صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۰۷ آذر ۱۳۹۶

مبارزه با مالاریا با پهپاد و گوشی هوشمند

محققان دانشگاه «ولز آبریستویت» قصد دارند در یک برنامه جامع با استفاده از گوشی‌های هوشمند و پهپاد به مقابله با مالاریا در این کشور بپردازند.
کد خبر : 236028

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، مبارزه با مالاریا پیشرفت‌های زیادی داشته است اما همچنان محققان معتقدند که کارهای زیادی مانده است که باید انجام شود تا این بیماری ریشه‌کن شود.


یکی از روش‌های معمول در مقابله با این بیماری استفاده از اسپری‌های ضد لارو پشه‌های مالاریاست. اما این روش‌ علاوه بر هزینه بالایی که دارد بسیار زمان‌بر است و امکان استفاده از این اسپری در تمام منطقه آلوده وجود ندارد و به همین دلیل همیشه بخشی از آلودگی باقی می‌ماند.


محققان دانشگاه ولز آبریستویت در همکاری با سازمان مبارزه با مالاریای تانزانیا، قصد دارد با استفاده از پهپاد مناطق آلوده را که پشه‌های مالاریا در آنها زاد و ولد بیشتری دارند، مورد رصد قرار دهند.


در این پروژه از پهپادهای «فانتوم 3 دی.جی.آی» استفاده خواهد شد که می‌تواند به‌راحتی یک دریاچه را در 20 دقیقه به طور کامل پوشش دهد و داده‌های آن طی چند ساعت مورد ارزیابی قرار بگیرد.


در قدم اول مناطق آلوده به صورت بهینه اسپری می‌شوند و در قدم بعدی داده‌های پهپادها به گوشی‌های هوشمند داده می‌شود تا روند اسپری‌پاشی و پیشرفت کار مورد نظارت قرار بگیرد.


این روش نگرانی‌هایی را در رابطه با ساکنان محلی و همچنین حیات وحش منطقه ایجاد می‌کند که مسئولان اعلام کرده‌اند با استفاده از شبیه‌سازی‌هایی که انجام می‌شود تلاش می‌شود تا در صورت حضور حیوانات در اطراف مناطق عملیات سم‌پاشی به صورت بی‌خطری مدیریت شود و البته باید به ساکنان در رابطه با این برنامه آموزش‌ها و هشدارهای کامل داده شود.


مالاریا مهم‌ترین بیماری انگلی و یکی از مسایل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بخصوص کشورهای گرمسیری دنیا است.


بیماری مالاریا با نام‌های دیگری چون پالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نامیده می‌شود.


این بیماری به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگی‌های تب متناوب و لرز، کم‌خونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگی‌های ساده یا کشنده دیگر خودنمایی می‌کند. اهمیت این بیماری به خاطر شیوع زیاد و مرگ‌ومیر قابل توجه‌ است. انگل مالاریا توسط یک تیره از پشه به نام آنوفل به انسان منتقل می‌شود که این تیره شامل چندین گونه است.


کلمه مالاریا یک کلمه ایتالیایی و به معنای هوای بد (Mal-Aria) است و منظور از آن تعریف بیماری با ویژگی‌های تب متناوب است که ایتالیایی‌ها در گذشته وجود آن را ناشی از هوای بد و مناطق باتلاقی می‌دانستند. همواره با گرم شدن زمین، شیوع این بیماری افزایش می‌یابد.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر