صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۷ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۶

بررسی میزان درک صدای دیگران با خواندن مغز

محققان با کمک فناوری خوانش مغز تستی اتوماتیک طراحی کرده‌اند که نشان می‌دهد فرد ناشنوا معنی جملات را می‌فهمد یا خیر. با کمک این تست می‌توان در آینده سمعک هوشمند ساخت.
کد خبر : 267800

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، یکی از گلایه‌های مشترک افرادی که از سمعک استفاده می‌کنند آن است که همزمان با شنیدن صدای دیگران نمی‌توانند معنای آن را متوجه شوند.


هرچند شنیدن و درک جملات با هم مرتبط هستند اما لزوما یک فرایند به حساب نمی‌آیند. در همین راستا محققان دانشگاه «KU Leuven» بلژیک و دانشگاه مریلند یک راه حل یافته‌اند.


آنها با استفاده از فناوری «EEG brain cap» (کلاه خوانش امواج مغز) یک تست اتوماتیک طراحی کرده‌اند. آنها با این تست می‌توانند امواج مغزی فرد را بررسی کنند و دریابند آیا او صدای خاصی را می‌شنود و معنی آن را درک می‌کند یا خیر.


در این تست کلاهی با ۶۴ الکترود امواج مغزی فرد هنگام گوش دادن به یک جمله را رصد می‌کند. با توجه به شکل موج مغزی در واکنش به این جمله مشخص می‌شود که وی آن را درک کرده یا خیر.


جوناس وانترونهوت، یکی از محققان این پروژه، می‌گوید: «روش ما مستقل از وضعیت ذهنی فرد عمل می‌کند. یعنی حتی اگر فرد توجهی نداشته باشد، ما می‌توانیم درک او از جملات را بررسی کنیم. در این روش ما به طور مستقیم فرایند درک جملات در مغز را بررسی می‌کنیم. با کمک این روش می‌توان وضعیت بیمارانی را بررسی کرد که به دلیل سن کم یا قرار گرفتن در وضعیت کما نمی‌توانند صحبت کنند».


در حال حاضر این فناوری به طور نمونه ساخته شده است. اما در بلند مدت می‌توان با کمک آن برخی محصولات مصرفی خارق العاده مانند سمعک‌های هوشمند یا ایمپلنت کچلار (دستگاه الکترونیکی که می‌تواند صدا را به یک فرم رمزگذاری خاص از طریق یک پردازنده گفتار خارجی تبدیل کند)، ساخت.


همچنین این فناوری مدت زمان بررسی کاهش شنوایی را نیز می‌کاهد.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر