صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مجید شاه حسینی در گفتگو با آنا:

چشم دنیا به ایران است/ چهره واقعی دفاع‌مقدس در هیچ فیلمی نشان داده نشده است

شاه‌حسینی در خصوص تعریفی درست از انقلاب اسلامی و تولید فیلم‌های انقلابی بیان کرد: امروزه جهان، ایران را مطالبه می‌کند چرا که باور دارد ما تنها کشوری هستیم که در مقابل آمریکا و اسرائیل قد برافراشته‌ایم و از این‌رو ما باید با زبان سینما حرفی برای گفتن به آن‌ها داشته باشیم چرا که چشم دنیا به روی ما است.
کد خبر : 248091

مجید شاه‌حسینی؛ فعال سینمای انقلابی که تاکنون سوابق اجرایی زیادی را در حوزه فرهنگ و هنر بر عهده داشته است، در حاشیه برگزاری هشتمین جشنواره فیلم مردمی عمار در گفت‌وگو با آنا، به انقلابی بودن جشنواره مردمی عمار اشاره کرد و این محوریت را مثبت دانست و در مورد فیلمسازان انقلابی بیان کرد: فیلمساز انقلابی تاریخ همه انقلاب‌ها را مطالعه می‌کند و تنها از انقلاب خود حرف نمی‌زند؛ چرا که باید در مقایسه با تجربه انقلابی دیگران متوجه جایگاه خود شود.


چشم دنیا به ایران است


شاه‌حسینی درخصوص ضرورت بیان تعریفی درست از انقلاب اسلامی که تنها به ایران محدود نمی‌شود، توضیح داد: مستضعفان جهان، امروز ایران را مطالبه می‌کنند چرا که باور دارند ما تنها کشوری هستیم که در مقابل آمریکا و اسرائیل قد برافراشته‌ایم و از این‌رو ما باید با زبان سینما حرفی برای گفتن به آن‌ها داشته باشیم چرا که چشم دنیا به روی ما است.


دفاع مقدسی که ما دیده‌ایم؛ در هیچ فیلمی نمایش داده نشد


مدیر عامل سابق بنیاد سینمایی فارابی، در ادامه به سینمای دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: دفاع مقدس و سال‌های جنگی را که ما از نزدیک به چشم دیده‌ایم؛ در هیچ فیلمی نمایش داده نشد، ما هیچ رزمنده شرمنده‌ای در سال‌ها جنگ نداشتیم و ندیدم، چراکه از اماممان یاد گرفته بودیم از کارمان پشیمان نباشیم؛ اما آن‌چه که سینمای ما از سال‌های دفاع‌مقدس نمایش داده، تنها ارزش‌هایمان را کم کرده است.


وی افزود: باید بیشتر مطالعه کنیم و به خودمان سخت‌تر بگیریم. پیش از اینکه به فکر بودجه و طرح باشیم باید داشن تولید را دارا باشیم که این دانش صرفا با مطالعه حاصل می‌شود. قدر توانایی‌هایمان را بدانیم و به بهترین شکل با تقویت کردنشان، از آن‌ها بهره‌مند شویم.


یکی از ویژگی‌های هنر انقلابی، مفهوم بلند شهادت است


شاه‌حسینی اظهار کرد: جشنواره عمار به عنوان یک جشنواره انقلابی، سعی در بیان ارائه هنری دارد که آن‌را هنر انقلابی می‌نامیم، این هنر انقلابی دارای ویژگی‌هایی است که از مهمترین آن می‌توان به مفهوم بلند شهادت اشاره کرد، مفهومی که با هنر شیعی و هنر انقلاب پیوندی دیرینه دارد و این را می‌توان به خوبی از تاریخچه هنر شیعی بازخوانی کرد.


مدیر اسبق گروه فرهنگ و معارف اسلامی شبکه اول سیما به راهکار هنر انقلابی اشاره کرد و افزود: راهکار هنر انقلابی را باید از منشوری که امام (ره) برای ما ترسیم کرده بودند، بجوییم. منشوری که به نام هنرانقلابی در تاریخ 30 شهریور سال 67 توسط امام خمینی (ره) منتشر شد و امام (ره) در آن به خون شهیدانی اشاره دارند که در جبهه‌ها با شرف و غرور، سرنوشت زوال‌ناپذیر هنر والایی را نشان دادند. اما تعجب‌آور است که این منشور امروزه مورد توجه قرار نمی‌گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر