توربین گاز با توانمندی بالا ساخته شد/ کاهش مصرف سوخت گاز
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، مرتضی نظام آبادی برگزیده رتبه اول طرحهای توسعهای در گروه مکانیک سی و یکمین جشنواره خوارزمی در خصوص این طرح اظهار کرد: «توربین گاز« MAP۲B » به طور کامل در یک شرکت مهندسی و ساخت توربین طراحی، ساخت و بهرهبرداری شده است».
وی با بیان این که طراحی به روز و فناوریهای استفاده شده توان جدید این توربین را در شرایط استاندارد ایزو به ۱۸۵ MW و بهرهبرداری آن را به ۳۶.۴ درصد افزایش داده است، خاطر نشان کرد: «این خصوصیات جدید توربین گاز، باعث میشود که فرآیندهای ترکیبی کلاس E را تا بهره وری ۵۵ درصد عرضه کند».
به گفته وی، این دستاورد قابلیت پیادهسازی روی توربینهای گازی هم خانواده و در حال بهرهبرداری را دارد و در همان مدت زمان تعمیرات اساسی واحد صورت میپذیرد؛ همچنین عمر قطعات و بازه تعمیراتی این توربینها نیز از 33 هزار ساعت کارکرد معادل به 41 هزار ساعت افزایش یافته است.
نظام آبادی بیان کرد: «علاوه بر توان تولیدی بیشتر، کاهش مصرف سوخت گاز طبیعی سالانه به میزان 20 میلیون مترمکعب به ازای هر یک واحد توربین گازی و کاهش چهل هزار تن تولید گاز گلخانهای CO۲ نتیجه عملی استفاده از این طرح است».
وی با بیان این که مواد جدید برای پرههای توربین گازی استفاده شده است، گفت: «تیم طراحی و توسعه توربین جدید، اقدام به طرحریزی و اجرای آزمون جامع این محصول با استفاده از ابزار دقیق و حسگرهای دادهپردازی ویژه و ادوات اندازهگیری پیشرفته استاتیک و دینامیک روی نمونه پروتوتایپ محصول در واحد شش گازی نیروگاه پرند کرده است».
وی ادامه داد: «این آزمونها ضمن ثبت پارامترهای گوناگون در اجزای توربین در حال کار (شامل متغیرهای دما، فشار، دبی جرمی و جریان، سرعت، لقی و ارتعاش) نه تنها محصول جدید را صحه گذاری و رفتار آن را پایش میکنند بلکه کدهای محاسباتی و ابزارهای توسعه یافته بومی حین طراحی این ماشین را نیز اعتباردهی میکند».
برگزیده جشنواره خوارزمی تاکید داشت: «این توربین گاز با طراحی جدید، دارای ۱۸۵ مگا توان و راندمان ۳۶.۴ است».
وی با اشاره به کاربرد این طرح گفت: «از این توربینها در پروژه نیروگاهی عراق، پرند، علی آباد و عسلویه استفاده شده است».
منبع: مهر
انتهای پیام/