صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۲ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۶
سالگرد انتصاب انقلابی (26)/رئیس سابق سازمان سما دانشگاه آزاد:

دکتر ولایتی پرچمدار تحولات علمی و فرهنگی دانشگاه آزاد / پیکره پژوهشی دانشگاه آزاد نیازمند آسیب‌شناسی است

رئیس سابق سازمان سما دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی پرچمدار تحولات علمی و فرهنگی در دانشگاه است و بر مبنای رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی فضای تحول‌آفرینی را تسهیل می‌کند.
کد خبر : 253178

سیداحمد زرهانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درخصوص انتصاب دکتر ولایتی به ریاست هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی و تحولات یک‌سال اخیر این دانشگاه اظهار داشت: برای آنکه دانشگاه آزاد اسلامی بتواند در تمدن‌سازی نقش تاریخی خود را ایفا کند باید از یک سو بر جهان‌بینی توحیدی اتکا داشته باشد و از سوی دیگر پژوهش را زیربنای تحولات خود قرار دهد. از زمانی که دکتر ولایتی متولی امور دانشگاه آزاد شده است بر این دو مهم تاکید می‌کند و هم برای تعمیق فرهنگ اسلامی و هم در جهت ارتقای جایگاه پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی رهنمودهای سازنده‌ای داشته‌، که آثار تحول هم مشهود است؛ ولی راه بلندی پیش رو داریم.


رئیس سابق سازمان سما ادامه داد: وقتی دانشگاه آزاد اسلامی بخواهد در ایجاد تحولات علمی و اجتماعی نقش‌آفرین باشد باید از رویکرد اسلامی و انقلابی برخودردار شود. اسلامی بودن دانشگاه به آن است که مروج فکر توحیدی و آزاداندیشی و حق‌گرایی باشد، یعنی هم متولی آموزشی و برنامه‌ درسی و هم نگرش استادان و مدرسان معطوف به تحکیم اعتقاد به مبداء و معاد و ایستادگی در مادی‌گرایی باشد.


وی اضافه کرد: ایجاد این تحول در کوتاه‌مدت میسر نیست اما ایجاد زیرساخت‌های آن و ریل‌گذاری برای آینده امکان‌پذیر است. وقتی ما کارنامه درخشانی داریم که فارغ‌التحصیلان ما متخصص و مهیای ورود به بازار کار با اندیشه دینی و وجدان کاری باشند.


زرهانی با اشاره به تاکیدات دکتر ولایتی در توسعه کیفی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بین توسعه کمی و توسعه کیفی منافاتی وجود ندارد، البته چون آمار دانشجویان در سطح ملی روبه کاهش است طبعا پرداختن به ارتقای کارآمدی و اثرگذاری و رشد کیفی دانشگاه در اولویت قرار می‌گیرد. تحقق این کار بزرگ مستلزم برخورداری از یک راهبرد و روش در ذیل اندیشه‌های ولی امر مسلمین حضرت‌ آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) است و تدوین این راهبرد منوط به راه‌اندازی حلقه‌ای از متفکران و صاحب‌نظران و تسهیل نقد و اندیشه‌ورزی در این حوزه است.


دانشگاه آزاد اسلامی از مردمی‌ترین نهادهای مولود عصر انقلاب اسلامی


وی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از مردمی‌ترین نهادهای مولود عصر انقلاب اسلامی است، چون با اکثر خانواده‌ها سروکار دارد و با حمایت مردم و نظام اسلامی به این مرحله رسیده است. تلاش دکتر ولایتی و دکتر رهبر بر این است که هیچ واحدی تعطیل نشود هرچند ممکن است به دلیل کاهش دانشجو و قلت منابع در ساختار واحدها اصلاحاتی در مسیر بقا انجام پذیرد، هم بدنه دانشگاه و هم مدیران محلی باید با واقع‌نگری و انعطاف‌پذیری زمینه این تحول در ساختار را فراهم آورند.


زرهانی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های بارز دانشگاه‌های معتبر جهان پیوند آنها با نیازهای جامعه و اهتمام برای تبدیل علم به ثروت و تامین رفاه و آسایش مردم است، دانشگاه آزاد اسلامی به منزله ستون اصلی آموزش عالی کشور مصمم است بین صنعت و علم و خدمات و کشاورزی و تولید پیوندهای مستحکمی برقرار کند.


