صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۲ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
نماینده ادوار مجلس در گفت‌وگو با آنا:

شعار انتقادپذیری دولت شوی تبلیغاتی است/ عصبانیت و پرخاشگری پاسخ منتقدان

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: شعارهای دولت برای رفع مشکلات و روی خوش نشان دادن به انتقاد و خوی انتقاد پذیری دولت، صرفآ یک شوی تبلغاتی است و مصرف خارجی دارد و این حرفها برای محافل غربی زده می‌شود.
کد خبر : 253450

فاطمه آلیا نماینده ادوار مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا با اشاره به موضوع نقد پذیری دولت و اظهارات اخیر رئیس جمهور گفت: اصولا نقد کردن یک روش برای جامعیت دادن به کارها و رفع اشکال و نوعی مشاوره دادن محسوب می‌شود که از سوی کارشناسان برای هر موضوع و هر جایگاهی انجام می‌شود .


وی ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی این اتفاق جدیدی نیست و تا کنون هم منوال برهمین بوده است، تا جایی که بارها مقام معظم رهبری در دیدارهای خودشان مکرر تأکید کرده‌اند نقد کنید، حتی خودشان اجازه داده اند دانشجویان در محضر ایشان نقد کنند.


آلیا نقد کردن را مصداق بارز رویکرد مردم سالاری دینی دانست و اظهار داشت: دولت‎‌هایی که موفق هستند و عملکرد رضایت بخشی دارند و برنامه هایشان تأثیر گذارتر است قاعدتأ واکنش مثبتی نسبت به نقد پذیری و انتقاد دارند، اما بر عکس این اتفاق هم صادق است، دولت هایی که کارنامه موفقی از خود بر جای نگذاشته‌اند و رضایتی از عملکرد آنها وجود ندارد و مشکلات مدیریتی دارند در برابر انتقادها موضع گیری می‌کنند.


نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه دلیل عدم نقد پذیری دولت ، ناموفق بودن آن در انجام برنامه ها و وعده‌های انتخاباتی است تصریح کرد: دولت یازدهم و دوازدهم به صورت شعاری بحث نقد را برای مردم با ژشت روشن فکری مطرح کرد، حتی سوال مهر امسال هم برای قشر نوجوان با موضوع نقد پذیری عنوان شد، اما در طول این چند سال شاهد بودیم دولت فقط حرف نقد پذیری می‌زند و در عمل خلاف آن رفتار می‌کند.


عضو جبهه پایداری با بیان اینکه منتقدان دولت بازخورد خوبی از سوی دولت ندیده‌اند گفت: هربار نقدی در خصوص هر موضوعی صورت گرفته، متأسفانه منتقدان با عصبانیت و پرخاشگری از سوی دولت مواجه شدند، و این عدم نقد پذیری نشانه ضعف دولت است.


آلیا با اشاره به دو سالگی "برجام" و وجود انتقادهای بسیار به این قرار داد گفت: برجام یک قرارداد بین المللی و حیثیتی برای کشور است، پیش از این هم ایران تجربه‌های اینچنین داشته مانند قرار داد ترکمانچای، که می‌بینیم افراد مسئول و حاضر در آن دوران اکنون بین مردم و حتی در کتاب‌های تاریخ منفور هستند.


وی ادامه داد: منتقدان به این قرارداد هم مدام از سوی دولت کوبیده شدند و متهم شدند به بی‌سوادی ورئیس جمهور آنها را حواله داد به جهنم ، اگر با دقت به این واکنش‌ها و این ادبیات نگاه کنیم متوجه می‌شویم دولت از موضع ضعف برخورد می‌کند و عصبانی می‌شود .


نماینده پیشین مجلس مشکلات مردم را یکی از نشانه‌های ضعف دولت‌ها دانست و افزود: در دوران حال حاضر مانند دوره های قبل مردم مشکل دارند، اما بعد از دو سال وجود برجام ، می‌بینیم که گرانی ها بیداد می‌کند، مردم مشکل معیشتی دارند، مشکلات اقتصادی و وضعیت آن هم مطلوب نیست، وضعیت بودجه 97 هم مشخص است، گزارش وزیر بهداشت هم در خصوص آمار افسردگی در جامعه هم خود این مشکلات را تأیید می‌کند .


عضو جبهه پایداری با تأکید بر اینکه مردم خود ناظر بر عملکرد و اقدامات دولت هستند گفت: مشکلات موجود در جامعه بر کسی پوشیده نیست وعیان است، مردم خودشان شاهدند، افراد شاخص و کارشناسان آنها را منعکس می‌کنند، و همه می‌بییند بین شعارها و عملکردها فاصله زیادی وجود دارد .


وی اظهار داشت: آنگونه که مشخص است شعارهای دولت برای رفع مشکلات و روی خوش نشان دادن به انتقاد و خوی انتقاد پذیری دولت، صرفآ یک شوی تبلغاتی است و مصرف خارجی دارد و برای محافل غربی زده می‌شود.


آلیا گفت: متأسفانه ژست های روشنفکرانه و آزادی منشانه دولت برای مردم نیست چرا که مردم با واقعیات روبرو هستند و عملکردها را می‌بینند و قضاوت می‌کنند، این تناقض ها در شعار و عمل مردم را بی اعتماد می‌کند.


نماینده ادوار مجلس بی اعتمادی مردم را یک اتفاق مهم برای دولت‌ها دانست و گفت: برای هیچ دولتی خوب نیست که مردم عملکردش را قابل مقبول ندانند، مردم می‌خواهند دولتی مقتدر و صادق داشته باشند، انتظار مردم این است که دولت منتخب آنها به وعده هایش عمل کند و برای آنها برنامه مدون و دقیق داشته باشد.


آلیا در پایان تأکید کرد: آقای رئیس جمهور بداند اظهار نظرها و صحبت های ایشان در تاریخ ثبت می‌شود و قطعأ آیندگان قضاوت می‌کنند، این افراط و تفریط کردن ها از سوی مردم قضاوت می‌شود، باید بداند از معصومین نمیشود مایه گذاشت، طبق فرموده قرآن معصومین به دلیل عصمت خود حرفی را از خود نمی‌زنند و قطعا صحیت هایشان از سوی خداوند است.



انتهای پیام/

برچسب ها: فاطمه آلیا
ارسال نظر