صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۹ - ۰۱ آذر ۱۳۹۶
دبیر علمی هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران:

کبد 30 درصد از ایرانیان چرب است

دبیر علمی هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد ایرانیان دارای کبد چرب هستند که با سونوگرافی قابل تشخیص است، گفت: اقدام اصلی در جهت پیشگیری از این مساله انجام ورزش و رعایت رژیم غذایی است.
کد خبر : 234264

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر اکرم پورشمس در افتتاحیه هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران در ارتباط با موضوع کبد چرب و گوارش، اظهار کرد: این مشکل به دلیل رسوب چربی در سلول‌های کبدی ایجاد می‌شود و در اکثر موارد بخشی از سندرم متابولیک است که این سندروم ناشی از مشکل به هم خوردن تعادل سوخت و ساز چربی و قند است.


وی با اشاره به اینکه وقتی یک مکانیزیم ارگان‌های مختلف را درگیر کند سندروم نام دارد، افزود: چربی اضافه در بدن هرجا ممکن است رسوب کند، این چربی اگر در عروق قلبی رسوب کند، فرد را مستعد سکته قلبی خواهد کرد و اگر در شکم رسوب کند چاقی و شکم بزرگ را به همراه خواهد داشت.


پورشمس گفت: در صورتی که چربی در کبد رسوب کند سبب کبد چرب می‌شود که کبد چرب اکثر موارد وجه‌ای از سندروم متابولیک است.


استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: حدود ۳۰ درصد ایرانیان دارای کبد چرب هستند که با سونوگرافی قابل تشخیص است همچنین ۳ درصد مردم ایران نَش یا هپاتیت ناشی از رسوب چربی دارند.


دبیر علمی هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران تاکید کرد: اگر فردی کبد چرب دارد باید مراقب قلبف فشارخون، چربی و دیابت در خود باشد چراکه بنابه دلایل گفته شده این مسائل با یکدیدگر مرتبط هستند و علت اصلی مرگ و میر افراد مبتلا به کبد چرب بیماری‌های قلبی و عروقی است.


پورشمس تصریح کرد: فردی که مبتلا به هپاتیت چربی شود و این فرد چاق بماند و قند خونش نیز بالا باشد در معرض نارسایی کبدی و حتی سرطان کبد است بنابراین اقدام اصلی در جهت پیشگیری از این مساله ورزش و رعایت رژیم غذایی است تا بتوان سوخت در بدن را بیشتر کرد و ساخت قند و چربی را کاهش داد همچنین اگر فرد در کنار کبد چرب مبتلا به دیابت است داروی لازم را برای دیابت مصرف کند.


گفتنی است؛ هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران از امروز آغاز به‌کار کرد و تا ۳ آذر در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر