صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روایت انتظار دوازده ساله یک پیرزن در قاب دوربین

«لوتوس» به کارگردانی محمدرضا وطن‌دوست منتخب بخش مسابقه ملی و جایزه شهید آوینی یازدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، درباره‌ی پیرزنی است که 12 سال در انتظار مجوز ورود به یک جزیره نشسته است تا به دیدار تنها ساکن آن برود.
کد خبر : 237078

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، محمدرضا وطن‌دوست که سال گذشته با مستند «ننا» در دهمین جشنواره سینماحقیقت حضور داشت و کاندید ٦ جایزه و برنده جایزه ویژه هیات داوران شد، امسال با فیلم «لوتوس» به دو بخش مسابقه ملی و جایزه شهیدآوینی جشنواره راه یافته است.


وی درباره‌ی جدیدترین مستندش توضیح داد: از ابتدای فیلم پیرزنی را می‌بینیم که در یک نقطه بکر به تنهایی زندگی می‌کند و از لحظات ابتدایی فیلم، گفتار متن که واگویه‌های پیرزن است آغاز می‌شود؛ پیرزن از کسی می‌گوید که قصد دارد به دیدارش برود...


این فیلمساز تجربه‌گرا ادامه داد: کل فیلم لوتوس از یک صبح تا صبح دیگر است؛ زمانی که در آن از فصل پاییز، زمستان تا بهار را می‌بینیم.


روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت اعلام کرد که وطن‌دوست پیرامون تفاوت‌های این فیلم با مستند تجربی «ننا» خاطرنشان کرده است: «ننا» یک تجربه منحصر به فرد بود که ساخت آن 6 سال زمان برد و تمامی فیلم انعکاس در آب با طراحی صدا و ساخت موسیقی متفاوت بود؛ اما موضوع «لوتوس» اجازه پرداخت با این ساختار بصری را به ما نمی‌داد. هرچند به لحاظ ترکیب‌بندی و فضاسازی تلاش کردیم تصاویر زیبا و بکری را از طبیعت بگیریم، اما جز پلان آخر که پیچیدگی خاصی داشت و باید دوربین از دو اتاق و درهای کوچک گذر و به آسمان می‌رفت، اتفاق خلاقانه‌ی ویژه‌ای در فرم بصری آن رخ نداد.


این مستندساز با تاکید بر این که در فیلم «لوتوس» به لحاظ ساختار روایی خلاقیت‌هایی وجود دارد، تصریح کرد: ما در این فیلم از شیوه روایی تازه‌ای بهره گرفتیم و برخلاف فرم همیشگی که شخصیتی در فیلم معرفی و مشکلش بیان می‌شود، این فیلم را با تعلیق آغاز کردیم که تا پایان ادامه می‌یابد؛ در واقع شخصیت مستند ما در این فیلم دراماتیزه شده است. موضوعی که هنوز در سینمای ایران یک معضل است، چون بسیاری از سینماگران و دست‌اندرکاران نسبت به این موضوع واکنش منفی دارند، در حالی که در جهان این‌گونه نیست و در بسیاری از مستندهای مطرح شاهد دراماتیزه کردن شخصیت و ایجاد تعلیق در روایت هستیم.


گفتنی است که عوامل تولید مستند «لوتوس» عبارتند از: نویسنده، فیلمبردار، تدوینگر، کارگردان و تهیه‌کننده: محمدرضا وطن‌دوست؛ دستیار کارگردان: علی طالبی؛ صدابردار و صداگذار: حسن مهدوی؛ گوینده متن: ربابه بخشی‌درمی، آهنگساز: محمدرضا اسحاقی؛ مدیر تولید: محسن پویانفر؛ مجری طرح: سارا معیری؛ تهیه شده در: موسسه فرهنگی و هنری خانه فیلم وطن‌دوست


مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را طی روزهای 19 تا 26 آذرماه 1396، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در پردیس سینمایی چارسو شهر تهران برگزار خواهد کرد.


انتهای پیام/

برچسب ها: سینماحقیقت
ارسال نظر