رئیس سابق سازمان سما افزود: دکتر ولایتی به عنوان یک صاحب‌نظر در حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی توقع دارد که دانشگاه آزاد اسلامی عصای دست جامعه برای رسیدن به قله‌های فضیلت و فرهنگ و فناوری باشد. از این رو هر واحدی باید با تشکیل اتاق فکر برای تدوین یک نقشه راه در ذیل راهبردهای کلان دانشگاه همت گمارد و افزون بر تمشیت امور جاری به آینده‌پژوهی روی آورند و نشان دهند که در ده سال آینده چه تاثیری روی مناسبات فرهنگی و علمی و فنی و حرفه‌ای و فناوری در جامعه می‌گذارند.


یکی از توقعات به حق دکتر ولایتی ایجاد پیوند متقابل بین استاد و دانشجو با جامعه و تحولات سریع آن است و این موضوع باید در دستور کار پژوهشگران دانشگاه قرار گیرد

وی در ادامه سخنان خود گفت: اگر همه هم و غم مدیران واحدها صرف کارهای جاری و روزمره شود و فرصتی برای نوآوری و مشارکت در حل مشکلات جامعه به دست نیاورند، تحقق اهداف بلندمدت با مشکل مواجه می‌شود، از این رو باید هسته‌های تفکر و چاره‌اندیشی در دانشگاه از صدر تا ذیل فعال شوند به نحوی که دانشگاه مرجع نهادها و دستگاه‌های دولتی و ملی برای حرکت به سمت آینده و ساختن افق‌های نو قلمداد شود.


پیکره پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نیاز به آسیب‌شناسی دارد​


زرهانی اظهار کرد: دکتر ولایتی از همان آغاز کار بر ضرورت ارتقاء اعتبارات پژوهشی و هم‌چنین توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تاکید داشته است و اطمینان دارد که آینده حرکت‌های پژوهشی منتهی به تحول، اوج خواهد گرفت و افق‌های پژوهشی دانشگاه روشن‌تر خواهد شد. پیکره پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نیاز به آسیب‌شناسی دارد. باید از رهگذر تحقیقات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی چرخ‌های قطار جامعه معاینه فنی شود و بسترهای توسعه و پیشرفت در همه ابعاد بازنگری شود و نسخه‌های جدید تجویز شود. دانشگاه آزاد اسلامی یکی از نهادهای علمی و پژوهشی معتبری است که باید اغتشاش‌های اخیر را کالبدشکافی کند و سهم استکبار جهانی و سهم کاستی‌های داخلی را با بی‌طرفی و روش علمی تعیین کند و برای اصلاح وضع موجود برنامه‌های روشنی به قوای سه‌گانه ارائه کند.


وی گفت: امروزه رابطه استاد با دانشجو تعریف شده است اما رابطه استاد با استاد و رابطه استاد با جامعه در یک فرآیند علمی به درستی تعریف نشده است و یکی از توقعات به حق دکتر ولایتی ایجاد پیوند متقابل بین استاد و دانشجو با جامعه و تحولات سریع آن است و این موضوع باید در دستور کار پژوهشگران دانشگاه قرار گیرد.


زرهانی در پایان گفت: رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی پرچمدار تحولات علمی و فرهنگی در دانشگاه است و بر مبنای رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی فضای تحول‌آفرینی را تسهیل می‌کند. دکتر ولایتی تاکنون هم در جلسات هیات امناء حضور فعال داشته است و هم به استان‌ها سر زده است و هم در جهت حل مشکلات دانشگاه کوشش کرده است. البته دانشگاه آزاد اسلامی با چالش‌هایی در اثر کاهش دانشجو روبه‌روست و تنها با اهرم هیات امنا و هیات رئیسه قادر به فائق‌آمدن بر مشکلات نیست بلکه باید افزون بر استفاده بهینه از این دو جایگاه معتبر در سیاست‌گذاری و اجراء، از اهرم‌های علمی و فکری هم برای آینده‌پژوهی و مقابله با موانع و تدوین راهبردها و نقد و بررسی برنامه‌ها و روش‌ها استفاده کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر