صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۷۰ درصد هزینه درمان سرطان از جیب بیماران

رژیم غذایی نامناسب، سبک زندگی نادرست، نداشتن تحرک، حتی همین هوای آلوده‌ای که با هر دم و بازدم وارد ریه‌های ما می‌شود، می‌تواند از عوامل پدید آمدن بیماری جانکاه سرطان باشد.
کد خبر : 256344

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، رژیم غذایی نامناسب، سبک زندگی نادرست، نداشتن تحرک، حتی همین هوای آلوده‌ای که با هر دم و بازدم وارد ریه‌های ما می‌شود، می‌تواند از عوامل پدید آمدن بیماری جانکاه سرطان باشد. سرطانی که به استناد آمار، شیوع آن به زیر 30 سال رسیده و روزانه قاتل جان حدود 130 نفر از مردم کشورمان است. بیماری سخت درمانی که علاوه بر درد، هزینه‌های بسیاری نیز دارد.


پرداخت 70 درصد هزینه‌های درمان سرطان از جیب مردم


افزایش هزینه‌های درمانی طی چند سال مشکلات زیادی برای همه به وجود آورده است، اما این هزینه‌ها برای بیماران سرطانی به مراتب بحرانی‌تر است. هزینه‌هایی که در خوشبینانه‌ترین حالت، تنها 30درصدش را دولت قبول کرده و 70 درصد آن از جیب مردم پرداخت می‌شود.


البته به گفته مددکاری بنیاد امور بیماری‌های خاص، این هزینه‌ها بسته به نوع بیماری، نوع دارو و دوز دارو متفاوت است.


نوری‌زاده به خبرنگار ما توضیح می‌دهد: ممکن است برای بیماری، داروهای خوراکی تجویز شده باشد که ماهیانه حدود 300 هزار تومان هزینه داشته باشد یا داروهای تزریقی که حدود یک میلیون تومان هزینه دارد. یا ممکن است شیمی درمانی در مطب خصوصی انجام شود که هر دوره حدود 500 هزار تومان برای بیمار هزینه دارد، اما در بیمارستان‌های دولتی رایگان است.


او با توضیح درباره پُرهزینه‌ترین سرطان‌ها اضافه می‌کند: هر چند هزینه درمان سرطان‌ها با هم متفاوت است، اما سرطان‌هایی مانند سرطان خون، سینه، مغز و اعصاب محیطی و ریه آن هم به دلیل استفاده بیشتر از داروهای خارجی در روند درمان آن به مراتب پرهزینه‌تر هستند.


این مددکار تأکید می‌کند: هرچند 30 درصد هزینه درمان توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود، اما بسیاری از بیماران توانایی پرداخت این هزینه‌ها را ندارند. رنج مضاعف هزینه‌های درمان سرطان در کنار دردهای این بیماری همچنین زمینه تحمیل فشارهای اقتصادی و اجتماعی زیادی نیز به همراهان و خانواده‌های این بیماران ایجاد می‌کند. البته در مؤسسات خیریه از بیماران حمایت می‌شود، اما شمار زیاد بیماران و بالابودن هزینه‌های درمان، امکان حمایت از تمامی بیماران را مهیا نمی‌کند.


درد مضاعف بیماران، نسخه‌هایی از 100 هزار تا 15 میلیون تومان


مدیر بزرگ‌ترین و مجهزترین مرکز پرتو درمانی کشور با بیان اینکه آمار مبتلایان به سرطان در کشور رو افزایش است، به خبرنگار ما می‌گوید: با این حال نسبت به بروز سرطان از جهان پایین‌تر هستیم، اما شیب صعود سریع‌تری داریم.


دکتر فاطمه ورشویی تبریزی در مورد هزینه‌های درمان سرطان توضیح می‌دهد: هزینه‌ها معیارهای گوناگونی دارد. از نسخه‌های 100 هزار تومانی شروع شده و حتی ممکن است نسخه 15 میلیون تومانی برای یک ماه لازم باشد. البته با نگاه به اینکه خیلی از داروها را نیز بیمه‌ها پوشش نمی‌دهند، می‌توان گفت، هزینه‌های سرسام آور بر بیمار وارد می‌کند. طرح تحول سلامت برای شیمی درمانی و پرتو درمانی از هزینه‌های بیماران کاسته است. هزینه پرتو درمانی بین 8 تا 10 میلیون تومان و شیمی درمانی حداقل ماهیانه 700 هزار تومان هزینه تزریق برای بیمار طی دوره است که در این طرح تقریباً صفر می‌شود و بیمار باید تنها هزینه دارو را پرداخت کند، اما همان هم برای بیشتر افراد خیلی زیاد است. بویژه تهیه داروهایی که تحت پوشش بیمه‌های پایه قرار ندارند و بیشتر داروهای جدید و گران هم از این دسته‌اند.


