علت بروز چاقی در ایران چیست؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، شاید چاقی و اضافه وزن به تنهایی یک بیماری قلمداد نشود، اما از آنجا که بسیاری از بیماریهای مزمن به دنبال افزایش وزن و چاقی در افراد بروز میکند، این مهم به عنوان یکی از معضلات اصلی سلامت آنان مطرح میشود.
مینا اسدی کارشناس مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه در همین رابطه گفت: بررسیهای انجام شده در خصوص علل زمینهای موثر در بروز و شیوع بیماریهای قلبی، عروقی، دیابت، سرطانها و ... نشان میدهد که چاقی از عوامل بسیار مهم و جدی در بروز این مشکلات به شمار میآید.
وی بیان کرد: چاقی با عوارضی همچون افزایش فشارخون، بیماریهای قلبی، دیابت، سنگهای صفراوی، واریس، بواسیر، افزایش چربی خون، نقرس، آرتروز، کمردرد، تنگی نفس، بیماریهای کبد و کیسه صفرا، سرطانهای کولون و رکتوم، پروستات در مردان و سرطان سینه و تخمدان و مشکلات باروری در زنان و نهایتاً کاهش عمر انسان مرتبط است.
اسدی عنوان کرد: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت ۴۴ درصد بار دیابت، ۲۳ درصد بار نارسایی قلبی و بین ۷ درصد و ۴۱ درصد بار سرطانهای مرتبط را میتوان به اضافه وزن و چاقی نسبت داد. در این میان، اضافه وزن و چاقی در کودکان تهدیدی جدیتر از بزرگسالان مطرح میشود.
وی اضافه کرد: مطالعه کاسپین در سال ۱۳۹۴ نیز نشان داده است که در حدود ۲۰ درصد نوجوانان ۱۸-۷ ساله کشور دچار چاقی شکمی هستند.
به گفته این کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی ساوه، تغذیه ناسالم و مصرف بیرویه فستفودها، نوشابههای گازدار و سایر نوشیدنیهای شیرین، شیرینی و شکلات، چیپس و غذاهای سرخ شده، مصرف کم سبزی و میوه و منابع غذایی حاوی فیبر در کنار تحرک بدنی ناکافی مهمترین علل بروز اضافه وزن و چاقی در کشور بشمار میروند.
وی بیان کرد: کودکان دارای اضافه وزن به احتمال زیاد در آینده بزرگسالان چاقی خواهند بود و نسبت به کودکان بدون اضافه وزن به احتمال زیاد در سنین جوانی بیشتر به دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی که به نوبه خود با شانس بالاتر مرگ زودرس و ناتوانی بزرگسالی همراه است، مبتلا می شوند. در واقع کودکان و نوجوانان چاق هم از پیامدهای کوتاه مدت و هم از پیامدهای بلندمدت چاقی رنج می برند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/