مراکز نوآوری، از اقداماتی است که باید در توسعه پایدار و پویا در تجاریسازی فناوریهای دانشگاه صورت گیرد.
افشاری بر ضرورت بسترسازی و توسعه کیفی فناوریها تاکید کرد و گفت: در این راستا باید یک تعداد پلتفرم تکنولوژیها در سال 97 در سطح دانشگاه به منظور افزایش کیفی فناوریها، تولید فناوریهای جدید، ایجاد نظام اعتبارسنجی فناوری اساتید و اولویتبندی تحقیقات در مراکز پژوهشی انجام شود.
مدیرکل فناوری و تجاریسازی دانشگاه آزاد اسلامی افزایش تعاملات داخلی و بینالمللی در شکار فرصتهای تجاری و فناورانه، اعطای ماموریتهای خاص به مراکز و واحدهای برون مرزی و حمایت از سرمایهگذاری شرکتهای معتبر داخلی و بینالمللی را در توسعه سهم دانشگاه از محل تجارت فناوری ضروری دانست.
وی با بیان اینکه استادان در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی باید توانمند شوند و اصلاح دروسی مرتبط با کارآفرینی برای توانمندسازی دانشجویان انجام شود، عنوان کرد: شبکه کارآفرینی در سطح استادان، کارمندان، دانشجویان و فارغالتحصیلان به منظور بهرهگیری از توان علمی آنان ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام/