کاهش تعرفه واردات شمش و ورقهای فولادی در راستای اقتصادمقاومتی نیست/ امکان تعطیلی صنعت فولاد در کشور
محمود اسلامیان، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد کاهش تعرفههای اعلامی برای واردات فولاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آنا گفت: صنعت فولاد بهواسطه اشتغالزایی، تامین مواد اولیه برای بنگاههای تولید و ... بهعنوان یکی از صنایع مادر در اقتصاد کشور شناخته شده و باید برای رفع مشکلات آنها گامهای موثری برداشت.
وی ادامه داد: تعرفه ورودی فولاد در ایران به طور متوسط بر پایه 20درصد تعیین شده بود که امروز این تعرفه برای چند قلم کالا مانند شمش و ورقهای فولادی کاهش پیدا کرده که این مسئله اصلا معقول نبوده و در راستای اقتصادمقاومتی و حمایت از تولیدات داخل نیست چراکه بسیاری از بنگاههای اقتصادی در این حوزه با مشکل مواجه بوده و در اثر واردات امکان تعطیلی این صنعت در کشور وجود دارد.
عضو سابق هیات رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به لزوم تجدیدنظر دولت درخصوص تثبیت تعرفههای فولادی افزود: دولت نباید در اواسط سال، امکان تغییر تعرفهها را فراهم کند زیرا طبق روال معمول، تغییر تعرفهها همیشه با احتساب رعایت حال تولیدکننده و مصرفکننده و البته با نظرسنجی از تشکلها صورت میگرفت.
اسلامیان همچنین با اشاره به ثبات نرخ ارز و تورم 10درصدی در اقتصاد و تاثیر منفی آن بر صنایع فولادی تصریح کرد: تورم طی سالهای اخیر کاهش پیدا کرده اما در نزولیترین حالت این شاخص، تورم به 10درصد رسیده و از سوی دیگر نرخ ارز به واسطه ثبات و کاهش نرخ تورم، افزایش پیدا نمیکند که این مسئله فشار به تولیدکنندگان داخلی آورده و از سوی دیگر به تولیدکننده خارجی نیز برای ورود بهتر به بازارهای ایران کمک میکند؛ تولیدکننده خارجی از ثبات نرخ ارز و تورم برخوردارند اما تولیدکننده داخلی تورم را در داخل سبد قیمت تمام شده خود حس میکند و نمیتواند قیمت ارز را بر اساس نرخ 10درصد تورم بفروشد.
وی با اشاره به میزان تولید فولاد در سال جاری تاکید کرد: تولید فولاد در کشور از مرز 20 میلیون تن عبور میکند اما اگر کاهش تعرفهها اصلاح نشود، طبیعتا در مسیر کاهش تولید و اشتغال در کشور حرکت کرده و باعث تعطیلی بنگاههای صنعتی کشور خواهیم شد.
انتهای پیام/