سوغات جدید خارجیها برای ایران؛ دستمالی که شما را مست میکند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، طی روزهای اخیر خبر ورود مواد مخدر جدیدی به کشور در شبکههای مجازی دست به دست میشود. تصاویر نشان میدهد که دستمال کاغذیهایی در سطح کشور عرضه میشود که حاوی مواد مخدر جدیدی است.
در این رابطه یکی از کارشناسان مطلع حوزه مواد مخدر به خبرنگار آنا میگوید: بروز و ظهور مواد مخدر روانگردان جدید از سال 2013 رسماً به عنوان یک چالش از سوی سازمان ملل عنوان شده است این مواد الزاماً جدید نیستند اما به تازگی وارد بازار مصرف شدهاند. برهمین اساس بنا بر اعلام سازمان ملل 736 نوع ماده مخدر جدید اعلام شده است که یک دسته آنها کانابینوئیدهای سنتزی هستند که ساختار آنها مشابه به حشیش است اما اثرات آن 100 تا 800 برابر قویتر از این ماده عنوان شده است.
بنا به گفته این کارشناس شائبههایی در خصوص مصرف این ماده مخدر جدید در کشور وجود دارد و بر اساس اعلام برخی از مراکز ترک اعتیاد مصرف این ماده مخدر شیوع پیدا کرده است. در گذشته این مواد مخدر به شکل گیاهانی آغشته به مواد در دنیا و در ایران عرضه میشدند که امروزه نحوه ارائه آن تغییر کرده است.
برخی شنیدهها حاکی از آن بود که این مواد مخدر در قالب بستههای دستمال کاغذی ارائه میشود اما این فرد آگاه توضیح میدهد که تکههای ارائه شده بسیار کوچکتر از دستمال کاغذی است و چیزی شبیه کاغذ پارچهای است که در تکههای نیم سانت در نیم سانت در داخل سیگار تعبیه میشود و زمانی که فرد آن را مصرف میکند حالت مستی شدید به وی دست میدهد و حتی باعث بیهوشی فرد هم میشود.
این مواد مخدر جدید در حالی در کشور و دنیا عرضه میشوند که به دلیل مورد مطالعه قرار نگرفتن عوارض کوتاه و بلند مدت آن بر روی بدن نامشخص و هنوز روش درمانی برای آن پیدا نشده است.
برخی شنیدهها نشان میداد که این ماده مخدر جدید با قیمت بسیار کمی یعنی هزار تومان در بازار مواد مخدر به فروش میرسد که بنابر اظهارات این منبع آگاه این موضوع باید از سوی پلیس تایید شود که البته اگر صحت داشته باشد نشان دهنده آن است که عرضه کنندگان آن راهی را برای عرضه گسترده این ماده مخدر جدید باز کردهاند.
این مواد مخدر از کشورهای چین، هلند، انگلیس، اسپانیا و سایر کشورهای اروپایی وارد ایران میشود. البته در برخی از اخبار گفته میشد که این دستمالها حاوی السیمن و الاسدی است که این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و شواهدی مبنی بر آغشته بودن این دستمالها به الاسدی دیده نشده است.
نکته حائز اهمیت این است که استفاده مواد مخدر جدید (روانگردانها) بیشتر در بین دانشجویان و دانشآموزان شیوع دارد و در حالی که وظیفه سایر ارگانها از جمله پلیس مقابله و مبارزه با این موضوع است اما نقش خانوادهها غیر قابل انکار است و در این باره بر نقش موثر آنها تاکید میشود.
انتهای پیام/