صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد

ترم تابستانی؛ «آری» دانشگاه‌ به «نیاز دانشجویان»

چرا این روزها دانشجویان برای زودتر تمام کردن درسشان علاقه‌مند شده‌اند و بر همین اساس از خیر سه ماه تعطیلی‌ تابستان می‌گذرند؟ پاسخ به این سوال را در گفت‌وگو با دانشجویانی که ترم تابستانی گرفته‌اند، دنبال کردیم.
کد خبر : 24994

گروه دانشگاه: «تمام کردن» عبارت محبوب دانشجوهایی است که برای به پایان رساندن درس عجله دارند. بعضی‌ها برای تمام کردن حتی از خیر ترم تابستانی هم نمی گذرند، فشرده‌تر درس می‌خوانند تا زودتر به مقطع بعد برسند. مرحله بعد می‌تواند خداحافظی با سرزمین مادری و تحصیل در خارج برای مدتی نامعلوم باشد یا شاید هم مواجهه با غول کنکور. البته این عجله برای تمام کردن درس گاهی هم ناشی از خون‌سردی بیش از حد ترم‌های اول است که پشیمانی به بار می‌آورد و ترم‌های بعدی را فشرده می‌کند.


در رویای مهاجرت


نرگس ترم تابستانی برداشته که درسش را سه ساله تمام کند. او به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا می‌گوید برای تمام کردن درسش عجله دارد، چون می‌خواهد فورا برای کارشناسی ارشد اقدام کند و به خارج از کشور برود. برای همین باید فکر خواندن زبان و پی‌گیری کارهای رفتن باشد. البته او چندان برای از دست رفتن تعطیلی سه ماهه‌اش نگران نیست و می‌گوید: «سال‌های قبل که کلاس نمی‌رفتم هم کار خاصی نمی‌کردم. این طوری بیشتر از وقتم استفاده می‌کنم. به خصوص که می‌دانم برای رشته من یعنی حقوق با لیسانس کار خوب پیدا نمی‌شود، اما اگر درسم را ادامه بدهم، فرصت‌های بیشتری دارم.»


رضا هم مثل نرگس درسش را سه ساله تمام کرد. البته به او سخت‌تر گذشته، چون تصمیمش را دیر گرفته و سال اول و دوم واحدهای کمی برداشته: «توی ذهنم بود که به دانمارک بروم که پیش پدرم باشم، ولی فکر نمی‌کردم قضیه جدی باشد. سال اول و دوم شوخی شوخی درس خواندم و یکی دو تا درس را هم افتادم. یک دفعه سال سوم که پی‌گیری پدرم را دیدم، خودم هم جدی شدم که سه ساله تمام کنم و برای ارشد به خارج بروم. دیگر نفهمیدم تابستان آن سال چه شکلی گذشت. هم در دانشگاه خودم کلاس داشتم و هم در یک دانشگاه دیگر مهمان شده بودم که همه واحدها را تمام کنم.» او بالاخره سه سال و نیمه درسش را تمام کرد و رفت.


سارا می‌گوید رشته‌اش مهندسی شیمی است و تا درسش تمام نشود، نمی‌تواند کار کند. تابستان در خانه کارهای هنری انجام می‌دهد، اما این کارها وقتش را پر نمی‌کنند و از بی‌کاری عذاب وجدان می‌گیرد! او دانشگاه آزادی است و از ارائه ترم تابستانی در دانشگاه آزاد راضی است. ضمن این‌که می‌گوید شهریه ترم تابستانی کمتر از ترم عادی است و می‌شود با برداشتن ترم تابستانی کمی کمتر برای دانشگاه هزینه کرد.


اقدام خوب دانشگاه آزاد برای ترم تابستان


طبق برنامه جدید دانشگاه آزاد برای ترم تابستانی، مدت زمان ترم‌های این فصل هشت هفته است. تعداد مجاز واحدهای درسی تابستان هم بیشتر از قبل شده و برای دوره‌های کاردانی و کارشناسی حداکثر 10 واحد، برای دوره کارشناسی ارشد تا شش واحد و برای دکتری تا چهار واحد است. البته دانشجویانی که می‌خواهند فارغ‌التحصیل شوند یا معدلشان از 17 بالاتر باشد، در دوره کاردانی و کارشناسی می‌توانند تا 12 واحد هم بگذرانند. نکته دیگر این که مشروطی در ترم تابستان جزو تعداد مشروطی‌های تحصیلی به حساب نمی‌آید. شهریه ثابت در ازای شش واحد و کمتر، نصف شهریه ثابت است و در صورتی که واحدها بیشتر از شش تا باشد، دوسوم شهریه ثابت ترم‌های عادی است.


با این‌که بعضی دانشجویان از ترم تابستانی استقبال می‌کنند، بعضی‌ها علاقه‌ای به آن ندارند. مثل نیلوفر، دانشجوی دانشگاه آزاد تهران مرکز، که مخالف سرسخت ترم تابستانی است و خیلی مختصر به آنا می‌گوید: «تابستان تنها وقتی است که برای تفریح و فکر نکردن به درس داریم. اصلا حاضر نیستم تابستان به دانشگاه بروم.»


طاهر، دانشجوی دانشگاه آزاد تبریز، هم دل خوشی از کلاس تابستانی ندارد. تازه از دانشگاه آزاد فارغ‌التحصیل شده و در جریان طرح جدید دانشگاه برای واحدهای تابستانی نیست. اما قبلا که دانشگاه واحدهای عمومی را در تابستان ارائه می‌کرد، ترم تابستانی برداشته و انصراف داده. او می‌گوید: «درس‌ها خیلی فشرده بود . با این‌که درس‌های اصلی در تابستان ارائه نمی‌شد و همه واحدها عمومی بودند، هزینه‌اش بالا بود و درسی نبود که من را جلو بیندازد. برای همین منصرف شدم و ادامه ندادم.»


سربازی هم یکی از دغدغه‌های پسران برای برداشتن ترم تابستانی است. احسان دانشجوی دانشگاه آزاد شیراز قبلا هم ترم تابستانی داشته و فکر می‌کند با ارائه شدن درس‌های اختصاصی استقبال از آن بیشتر شود. او می‌گوید: «تا سال قبل که من ترم تابستانی گرفتم، فقط شش واحد می‌دادند، اما خوب بود، چون می‌شد واحدهای باقی‌مانده را سریع‌تر پاس کنیم. البته سطح کیفی ترم تابستان پایین‌تر است، چون درنهایت پنج هفته و هر هفته سه جلسه است. تا جایی که من دیدم، دانشجویان از ترم تابستانی استقبال می‌کنند. به خصوص در واحد ما که فاصله با شهر خیلی کم است و مشکل خاصی برای رفت‌وآمد نیست.» او در مورد این‌که چرا برای تمام کردن درسش عجله داشته، این‌طور توضیح می‌دهد: «دانشجوهایی که واحدهای کمی دارند یا می‌خواهند برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند، معمولا در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند. برای من قضیه سربازی هم مهم بود و این‌که تکلیفم زودتر مشخص شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر