صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عبدالله اسفندیاری:

برای انتخاب آثار فجر، باید ساختار و محتوا اصل باشد

عبدالله اسفندیاری معتقد است که اعضای هیأت انتخاب سی و ششمین جشنواره فیلم فجر باید سعی کنند عادلانه تصمیم بگیرند و اینگونه نباشد که به جای ساختار و محتوای آثار، تحت تأثیر فشارها و سفارش‌ها قرار بگیرند.
کد خبر : 246879

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط‌عمومی جشنواره فجر، عبدالله اسفندیاری، فیلمنامه‌نویس، تهیه‌کننده و کارشناس فرهنگی در خصوص حضور و رقابت 22 فیلم در بخش سودای سیمرغ گفت: می‌دانم همیشه همه شرکت‌ کنندگان در این جشنواره دوست دارند در بخش مسابقه حضور داشته باشند و از این‌رو، روی دبیر جشنواره و هیأت انتخاب فشارهایی وجود دارد در حالی که آنها باید بر مبنای معیارهای زیبایی‌شناختی و ساختاری تصمیم بگیرند.


وی‌افزود: اعضای هیأت انتخاب باید سعی کنند عادلانه تصمیم بگیرند و به جای ساختار و محتوای آثار، تحت تأثیر فشارها و سفارش‌ها (از سمت سازمان‌هایی که پشت فیلم‌ها هستند یا جنبه‌های سیاسی که برخی از فیلم‌ها دارند)، نباشند. گاهی دیده شده برخی به‌گرایش‌های سیاسی توجه می‌کنند و معمولا پشت برخی از فیلم‌ها از سمت هرم‌های قدرت سیاسی فشار وجود دارد که آن فیلم حتما باید در جشنواره حضور داشته باشد. در حالی که هیأت انتخاب به جای جهت‌گیری‌های سیاسی فیلم، باید عمده ترین توانش را روی ساختار و محتوای فیلم بگذارد، نه اینکه به سفارش سازندگان، سازمان‌ها ونهادهایی که پشت فیلم‌ها هستند، توجه کنند.


معاون سابق فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی، با ابراز امیدواری در مورد اینکه هیأت انتخاب و دبیر جشنواره بتواند با توجه به همه این مسائل تصمیمات عادلانه بگیرند، ادامه داد: امیدوارم تعداد فیلم‌ها از 22 فیلم تجاوز نکند، چون اگر تعداد فیلم‌های بخش مسابقه زیاد شود،دیگر جشنواره معنی پیدا نمی‌کند. یعنی در آن صورت، از بیرون اینگونه به نظر می‌رسد که می‌خواهند همه را راضی نگه دارند و به همه جایزه بدهند و این روش خوبی نخواهد بود. بنابراین امیدوارم با تصمیم عادلانه و درست، فارغ از فشارهای جانبی مربوط به فیلم‌ها، تصمیمی که گرفته می‌شود مورد قبول همه اهالی فن، متخصصان صاحب‌نظر و بی حب و بغض سینما باشد.


اسفندیاری اضافه کرد: معمولا مواقعی که در جشنواره فجر انتخابی صورت می‌گرفت، آن را با جشن سینما مقایسه می‌کردیم که انتخاب‌هایشان بیشتر صنفی و حرفه‌ای‌تر است. معمولا 80 درصد برگزیدگان این دو جشن شباهت‌هایی به هم دارد و این نشان می‌دهد که درمجموع - منهای آن استثنائاتی که تحت فشارهای خاص مطرح می‌شوند-،عموما این انتخاب‌ها، انتخاب‌هایی است که به واقعیت نزدیک‌ است.


سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از 12 تا 22 بهمن 1396 به دبیری ابراهیم داروغه‌زاده برگزار خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر