صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۷
در سیزدهمین مسابقات بین‌المللی ربوکاپ معرفی شد؛

بازوی رباتیکی که حرکات دست را تقلید می‌کند

داوود جوکار، کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، یکی از اعضای تیم دانشگاه شیراز است که بازوی رباتیکی را ساخته‌اند که بدون نیاز به حسگرهای پوشیدنی حرکات دست انسان را شبیه‌سازی می‌کند.
کد خبر : 272616

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، داوود جوکار درباره بازوی رباتیک گفت: «این بازو از نظر مکانیکی به شکلی طراحی شده است که دقیقا شبیه دست انسان، از بازو تا مچ، عمل کند؛ البته برای قسمت مچ به پایین این بازوی رباتیک نیز برنامه‌ریزی شده است و موتورهای آن هم ساخته شده‌اند اما هنوز روی بازو نصب نشده است. این بازو می‌تواند تمام حرکات دست انسان را شبیه‌سازی کند».


وی ادامه داد: «این بازوی رباتیک برای شبیه‌سازی حرکات دست انسان نیازی به سنسور ندارد؛ هیچ سنسوری روی بدن انسان نصب نمی‌شود و هیچ ارتباط رادیویی یا سیمی در این میان وجود ندارد. این بازو تنها از طریق دوربینی که دارد، حرکات انسان را ضبط می‌کند و آنها را شبیه‌سازی می‌کند».


جوکار گفت: «این دوربین در دستگاهی به نام کینکت، که در کنسول‌های بازی ایکس‌باکس وجود دارد، تعبیه شده است. کینکت علاوه بر فیلم گرفتن از حرکات انسان، مجهز به دوربین مادون قرمزی است که عمق حرکات انسان را نیز ثبت می‌کند. این دستگاه ‌با ساطع کردن نور مادون قرمز می‌تواند عمق حرکات انسان را تشخیص دهد و ثبت کند».


جوکار افزود: «فهم این دستگاه از حرکات انسان به دو بعد محدود نمی‌شود، درواقع حرکات را به شکل سه‌بعدی می‌فهمد و کل فضا را درک می‌کند. این بازو حرکات نقاط اصلی دست یعنی کتف، آرنج و مچ دست را تحلیل می‌کند تا زاویه بین آنها را درک و ثبت کند. سپس این زوایا را به بازوی رباتیک منتقل می‌کند و بازوی رباتیک شروع به حرکت می‌کند».


وی گفت: «ما این دستگاه را نرمال‌سازی کردیم تا قد و اندازه شخصی که جلوی دوربین قرار می‌گیرد، تفاوتی ندارد که اپراتور بلند یا کوتاه باشد این دستگاه حرکات همه انسان‌ها را تقلید می‌کند. کینکت ما می‌تواند حرکات دست راست هر شخصی که در محدوده 1.5 تا چهار متری آن قرار گرفته باشد را ثبت کند و سیگنال‌ها را به بازوی رباتیک ارسال کند».


جوکار ادامه داد: «کاربرد این بازوی رباتیک تنها در جراحی نیست؛ می‌توان از آن در آزمایشگاه‌ها برای کار با مواد شیمیایی خطرناکی استفاده ‌شود. دستگاه فعلی یک نمونه اولیه است که دقت آن در حد سانتی‌متر است و بیشتر مناسب برای کار در آزمایشگاه است. برای این که بتوان از این بازوی رباتیک در جراحی‌های پزشکی استفاده کرد باید دقت آن را به میلی‌متر برسانیم. همچنین این بازوی رباتیک می‌تواند لرزش‌های غیرارادی دست انسان را نادیده بگیرد».


وی در آخر گفت: «ایده ساخت این بازوی رباتیک چند سال پیش به وجود آمد از همان زمان هم شروع به برنامه‌نویسی کردیم اما ساخت نمونه اولیه را از ده ماه پیش آغاز کردیم. در حال حاضر نیز کارهای ثبت اختراع این بازوی رباتیک را انجام می‌دهیم».



انتهای پیام/

ارسال نظر