صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۸ - ۰۷ دی ۱۳۹۶

حقوق شهروندی باید به گفتمان قالب جامعه تبدیل شود

دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی گفت: آموزش رسمی و غیر رسمی را به صورت همزمان باید پیش برد تا حقوق شهروندی به گفتمان قالب جامعه تبدیل شود.
کد خبر : 246344

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شهیندخت مولاوردی روز پنجشنبه در کنگره بین المللی حقوق شهروندی با رویکرد فرهنگی در مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: توجه به نهادینه سازی حقوق شهروندی در کنار نهادسازی می تواند به عملیاتی شدن حقوق شهروندی کمک کند.


وی درباره نهادینه سازی حقوق شهروندی به نقش آموزش اشاره کرد و گفت: تمرکز بر نهادهای مدنی، دانشگاه ها،حوزه های علمیه، رسانه ها، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی به عنوان رسانه های فراگیر در شکل گیری هدف و تحقق حقوق شهروندی تاثیر مستقیم دارد.


وی با تاکید بر رویکرد فرهنگی در تحقق حقوق شهروندی و با اشاره به آیه ٧٠ سوره اسراء، اظهار کرد: چکیده همه اصول و مبنای حقوق بشر در آیات قرآن نهفته است و می توان با تمسک به آن مبنای تحولات و تحرکات بزرگی در جامعه ایجاد کرد که در نهایت منجر به تحقق حقوق انسانی شهروندان می‌شود.


مولاوردی یادآور شد: آیه ١١٠ سوره آل عمران به اصل امر به معروف و نهی از منکر توجه دارد اگر به قاعده و درست به این اصل که در اصل 8 قانون اساسی هم مورد توجه بوده و به آن پرداخته شده است، توجه کنیم می توانیم گام های موثری برای تحقق حقوق شهروندی برداریم.
توقف در چرایی و چیستی حقوق شهروندی بیش از این جایز نیست
دستیار رییس جمهوری گفت: در مورد چرایی و چیستی حقوق شهروندی نباید بیش از این توقف کرد اما تا زمانی که درک درستی بین ارکان حقوق شهروندی شکل نگرفته است همچنان مجبور به پرداختن به چیستی و چرایی آن هستیم.


مولاوری خاطرنشان کرد: در برنامه ملی اقدام و عمل حقوق شهروندی تمرکز بیشتر ما بر چگونگی شهروند بودن و رسیدن به آن است که آموزش در این زمینه می تواند بسیار مهم تلقی شود.


دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی یادآور شد: قرار بود برنامه اقدام و عمل در سالروز رونمایی منشور ارائه شود اما برای پرهیز از شتابزدگی این مهم اتفاق نیفتاد و تا پایان سال این برنامه ارائه می‌شود.


مولاوردی به نقش سازمان های مردم نهاد و به طور کلی جامعه مدنی اشاره کرد و افزود: رابطه دوسویه بین دولت و ملت در زمینه حقوق شهروندی وجود دارد هرچند تضمین دولت برای حمایت از آن حقوق باید مورد توجه قرار گیرد اما نقش ملت انکارناپذیر است.


وی اضافه کرد:دولت ها با کثرت نیازهای شهروندان و مطالبات انبوه آنان مواجه هستند و به تنهایی قادر به پاسخگویی نیازهای جدید نیستند و نقش شهروندان درمدیریت امری اجتناب ناپذیر است و راهی جز همکاری و مدیریت بهینه امور جامعه پیش رو نیست.


مولاوردی با تاکید بر عنصر کلیدی مشارکت گفت: شهروند مطالبه گر دولت را پاسخگو می کند و در این راستا شهروندان باید حقوق و تکالیف خود را به خوبی بشناسند.


وی ادامه داد: حقوق شهروندی لازمه تحقق دموکراسی است و ایده بنیادی شهروندی حق تعیین سرنوشت است که به پیوند وثیقی برای تعیین سرنوشت فرهنگی سیاسی واجتماعی می رسد.


مولاوردی در خصوص اصل نظارت همگانی افزود: قانون،حد و حدود و محدودیت‌ها و فرصت ها را براساس منابع تببین می‌کند اما مهم فهم دقیق از بایسته‌هاست و نقش آموزش و پرورش در تحقق حقوق شهروندی است.


دستیار رئیس جمهوری اظهار کرد: آموزش رسمی و غیر رسمی را به صورت همزمان باید پیش برد تا حقوق شهروندی به گفتمان قالب جامعه تبدیل شود.


کنگره حقوق شهروندی با رویکرد فرهنگی با حضور معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات، دستیار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور حقوق شهروندی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، دستیار وزیر ارتباطات در امور حقوق شهروندی، جمعی از استادان، حقوقدانان و پژوهشگران حقوق شهروندی در مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران در حال برگزاری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر