ردیابی ۸ نوع سرطان با آزمایش خون ممکن شد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، یک آزمایش خون جدید برای ردیابی هشت نوع سرطان طراحی شده است. نتایج اولیه آزمایش این روش موفقیتآمیز بوده است.
محققان مرکز سرطان جان هاپکینز کیمل این آزمایش را طراحی کردهاند که دو نشانگر زیستی مختلف را برای وجود سرطان در بدن انسان رصد میکند.
کشف نشانگرهای زیستی که به طور خاص حضور سرطان را در بدن نشان دهند، کاری چالش برانگیز است اما در سالهای اخیر پیشرفتهایی در این زمینه شده است.
به هرحال این آزمایش «CancerSeek» نام گرفته است و دو روش را برای وجود سرطان رحم، کبد، معده، پانکراس، مری، روده، ریه و سینه ارائه میکند.
نیکلاس پاپادوپولوس، محقق ارشد این پژوهش، میگوید: «استفاده ترکیبی از چند نشانگر زیستی برای ردیابی اولیه سرطان احتمالا روشهای رصد این نوع بیماریها را در مراحل بعد تغییر میدهد».
این آزمایش شامل یک پنل ردیابی است که روی هشت پروتئین و ۱۶ بخش ژن تمرکز میکند.
روش مذکور روی ۱۰۰۵ بیمار مبتلا به سرطان در مراحل مختلف این بیماری آزمایش شد. به طور متوسط آزمایش خون مذکور ۷۰ درصد در شناسایی نوع سرطان موفق بود اما در مورد ردیابی برخی از آنها عملکرد بهتری نسبت به بقیه داشت.
به عنوان مثال این روش در ردیابی سرطان سینه موفقیت کمتری نسبت به بقیه موارد داشت. اما روش مذکور برای ردیابی سرطان رحم ۹۸ درصد موفقیت آمیز بود.
برای استفاده از این روش در مقیاس وسیع هنوز به آزمایشهای بیشتری نیاز است اما گروه محققان هم اکنون یک پژوهش در مقیاس وسیع را آغاز کردهاند که ۱۰ هزار شرکت کننده سالم در آن حضور دارند.
منبع: مهر
انتهای پیام/