این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی در ادامه با بیان اینکه داروهای ایرانی با نوع خارجی آن تفاوت قیمت بسیار دارد، بیان می‌کند: من معتقد به حمایت از تولید داخلی هستم. اگر دارویی تولید داخل باشد و کارآزمایی‌های بالینی را رد کند و مستنداتی ارائه شود که پزشکان باور داشته باشند به اندازه داروی خارجی اثربخشی دارد، آن را تجویز خواهم کرد؛ زیرا هزینه‌ها بسیار کاهش پیدا کرده، بیمار راحت‌تر آن را تهیه می‌کند و به اقتصاد کشور کمک می‌شود. اما در برخی داروها بویژه داروهای گران‌تر آنچنان اختلاف قیمتی وجود ندارد و نوع خارجی و ایرانی تفاوت قیمت زیادی با هم ندارد.


حمایت نکردن بیمه، مشکل بزرگ غربالگری سرطان


وی تصریح می‌کند: گاهی اعتماد پزشک درمانگر یا آنکولوژیست برای استفاده از داروی ایرانی جلب نشده است. البته مجبور هستیم به وزارت بهداشت و مجوز اعطا شده به این داروها اعتماد کنیم، اما در این زمینه شک و شبهه‌هایی نیز وجود دارد. اگر دارو به سرعت تولید و وارد بازار می‌شود، چطور کشورهای رقیب این دارو را تولید نکرده‌اند. مشکل دیگر این است که وقتی داروهای داخلی توزیع می‌شود، واردات داروهای خارجی و برند اصلی بشدت محدود شده و حتی در دسترس نیست و در هر صورت بیماران به سمت استفاده از داروهای ایرانی سوق داده می‌شوند که در این زمینه مشکلات فراوانی داریم. اما به نظر می‌رسد، باید اجازه داد داروی خارجی در کنار داروی ایرانی در دسترس باشد و به پزشک و بیمار حق انتخاب دهیم.


مدیر مرکز درمانی رضا با اشاره به اینکه در زمینه حمایت از خانواده اقدام خاصی انجام نگرفته است، عنوان می‌کند: سرطان نوعی بیماری است که نه تنها فرد، بلکه خانواده را نیز درگیر می‌کند و مشکلات مادی، عاطفی، روحی و روانی برای آن‌ها به وجود می‌آورد، اما برای حمایت از آن‌ها خلأهای فراوانی داریم. هنوز واحدهای حمایت یا مددکاری اجتماعی برای حمایت روحی و روانی از خانواده‌های بیماران به صورت فعال و جامع نداریم. حتی از نظر پوشش بیمه‌ای نیز مشکل داریم. در این راه، به حمایت دولت نیاز وجود دارد، زیرا بسیار هزینه‌بر است. اما حداقل در شرایط کنونی دولت باید از خیرین بهره ببرد و برای تجمیع خیرین، راهنمایی، جهت‌دهی و حمایت کردن از آن‌ها گام بردارد.


ورشویی تبریزی در پایان با تأکید بر اهمیت غربالگری می‌گوید: سرطان هر چه زودتر تشخیص داده شود، درمان سریع‌تر، اثربخش‌تر، راحت‌تر و با هزینه کمتری انجام خواهد شد. اما مشکل بزرگ در این راه، تحت پوشش نبودن بیمه‌ای خدمات غربالگری است که پس از مدتی هزینه‌های زیادی بر کشور وارد می‌کند.


هزینه درمان سرطان در کشور سالانه 10هزار میلیارد تومان


میزان بروز سرطان در مردان ایرانی 134 نفر و در زنان نیز 128 نفر به ازای هر صد هزار نفر جمعیت است که کمتر از متوسط جهانی است، زیرا آمار متوسط جهانی در مردان 205 و زنان 165 نفر است.


رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت با بیان اینکه سرطان پستان و روده بزرگ در خانم‌ها و معده و پروستات در آقایان شایع‌ترین سرطان‌ها هستند، به خبرنگار ما توضیح می‌دهد: بیش از 300 هزار فرد مبتلا به سرطان در کشور وجود دارد و هر سال حدود90 هزار نفر به جمعیت این بیماران اضافه می‌شود. هزینه‌های مستقیم سرطان یعنی خدمات تشخیصی و درمانی و... حدود 3هزار میلیارد تومان و مجموع هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم بیش از 10 هزار میلیارد تومان در سال است.


دکتر علی قنبری مطلق اضافه می‌کند: از 15 سال گذشته، ثبت سرطان را در سامانه یکپارچه اطلاعات سرطان یا سیمای سرطان انجام داده‌ایم و از چهار سال گذشته، برای ارتقای این سیستم تلاش کرده‌ایم. در همین راستا، سامانه‌ای برای ثبت تجویزها، مدیریت خدمات، تجویزها و نسخ شیمی درمانی تا چند ماه آینده اجرایی و عملیاتی می‌شود. امیدواریم این سامانه علاوه بر خدمات ارائه شده، از زحمت بیماران برای تأیید نسخ شیمی درمانی بکاهد.


قنبری مطلق درباره متعهد نبودن بیمه‌ها برای انجام خدمات غربالگری توضیح می‌دهد: یکی از چالش‌هایی که در سطح نظام سلامت وجود دارد همین مورد است. سازمان‌های بیمه‌گر ذکر می‌کنند کار آن‌ها پیشگیری نیست و خدمات غربالگری را تحت پوشش بیمه‌ها قبول نمی‌کنند. اما طنز ماجرا این است که این خدمات اگر در نسخه‌های پزشکان تجویز شود، کاملاً پوشش داده می‌شود، اما اگر بخواهیم در ساختار وزارت بهداشت برای نظم‌دهی و استانداردسازی خدمات تشخیص زودهنگام برنامه‌ریزی کنیم، دچار چالش می‌شویم.


رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت در پایان از کاهش هزینه‌ها در صورت متعهد شدن بیمه‌ها می‌گوید و بیان می‌کند: به همین منظور قدم‌های اولیه برای طراحی خدمات تشخیص زودهنگام انجام شده و درصدد توسعه آن هستیم. اگر خدمات تشخیص زود هنگام به صورت نظام‌مند در کشور انجام شود، هزینه‌ها کم می‌شود، زیرا از تجویز بی‌مورد خدمات تشخیص زودهنگام جلوگیری می‌شود و افزون بر آن با تشخیص زودتر سرطان، هزینه‌های درمانی نظام سلامت به صورت عام و سازمان‌های بیمه‌گر به طور خاص کاهش پیدا می‌کند. تا وقتی به این موارد توجه نشود، در جا خواهیم زد و درگیر جبران کمبود اعتبارات نظام سلامت خواهیم بود.


پیگیری مجلس برای حمایت بیشتر بیمه‌ها از داروهای سرطانی‌ها


هر چند طرح تحول سلامت در کاهش هزینه های درمانی اثربخش بود، اما نیاز به اقدامات بیشتری در این زمینه احساس می‌شود.


عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه بیماری سرطان هزینه‌های زیادی به حوزه سلامت کشور وارد می‌کند، می‌گوید: با آگاهی‌بخشی به مردم می‌توان این هزینه‌ها را کنترل کرد. پرداخت هزینه‌های درمان بیماران سرطانی به خاطر مزمن بودن و تهیه داروهایی که بیشتر آن‌ها تحت پوشش بیمه‌ها نیستند برای خانواده‌ها بسیار کمرشکن است. البته در طرح تحول سلامت اقدامات مختصری برای آن‌ها انجام شد، اما کافی نیست.


بشیر خالقی توضیح می‌دهد: عمده مشکل این بیماران تهیه داروهای خارجی و آزاد است. البته گفته می‌شود 95درصد داروهای این بیماری در کشور تولید می‌شود، اما تهیه همان 5 درصد داروی خارجی معادل 95درصد داروهای ساخت کشور هزینه ایجاد می‌کند. این در حالی است که داروهای تولید داخل هنوز نتوانسته از لحاظ کیفیت همپای داروهای خارجی حرکت کند.


وی در پایان خبر می‌دهد: در کمیسیون پیگیر هستیم تا بیمه‌ها بویژه بیمه سلامت وارد عمل شده و حمایت‌های بیشتری از بیماران سرطانی داشته باشند تا از درد و رنج این بیماران مقداری کاسته شود.


منبع: قدس


انتهای پیام/

ارسال نظر