اختصاص 73 هزار و 400 میلیارد تومان بودجه برای تولید و اشتغال
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، محمدباقر نوبخت در نشست خبری خود از سرمایه گذاری 73.4 میلیارد تومانی در طرحهای تولید و اشتغال و 254.3 هزار میلیارد تومانی در طرح های عمرانی خبر داد و گفت: مجموع منابع سرمایه گذاری ها در بودجه سال آینده 327.7 هزار میلیارد تومان خواهد بود.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی بدون نفت 6 درصد در نظر گرفته شده است.
73 هزار و 400 میلیارد تومان بودجه برای تولید و اشتغال
رئیس سازمان برنامه و بودجه از اختصاص 73 هزار و 400 میلیارد تومان برای توسعه طرح بنگاههای تولیدی و اشتغالزای کوچک و متوسط کشور در سال 97 خبر داد.
محمدباقر نوبخت با اشاره به اختصاص 254 هزار و 300 میلیارد تومان برای طرح های عمرانی کشور افزود: سال گذشته اعتبار اختصاص یافته به بنگاه های کوچک و متوسط 17 هزار میلیارد تومان بود که این رقم به 73 هزار و 400 میلیارد تومان ارتقا یافته است و همچنین اعتبار طرح های عمرانی از 40 هزار میلیارد تومان به 254 هزار و 300 میلیارد تومان در بودجه 97 افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه برای ایجاد یک میلیون و 33 هزار فرصت شغلی در سال آینده 327 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده ایم گفت: برای توسعه طرح های تولیدی اشتغال زا، 12 برنامه تدوین شده است.
نوبخت در خصوص تأمین اعتبار مورد نیاز برای طرح های اشتغالزا افزود: 17 هزار و 400 میلیارد تومان از بودجه عمومی، 15 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی ، 35 هزار میلیارد تومان از تسهیلات بانکی و شش هزار میلیارد تومان از محل ماده اعتبارات قانون حمایت از تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق عشایری و روستایی تأمین خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای سیاست های بودجه سال آینده به صورت پیشرفته، ادامه داد: دولت برای دستیابی به رشد اقتصادی مثبت، پس از سال 91 و 92 که با رشد منفی مواجه بود سیاستی را برای خروج از رکود و حرکت به سمت رونق آغاز کرده است که این سیاست در دو گام انجام می شود که یکی از آنها اختصاص تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی و بخش خصوصی برای فعال شدن است.
نوبخت تعداد واحدهای تولیدی تعیین شده برای دریافت تسهیلات در سال گذشته را هفت هزار و 500 واحد نیمه فعال اعلام کرد و گفت: فعالسازی این واحدها قرار بود با اعتبار 16 هزار میلیارد تومانی اجرایی شود که این رقم امسال به 17 هزار و 900 میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی استفاده از منابع خزانه دولت برای طرح های عمرانی را 42 هزار میلیارد تومان در سال گذشته اعلام کرد و افزود: تلفیق اعتبارات طرح های عمرانی و اشتغالزا سبب رشد هفت و یک دهم درصدی مثبت در سرمایه گذاری و دو رقمی شدن رشد اقتصادی برای نخستین بار در سال گذشته بوده است.
نوبخت با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه اقتصادی و برنامه اعلامی دولت به مردم بویژه در ایام انتخابات و برنامه مکتوب ارائه شده به مجلس، اشتغال مهمترین موضوع بوده است گفت: ایجاد فرصت شغلی بدون سرمایه گذاری ممکن نیست و برای ایجاد یک میلیون و 33 هزار فرصت شغلی جدید باید این زمینه سازی ها انجام شود.
70 درصد اشتغال سال آینده به دانش آموختگان دانشگاهی اختصاص می یابد
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تقاضای 838 هزار متقاضی جدید ورود به بازار کار در سال آینده گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته 70 درصد فرصت های شغلی در اختیار دانش آموختگان دانشگاهی اختصاص می یابد
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری امروز افزود: برای کاهش نرخ بیکاری در سال آینده به 11 و دو دهم درصد حداقل باید 980 هزار شغل ایجاد کنیم که 686 هزار نفر یعنی معادل 70 درصد از دانش اموختگان دانشگاهها خواهند بود.
