صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۰ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۶

شباهت‌های بین سلول‌های بنیادی جنینی و پرتوان القایی کشف شد

محققان موفق شدند اثبات کنند که سلول‌های بنیادی جنینی و سلول‌های «iPS» تقریبا به طور کامل به هم شبیه هستند.
کد خبر : 268325

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محققان از سال ۲۰۰۷ با کشف سلول‌های بنیادی پرتوان القایی در تردید بودند که آیا این سلول‌ها از نظر عملکردی با سلول‌های بنیادی جنینی جداسازی شده از جنین‌های اولیه انسانی شبیه هستند یا خیر.


هر دو نوع سلول بنیادی پرتوان القایی(iPSC) و سلول‌های بنیادی جنینی قادر به تمایز به همه انواع سلول‌های سازنده بدن هستند اما هر دوی آنها منشا متفاوتی دارند. در این میان استفاده از سلول‌های iPS به دلیل عدم محدودیت‌های اخلاقی (عدم نیاز به تخریب جنین‌ها) و هم چنین مفید بودن آنها در سلول درمانی(به دلیل این که می‌توان آنها را از خود بیمار گرفت و مشمول رد پیوند نمی شوند)، مزیت‌های بیشتری به سلول‌های بنیادی جنینی دارند.


اما تا زمانی که کاملا اثبات نشود که سلول‌های iPS دارای ویژگی‌های کاملا مشابه با سلول‌های بنیادی جنینی هستند، نمی‌تواند به طور قطع آنها را یکسان در نظر گرفت.


پروتئین‌ها که مولکول‌های پیچیده‌ای هستند مسئول بسیاری از ویژگی‌های ساختاری و عملکردی سلول‌ها هستند. در مطالعه‌ای در ویسکونزین مادیسون، محققان به اندازه گیری پروتئین‌های ساخته شونده به‌وسیله هر دو نوع سلول پرداختند و مشاهده کردند که ۹۹ درصد پروتئین‌ها بین آنها مشابه است.


در این مطالعه آنها بیش از شش هزار پروتئین را با استفاده از اسپکتروفتومتری توده‌ای مورد بررسی قرار دادند. این مطالعه نشان داده است که سلول‌های بنیادی جنینی و سلول‌های iPS تقریبا به طور کامل به هم شبیه هستند.


منبع: مهر


انتهای پیام/

برچسب ها: سلول درمانی
ارسال نظر