صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارگردان اسپانیایی:

با مستندم رابطه‌ با پدرم را اصلاح کردم

کارگردان اسپانیایی مستند «یک پدر» گفت: این مستند پرتره‌ای از پدرم است که به واسطه ساخت آن سال‌ها سکوت و خجالتی که میان من و پدرم وجود داشت را شکستم.
کد خبر : 242274

ویکتور فورنیس؛ فیلمساز اسپانیایی که در یازدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت با فیلم مستند «یک پدر» در بخش مسابقه حضور داشت، در حاشیه برگزاری این جشنواره و در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره این مستند و دلایلی که موجب ساخت آن شده، توضیح داد: «یک پدر»، مستند پرتره‌ای است که رابطه میان من و پدرم را نشان می‌دهد. سال‌ها میان من و پدرم فاصله زیادی وجود داشت.


وی ادامه داد: ما (من و پدرم) از هم دور بودیم و نمی‌توانستیم به راحتی ارتباط صمیمانه‌ای با یکدیگر برقرار کنیم و سکوت مداوم میان ما، ناشی از احساس خجالتی بود که من در مقابل پدرم داشتم. در نهایت سردی این رابطه باعث شد از آن فیلم بسازم تا این سکوت را بشکنم.


این مستندساز اسپانیایی خاطرنشان کرد: جدای از ارتباط من با پدرم، رابطه میان پدر و پدرش نیز حکایت از همین ماجرا دارد، ذهنیت پدرم از پدربزرگم به 80 سال پیش برمی‌گردد؛ آن زمان پدر من 9 سال داشته که یک شب در ایام جنگ داخلی زاراگوزا، عده‌ای به خانه آن‌ها می‌آیند و به زور پدربزرگم را از خانه می‌برند و او را به قتل می‌رسانند.


وی افزود: قاتل‌ها، پدربزرگم را در یک گور دست‌جمعی دفن می‌کنند و سال‌ها بعد خانواده‌اش؛ او را از گور درمی‌آورند و از طریق آزمایش DNA هویتش را مشخص می‌کنند و بعد در گورستان شهر او را دفن کردند. این اتفاق در زمان کودکی پدر من رخ می‌دهد که باعث می‌شود سال‌ها تصویری دلخراش در ذهنش به جا بماند.



کارگردان مستند «طاعون» با اشاره به اینکه بارها تلاش کرده تا پدرش در مورد پدربزرگش صحبتی کند یا خاطره‌ای تعریف کند، گفت: پدرم هیچ‌گاه درباره‌ پدرش حرف نزد و به سوالات من درباره او جوابی نمی‌داد و همین سکوت نقطه‌ای بود که موجب شکل‌گیری مستند «یک پدر» شد.


فورنیس ادامه داد: از یک جایی به بعد به اندازه‌ای سوالات بی‌جواب از پدرم داشتم که تصمیم گرفتم دیگر به صورت مستقیم سوالی نپرسم و به جای آن پرتره او را بگیرم. در اولین فیلم او 86 ساله بود و حالا چهار سال از آن روزها می‌گذرد. فاصله سنی میان پدرم و هم‌نسل‌های من به حدی زیاد بود که کار من را برای توصیف او و قابل لمس بودن شخصیتش سخت می‌کرد.


وی گفت: با اینکه باز هم نتوانستم تمام گذشته پدربزرگم را بدانم اما حداقل این مستند باعث شد تا پدرم سکوتش را در مقابل من بشکند و با راحتی با من صحبت کند.


ویکتور فورنیس در مورد فعالیت‌های جدید خود بیان کرد: در حال حاضر در حال فراهم کردن تدارک ساخت دومین فیلم بلندم با عنوان «رو به نور» "Facing Light" هستم که به زودی ساخت آن را آغاز خواهم کرد.


وی از سال 2008 با ساخت مستند «صدای باد» به حرفه‌ فیلمسازی روی آورد و پس از آن، آثاری چون «پایان می‌یابد» (2012)، «طاعون» (2013) و «تظاهرات» (2013) را کارگردانی کرد. «یک پدر» اولین فیلم مستند بلند این فیلمساز به شمار می‌آید که در برخی جشنواره‌های اروپایی به نمایش درآمده است.


گفتنی است؛ فیلم مستند «یک پدر» (Un padre) مستند 61 دقیقه‌ای است که در سال 2017 در کشور اسپانیا تولید شده و در خلاصه داستان آن آمده است: «پدربزرگ، پدر، پسر و بسیاری از سوالات بی‌جواب! فیلمساز پدرش را به تصویر می‌کشد و به دنبال درک سکوتی است که رابطه‌ آنها را دربر گرفته است...»


انتهای پیام/

برچسب ها: سینماحقیقت
ارسال نظر