وی در ادامه با اشاره به تبصره 18 قانون و اختصاص 734 هزار میلیارد ریال برای اجرای برنامه تولید و اشتغال گفت: 174 هزار میلیارد ریال از محل افزایش قیمت های حامل انرژی 150 هزار میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی 350 هزار میلیارد ریال از منابع شبکه بانکی و 60 هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری تامین خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه، برنامه توسعه اشتغال در موضوعات گردشگری، صنایع دستی، سیاست های فعال بازار کار ، طرح های اشتغال زایی خرد ، طرح های حمل و نقل صنعتی و کشاورزی و نیز مسکن برشمرد.
وی در باره چگونگی ایجاد اشتغال در بخش مسکن گفت: با احیا صدهزار واحد بافت فرسوده 240 هزار نفر مشغول به کار می شوند با احداث صد هزار واحد مسکونی و حمایتی و اجتماعی 60 هزار فرصت شغلی ، حمل و نقل عمومی درون شهری 22 هزار و 400 فرصت شغلی ، حمل و نقل عمومی برون شهری 2 دو هزار و 700 فرصت شغلی، پرورش ماهی در قفس 14 هزار فرصت شغلی، صنایع تکمیلی کشاورزی 20 هزار فرصت شغلی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری 173 هزار فرصت شغلی ، سیاست های فعال بازار کار 221 هزار فرصت شغلی ، برنامه های اشتغال های خرد 121 هزار و 800 شغل ، صنایع کوچک و خوشه های صنعتی اشتغال زا 74 هزار و 500 شغل ، برنامه تکمیل طرح های نیمه تمام صنعتی خاتمه 97 بخش خصوصی 51 هزار و 500 شغل ایجاد می شود.
نوبخت در تشریح برنامه های اشتغال دولت در بخش مسکن نیز گفت: با کمک به احیا صد هزار واحد مسکونی بافت فرسوده 240 هزار نفر و با کمک به تامین مسکن روستایی و اجتماعی به تفکیک 50 هزار واحد مسکونی شهری و 50 هزار واحد مسکونی روستایی 60 هزار نفر و در مجموع 300 هزار نفر در سال 97 مشغول به کار می شوند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره چگونگی احیاء بافت های فرسوده نیز گفت: کل محله های بافت های فرسوده ایران شناسایی شده و تلاش می شود با همکاری شهرداران کل محله با نقشه ای مناسب بازسازی شود و ساکنان آن در مدت بازسازی در منطقه ای دیگر اسکان یابند.
وی اضافه کرد: دارندگان این واحدهای فرسوده برای واحد بازسازی شد هزینه ای پرداخت نمی کنند اما از آنجا که تعداد واحدهای بیشتری به دست انبوه سازان در بافت های فرسوده احداث می شود به متقاضیان این واحدها که بیشتر مزدوجین جدید هستند 60 درصد وام با سود 9 درصد پرداخت می کنیم.
نوبخت شروع اجرای این طرح را در صدهزار واحد از بافت های فرسوده اعلام کرد و گفت: با اجرای این طرح در سال آینده 240 هزار شغل ایجاد می شود.
براساس برنامه تبیین شده در چهار سال و تا سال هزار و چهارصد، 400 هزار واحد مسکونی جدید در بافت های فرسوده ایجاد می شود که متوسط تسهیلات دولت در بخش روستایی 19 میلیون تومان با سود پنج درصد و در مناطق شهری میانگین 27 میلیون تومان با سود 9 درصد خواهد بود.
نوبخت از اجرای طرح بزرگ جایگزینی وسایل نقلیه فرسوده در سال آینده خبر داد
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به برنامه های جدی دولت برای مبارزه با آلودگی هوا گفت: برای مقابله با این مساله طرح بزرگ جایگزینی وسایل نقلیه فرسوده اجرا می شود.
محمدباقر نوبخت از نوسازی 15 هزار دستگاه تاکسی، دو هزار دستگاه اتوبوس ، دو هزار دستگاه مینی بوس و میدل باس ، دو هزار دستگاه ون و کامیونت ، 20 هزار دستگاه وانت و دو هزار دستگاه کامیون به همراه 50 هزار دستگاه موتور سیکلت برقی و صد واحد واگن مترو در سال آینده در مناطق شهری خبر داد که در مجموع 22 هزار و 380 شغل ایجاد می شود.
وی همچنین درباره برنامه های دولت در حمل و نقل برون شهری نیز گفت: 10 هزار دستگاه کامیون ، 200 دستگاه واگن مسافری ، صد دستگاه لوکوموتیو و دو هزار دستگاه واگن باری نوسازی خواهد شد که با اجرای این طرح نیز دو هزار و 750 نفر و در مجموع حمل و نقل شهری و برون شهری 25 هزار و 130 نفر مشغول کار خواهند شد ضمن آنکه با اجرای این طرح نوسازی 46 میلیون لیتر مصرف سوخت کاهش می یابد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که چرا با وجود برنامه ها برای کاهش آلودگی هوا تعرفه واردات خودروهای هیبریدی از پنج درصد به 45 درصد افزایش یافته است گفت: آنچه در عمل می تواند باعث کاهش آلودگی هوا شود برقی شدن خودروهاست که تعرفه ان همچنان صفر در نظر گرفته شده اما آنچه به عنوان خودروهای برقی در کشور ما عرضه می شود خودروهای هیبریدی است که سوخت پایه این خودروها که از قضا حجم بالای موتور هم دارند بنزینی است و از سرعتی به بالا بنزین سوز می شود که عملا تاثیری در بهبود هوای شهرهای ما ندارد.
نوبخت خاطرنشان کرد: این موضوع دیروز در کمیسیون تلفیق مجلس هم بررسی شد و گفته شد که واردات خودروهای هیبریدی با تعرفه های پایین رانتی را در کشور به وجود آورده که خودروهای لوکس وارد کشور می شود با نرخ ترجیحی و ارزان، حال آنکه ما باید مصرف کنندگان را به استفاده از خودروها و وسایل نقلیه کم آلاینده برقی ترغیب کنیم.
سهمیه اشتغال براساس نیاز استان ها تعیین می شود
رئیس سازمان برنامه و بودجه اختصاص سهمیه برای ایجاد فرصت شغلی را با توجه به نرخ بیکاری در استان ها اعلام کرد.
محمدباقر نوبخت در این نشست با اشاره به اینکه استان هایی که مشکل بیکاری بیشتری دارند سهمیه بیشتری دریافت خواهند کرد افزود: براساس برنامه ریزی های انجام شده در بخش کشاورزی در سال آینده 67 هزار فرصت شغلی در قالب سه طرح کشت گلخانه ای با 33 هزار فرصت شغلی، پرورش مالی در قفس با 14 هزار فرصت و صنایع تبدیلی و تکمیلی با 20 هزار فرصت شغلی تعیین شده است.
وی سهم بخش گردشگری را برای ایجاد شغل 193 هزار و 92 نفر اعلام کرد و گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده در سال گذشته در قالب طرح های کارورزی دولت موفق به پرداخت حق بیمه افراد مشمول در طرح و پرداخت بخشی از دستمزد آنان به کارفرمایانی که اقدام به جذب کارورزان می کنند شده بود که در این قالب امسال 221 هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.
نوبخت درخصوص ایجاد اشتغال در صنایع کوچک و خوشه های صنعتی اشتغالزا افزود: 74 هزار و 552 نفر در این بخش جذب خواهند شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به 71 هزار پروژه عمرانی ناتمام موجود در کشور گفت: از این تعداد 6 هزار پروژه ملی ناتمام و 65 هزار پروژه استانی ناتمام است که این پروژه ها در دو حالت حاکمیتی و پروژه های قابل واگذاری ساماندهی خواهد شد.
وی با اشاره به واگذاری 4 هزار میلیارد طرح در سال آینده به بخش خصوصی افزود: مابقی طرح ها قابل واگذاری به طور کامل نیست اما امکان مشارکت بخش خصوص در آن وجود دارد.
نوبخت گفت: در تکمیل طرح نیمه تمام صنعتی سال 97 بخش خصوصی در 5 رشته فعالیت پراشتغال حدود 51 هزار و 515 نفر شغل ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه ایجاد بیش از 1 میلیون فرصت شغلی در سال 97 در دستور کار است ،افزود: با تحقق این هدف گذاری علاوه بر ایجاد اشتغال برای 838 هزار جوان وارد شده به بازار کار بخشی از بیکاران نیز مشغول به کار خواهند شد.
نوبخت گفت: همه سیاست های تعیین شده در جهت اقتصاد مقاومتی و دستیابی به برنامه های ششم توسعه است.
انتهای پیام/