کم خونی و ریزش مو به دنبال مد رژیم گیاه خواری
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، کارشناسان به افرادی که به دلیلهای گوناگون رژیم غذایی گیاه خواری دارند هشدار میدهند که مصرف سبزی و میوه به تنهایی میتواند سبب آسیب به پوست، احساس ضعف و خستگی مزمن، ریزش مو، بروز آکنه صورت، پوکی استخوان و بروز افسردگی در افراد شود.
یکی از پرطرفدارترین رژیمهای غذایی برپایه میوه وسبزیهای تازه، وگان است که افراد در آن هرنوع مادهای که از پروتئین حیوانی به دست آمده است حتی مواد لبنی را حذف میکنند و تنها از میوه و سبزیهای تازه، غله و حبوب و دانههای آجیل استفاده میکنند.
کارشناسان به ویژه دریافتند پروتئین حیوانی دارای ویتامین B۱۲ است که مادهای فوق العاده ضروری و مفید برای حفظ سیستم اعصاب مرکزی بدن و سلولهای خونی است و در خوراکی هایی، چون تخم مرغ، ماهی، مرغ و پنیر وجود دارد همچنین مصرف بیش ازحد برخی موادغذایی به ویژه لوبیا میتواند سبب مشکلهای گوارشی، نفخ و دل درد درگیاه خواران شود.
اکنون موج رژیم غذایی وگان یا گیاه خواری درآمریکا به شدت طرفدار پیدا کرده و ۶۰۰ درصد افزایش یافته است و این میتواند درآینده سبب ابتلای افراد به بیماریهای مختلف شود.
پژوهشگران دریافتند رعایت رژیم غذایی گیاه خواری دربازههای زمانی استاندارد، محدود و با مصرف تمامی گروههای غذایی مورد نظر میتواند سبب کاهش چربی خون، چاقی و دیابت نوع دو شود، اما استفاده ازاین رژیم غذایی برای بازههای زمانی طولانی میتواند فرد را درمعرض ابتلا به بیماریهای مختلف قراردهد.
کمبود ویتامین B۱۲ یکی از مهمترین مشکلهایی است که فرد گیاه خوار با آن مواجه میشود، زیرا بدن این ویتامین را تولید نمیکند و همچنین به دلیل محلول بودن این ویتامین در آب، B۱۲ به وسیله ادرار ازبدن دفع میشود به همین دلیل کسب آن از منبعهای خارجی مانند پروتئینهای حیوانی برای سلامت بدن ضروری است.
کاهش میزان ویتامین B۱۲ سبب افسردگی، افت توان حافظه و بروز کم خونی درافراد میشود، بروز مشکل درناحیه صورت و موها نیز به دلیل کاهش دریافت پروتئین در گیاه خواران بسیارشایع است، ریزش مو و کم پشتی، بروز آکنه، زرد شدن رنگ پوست و شکنندگی ناخنهای دست و پا ازجمله این موارد هستند.
در زنجیره غذایی روزانه مردان به ۶۵ گرم و زنان به ۵۵ گرم پروتئین حیوانی نیاز دارند و استفاده از پروتئینهای گیاهی نمیتواند به طور کامل نیاز بدن را تامین کند همچنین افراد گیاه خوار برای کسب انرژی و جلوگیری از احساس ضعف و خستگی از مقدار بیشتری کربوهیدرات تصفیه شده استفاده میکنند که در دراز مدت میتواند سبب ابتلای آنها به دیابت شود.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند رژیم غذایی متعادلی مصرف کنند که شامل تمام گروههای زنجیره غذایی باشد.
در صورتی که افراد به دلیل بیماری باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کنند حتماً با پزشک خود مشاوره انجام دهند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/