صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کم درآمدها هم چاق می شوند!

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به لزوم اصلاح الگوی غذایی در کشور، در عین حال بر ضرورت کاهش سبوس‌گیری از آرد تاکید کرد.
کد خبر : 249505

به گزارش گروه رسانه هاید یگر آنا، دکتر زهرا عبداالهی در نشست خبری امروز وزارت بهداشت که به مناسبت هفته بسیج ملی تغذیه سالم برگزار شد، گفت: عوامل متعددی در بروز چاقی وجود دارد و وزارت بهداشت تنها یکی از دستگاه‌های موثر در این زمینه است. برای فراهم شدن دسترسی مردم به غذای سالم باید سازمان ملی استاندارد و انجمن صنایع غذایی همکاری داشته باشند.


تبلیغ غذا‌های ناسالم ممنوع شود


وی افزود: همچنین تبلیغ محصولات غذایی که مصرف زیاد آن‌ها تهدید کننده است و مشکلات زیادی مانند چاقی و دیابت ایجاد کنند، باید ممنوع شوند.
وی ادامه داد: در تولید غذای سالم، صنایع غذایی و جهاد کشاورزی نیز نقش موثری دارند. علت اصلی اضافه وزن مردم رفتار‌های غذایی نادرست است. چون آن‌ها مواد غذایی تهدید کننده سلامت را زیاد مصرف می‌کنند، اما مواد غذایی مفید مانند سبزی و میوه کمتر در سفره آن‌ها دیده می‌شود.
چاقی در اقشار کم درآمد!


مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به بروز اضافه وزن و چاقی در ۶۰ درصد از جمعیت ایران، افزود: در حال حاضر مشکل چاقی فقط در گروه‌های پر درآمد دیده نمی‌شود، بلکه اقشار کم درآمد با بودجه محدودی که دارند، انتخاب درستی در زمینه مواد غذایی ندارند. از سال گذشته افتتاح دفاتر خدمات سلامت آغاز شده و یکی از وظایف این دفاتر، نظارت بر مراکز عرضه مواد غذایی است. این موضوع در اولویت برنامه‌های وزارت بهداشت قرار دارد تا بتواند کنترل بیشتری در زمینه رعایت کیفیت مواد غذایی داشته باشد. مشکل امروز ما چاقی کودکان است. در حال حاضر ۱۴ درصد کودکان زیر دو سال در معرض اضافه وزن قرار دارند.
عبداللهی با اشاره به خدمات رایگان مشاوران تغذیه در پایگاه‌های سلامت شهری و روستایی تصریح کرد: یکی از خدمات این مراکز، مکمل‌یاری برای همه گروه‌های سنی است. از سال ۹۳ طرح مکمل یاری ویتامین دی برای دانش‌آموزان آغاز شد و ۱۳ میلیون زن میانسال نیز تحت این پوشش قرار گرفتند. الگوی غذایی تمام کسانی که به این مراکز مراجعه می‌کنند، ارزیابی می‌شود تا در صورت نیاز اصلاح شود. برگزاری کلاس‌های آموزش گروهی، آموزش اصناف، مدارس و مهد‌های کودک در جزو وظایف این کارشناسان قرار دارد.
سبوس‌گیری بالا از آرد‌ها متوقف می‌شود


مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد اقدامات این وزارتخانه در زمینه سبوس‌گیری از آرد نانوایی توضیح داد و گفت: ما از طریق دبیرخانه شورای عالی سلامت تلاش می‌کنیم این موضوع را کنترل کنیم. وزارت بهداشت خواستار بهبود کیفیت گندم است و اعلام کرده میزان سبوس‌گیری از آرد باید کاهش پیدا کند. جلسات نهایی مربوط به این موضوع در کمیته عالی استاندارد در حال برگزاری و به نتیجه رسیدن است.
عبداللهی با تاکید بر اینکه مشکل ما در زمینه مصرف غذایی رعایت نشدن اعتدال است، اضافه کرد:‌سی درصد از جوانان ما هفتگی فست فود می‌خورد اگر مردم رعایت کنند حتی مصرف نوشابه نیز اشکالی ندارد، اما ما با زیاده روی در مصرف این گونه مواد غذایی روبرو هستیم.


منبع:ایسنا


انتهای پیام/

برچسب ها: چاقی رژیم غذایی
ارسال نظر