صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اسداله بیات*

الزامات توسعه فرهنگ قرآنی در دانشگاه‌ها

دغدغه‌های روشن‌بینانه رهبری درخصوص ضرورت تحقق نهضت قرآن‌آموزی در میان اقشار مختلف، بیانگر اهمیت و ضرورت نیاز به یک بسیج ملی برای نهضت قرآن‌آموزی در سطح کشور است.
کد خبر : 246591

تحقق خواسته‌های مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر بهره‌مندی عموم مردم از آیات و عبارات شریف قرآن کریم و دغدغه‌های روشن‌بینانه ایشان درخصوص ضرورت تحقق نهضت قرآن‌آموزی در میان اقشار مختلف مردم، بیانگر اهمیت و ضرورت نیاز به یک بسیج ملی برای نهضت قرآن‌آموزی در سطح کشور می‌باشد.


در این راستا دانشگاه‌ها به عنوان یکی از مهمترین مراکز فرهنگی کشور رسالت بزرگی در زمینه توسعه و ترویج فرهنگ غنی قرآن کریم بر عهده دارند. تاکید اسناد بالادستی منجمله سند اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر ارتقاء فرهنگ قرآن و عترت در بین دانشگاهیان،بر اهمیت و جایگاه این موضوع در دانشگاه‌ها می‌افزاید.


ضرورت ایجاد بستر لازم برای تحقق این مهم در دانشگاه‌ها به عنوان عامل زیربنایی، مستلزم ایجاد تحولاتی در حوزه شناخت، باورها و تغییر بینش و دانش در جامعه دانشگاهی می‌باشد. توسعه فرهنگ قرآنی خصوصاً در بین اساتید، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاهی، نیازمند اجرای یک برنامه بلند‌مدت است که توجه جدی به فرهنگ‌سازی و آموزش‌های اثر‌بخش مهارت‌های قرآنی و ایجاد زمینه‌های قرآن‌پژوهی داشته باشد.


یقیناً امروزه بهترین راهکار توسعه فرهنگ قرآنی در دانشگاه‌ها تاکید بر اجرایی‌نمودن راهبرد و اقدامات سند اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها در این خصوص منجمله تاکید بر ارتقای فرهنگ قرآن و عترت در بین دانشگاهیان به منظور انس با قرآن و تدبر در آیات الهی و معارف اهل بیت(علیهم السلام)، تبیین و تدوین راهکارهای قرآن و عترت برای نهادینه‌کردن فرهنگی اسلامی، تدوین ساز‌و‌کارها و اجرای شیوه‌های تشویقی حفظ و آشنایی با مفاهیم، ترجمه، تفسیر و تدبر در قرآن کریم، حمایت از تدوین آموزه‌های قرآنی و معارف اهل بیت(علیهم السلام)در متون درسی متناسب با رشته‌های علمی، تشکیل مراکز تحقیقاتی قرآن‌پژوهشی و عترت پژوهشی در حوزه‌های مختلف علوم، حمایت از پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و طرح‌های تحقیقاتی بین رشته‌ای «قرآن و سنت» و علوم مختلف، ایجاد ساز‌و‌کارهای علمی-آموزشی جهت به کارگیری آموزه‌های قرآنی و روایی در تولید علوم انسانی اسلامی و طراحی و تدوین سبک زندگی دانشگاهی بر مبنای آموزه‌های قرآن و معارف اهل بیت(ع) می‌باشد.


*مدیرکل فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌مرکزی





انتهای پیام/

ارسال نظر