صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۹ - ۰۸ آذر ۱۳۹۶
نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر

بیماری‌های غیرواگیر جان ایرانیان را می‌گیرد

نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر از فوت بیش از 85 درصد ایرانیان بر اثر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر خبر داد.
کد خبر : 236332

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر باقر لاریجانی، نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر و معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست عمومی فرهنگستان علوم پزشکی کنترل بیماری‌های غیرواگیر را یکی از مسائل مهم نظام سلامت خواند و اظهار کرد: بیش از 85 درصد مرگ‌ها در ایران به دلیل بیماری‌های غیرواگیر اتفاق می‌افتد و این بیماری‌ها بار اقتصادی زیادی را به جامعه تحمیل می‌کند.
وی بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان و بیماری‌های مزمن ریوی را 4 عامل اصلی مرگ و میر در بین بیماری‌های غیرواگیر دانست و افزود: نزدیک به 230 هزار مرگ در ایران در دهه‌های اخیر بر اثر ابتلا به این چهار بیماری رخ داده و روند مرگ‌های ناشی از این بیماری‌ها در کشور رو به افزایش است.
نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر خاطرنشان کرد: عوامل خطر متعددی در ایجاد این بیماری‌ها نقش دارد که باید در جامعه کنترل شود.


وی چاقی، تغذیه ناسالم و فعالیت فیزیکی کم را از مهم‌ترین این عوامل برشمرد و افزود: تعداد افراد چاق در کشور رو به افزایش است.
لاریجانی با توجه به روند فزآینده ابتلای افراد جامعه به بیماری‌های غیرواگیر، اظهار کرد: در اسناد بالادستی نظام سلامت نیز به موضوع کنترل بیماری‌های غیرواگیر و در سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری نیز بر تحقق رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت کاهش مخاطرات و آلودگی‌های تهدید کننده سلامت مبتنی بر شواهد معتبر علمی تاکید شده است.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر تشکیل و سند ملی کنترل بیماری‌های غیرواگیر نیز تدوین و در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به تصویب رسیده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به اهداف سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر اشاره کرد و افزود: این اهداف مطابق با اهداف سازمان بهداشت جهانی تدوین شده و با توجه به شرایط خاص کشور برخی اهداف ویژه نظیر کنترل حوادث ترافیکی نیز به صورت ویژه مدنظر قرار گرفته است.
لاریجانی با بیان اینکه کمیته‌های تخصصی در ذیل کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر این اهداف را به صورت ویژه دنبال می‌کنند، گفت: چارچوب‌های ارائه خدمات بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و حوادث ترافیکی نوشته شده و به زودی برای سرطان و بیماری‌های مزمن ریوی نیز این چارچوب‌ها تدوین می‌شود.
وی بر لزوم تعاملات بین بخشی در اجرای سند ملی پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر تاکید کرد و گفت: سند ملی بیماری‌های غیرواگیر با تایید مسئولان وزارتخانه‌ها و نهادهای مرتبط با این بیماری‌ها نهایی شده و همچنین تفاهم نامه‌هایی با برخی از وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها نوشته شده که اجرای آن در حال پیگیری است.
نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر با تاکید بر اینکه لازم است وضعیت استان‌ها و مناطق مختلف به لحاظ ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر به صورت مجزا بررسی شود، گفت: بر این اساس، اطلس علل مرگ و میر در 32 استان کشور تدوین و در اختیار استانداران و روسای دانشگاه‌های استان‌ها قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه پیمایش ملی عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر در سال 1395 اجرایی شده است، عنوان کرد: این مطالعه در مراحل مختلف انجام و نتایج آن منتشر شده است. بر طبق این مطالعه بیش از یک چهارم افراد در ایران چاق هستند و شیوع این عامل خطر به وضوح در خانمها بیشتر از آقایان است. 50 درصد افراد به دیابت مبتلا یا در معرض ابتلا به دیابت هستند.


لاریجانی پرفشاری خون، افزایش چربی خون، مصرف دخانیات و سطح کم فعالیت‌های فیزیکی را از دیگر عوامل خطر بررسی شده در این مطالعه برشمرد و گفت: 30 درصد افراد فشار خون بالا و بیش از یک چهارم جمعیت چربی خون بالا دارند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با توجه به اقداماتی که برای اجرای سند ملی پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر صورت گرفته، یادآور شد: اقدامات خوبی در این راستا انجام شده ولی باید همکاری بخش‌های درون نظام سلامت و همچنین همکاری با سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها گسترش یابد؛ چرا که در این صورت است که می‌توان به اهداف سند دست پیدا کرد.


وی خاطرنشان کرد: کشور ما جزو کشورهای پیشرو در کنترل بیماری‌های غیرواگیر است و در زمره معدود کشورهایی هستیم که منتخب ارائه گزارش به سازمان ملل شده‌اند. این موضوع به دلیل داشتن سیاست‌های روشن در کنترل بیماری‌های غیرواگیر است. اما باید به این موضوع توجه شود که تا اجرایی شدن این سیاست‌ها فاصله زیادی داریم و ضروری است تمامی نهادهایی که به نوعی با بیماری‌های غیرواگیر مرتبط هستند در اجرای این سند همکاری کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر