صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۹ - ۰۳ تير ۱۳۹۴
رئیس اداره کنترل بیماری‌های مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت:

مصرف گوشت باعث انتقال «تب کریمه کنگو» نمی‌شود/ ذبح دام خارج از کشتارگاه خطر بروز بیماری را افزایش می‌دهد

رئیس اداره کنترل بیماری‌های مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت با بیان اینکه ذبح دام در خارج از کشتارگاه خطر بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و مرگ ناشی از آن را به همراه دارد، گفت: به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود به هیچ عنوان دام را به صورت خانگی ذبح نکنند.
کد خبر : 25006

دکتر محمدرضا شیرزادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از ابتدای سال تاکنون 3 مورد فوتی داشته است، گفت: دو مورد از این اتفاق طی سال در استان‌های کرمانشاه و خراسان رضوی رخ داد و مورد اخیر نیز در مازندران اتفاق افتاده است.


رئیس اداره کنترل بیماری‌های مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت در ادامه افزود: پیشگیری از بروز این بیماری مستلزم آن است که تمام مردم کشور به خصوص اقشاری که با دام در تماس هستند، رعایت نکات بهداشتی در هنگام تماس با دام را به خوبی آموزش ببینند و اگر دامداران کنه بر روی حیوانات دیدند سریعا به شبکه دامپزشکی اعلام کنند تا مسئولان مربوطه نسبت به سم‌پاشی دام و جایگان آن اقدام کنند.


وی افزود: به دامداران هشدار داده می‌شود خودشان به هیچ عنوان نسبت به کندن کنه از روی دام اقدام نکنند زیرا کنه عامل اصلی انتقال این بیماری از دام به انسان است.


شیرزادی درباره نکات بهداشتی که باید توسط دامداران مورد توجه قرار بگیرد، گفت: دامداران به خصوص در مناطق روستایی باید در هنگام تماس با دام حتما از لباس مجزا استفاده کنند و پس از خارج شدن از طویله یا اصطبل پس از تعویض لباس دست‌های خود را به خوبی شست‌و‌شو دهند.


رئیس اداره کنترل بیماری‌های مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه بروز این بیماری در دام با هیچ گونه علائم بالینی همراه نیست، گفت: این مساله تشخیص دام بیمار را برای متخصصان پیچیده کرده است بر همین اساس به دامداران توصیه می‌شود اگر با لاشه حیوانی مواجه شدند هیچ گونه اقدامی انجام ندهند و به شبکه دامپزشکی اطلاع دهند.


وی در ادامه تصریح کرد: ذبح دام در خارج از کشتارگاه خطر بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و مرگ ناشی از آن را به همراه دارد از این رو به افراد توصیه می‌شود به هیچ عنوان دام را به صورت خانگی ذبح نکنند.








این بیماری از ابتدای سال تاکنون 9 نفر را مبتلا کرده است که 3 مورد در زاهدان، یک مورد کرمانشاه، یک مورد خراسان رضوی، 2 مورد مازندران، یک مورد یزد و یک مورد کرمان گزارش شده است

شیرزادی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه این بیماری برای اولین بار در سال 1379 در استان چهارمحال و بختیاری مشاهده شد، عنوان کرد: این بیماری از ابتدای سال تاکنون 9 نفر را مبتلا کرده است که 3 مورد در زاهدان، یک مورد کرمانشاه، یک مورد خراسان رضوی، 2 مورد مازندران، یک مورد یزد و یک مورد کرمان گزارش شده است.


به گفته وی؛ هر چه تعداد ویروس منتقل شده به افراد بیشتر باشد احتمال مرگ و میر نیز افزایش پیدا می‌کند و اگر فرد مبتلا دچار اختلال ایمنی باشد این احتمال افزایش پیدا می‌کند.


رئیس اداره کنترل بیماری‌های مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت با بیان اینکه امکانات درمانی این بیماران در کشور مهیا است، گفت: داروهای ضدویروسی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور وجود دارد که به صورت رایگان در مراکز درمانی توزیع می‌شود. این دسته از بیماران باید در محیطی ایزوله و بیمارستان نگهداری شوند. همچنین خانواده های این بیماران نیز باید مورد معاینه قرار بگیرند.


شیرزادی در پاسخ به این سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه آیا در خصوص خرید و مصرف گوشت نگرانی برای مردم وجود دارد یا خیر گفت: خوردن گوشت باعث انتقال بیماری نمی‌شود اما اصولا به مردم توصیه می‌شود فرآورده‌های دامی که مورد تایید ارگان‌های مربوطه و دارای مهر شبکه دامپزشکی است را تهیه کنند.


وی درباره فصل‌های شیوع این بیماری گفت: کنه که به عنوان ناقل اصلی این ویروس شناخته شده است در فصل گرم سال (ابتدای بهار تا اواسط پاییز) فعالیت دارد، بنابراین این بیماری در فصل سرد سال دیده نمی‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر