صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۳ - ۲۳ آبان ۱۳۹۶
وزیر آموزش و پرورش کشور در نشست خبری اعلام کرد:

تهیه کتاب‌های کمک‌آموزشی برای دانش‌آموزان اجباری نیست/ 740 هزار دانش‌آموز ترک تحصیل کرده‌اند/اختصاص 20 درصد از رده‌های مدیریتی به بانوان

وزیر آموزش و پرورش کشور با تاکید بر اینکه تهیه کتاب‌های کمک‌آموزشی برای دانش‌آموزان اجباری نیست، بیان کرد: معلمان و مدیران مدرسه نباید دانش‌آموزان را برای تهیه این کتاب‌ها اجبار کنند، زیرا هرگونه اجباری تخطی در امور اداری وزارتخانه محسوب می‌شود
کد خبر : 231810

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سیدمحمد بطحایی، وزیر آموزش‌و‌پرورش کشور در نشست خبری که پیش از ظهر امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی‌بر اینکه برخی مدارس 8 نفره از درس آمادگی دفاعی را منوط به حضور دانش‌آموزان در اردوی راهیان‌نور می‌دانند، بیان کرد: حضور در اردوها، از جمله اردوهای راهیان‌نور برای دانش‌آموزان اجباری نیست، اما والدین باید بدانند تمام فرآیند یاددهی و یادگیری در کلاس‌های درس و مدارس شکل نمی‌گیرد و دانش‌آموزان در اردوها علاوه بر تکمیل فرآیند یادگیری، زندگی در جامعه و تعاملات گروهی را به خوبی یاد می‌گیرند، اما مدیران مدارس، مربیان پرورشی و خانواده‌ها باید توجه داشته باشند برگزاری هیچ اردویی اجباری نیست.


اردوهای راهیان نور اجباری نیست


وی افزود: حضور دانش‌آموزان در اردوهای راهیان نور موجب حفظ ارزش‌های دینی برای آنها می‌شود. پس ما باید تلاش کنیم در کنار آموزش‌و‌پرورش، آموزه‌های دینی را نیز در ذهن آنها ارتقا دهیم.


وزیر آموزش‌و‌پرورش کشور در ادامه درخصوص حوادث ترافیکی که در اردوهای راهیان‌نور رخ می‌دهد، گفت: وزارت آموزش‌و‌پرورش با همکاری سپاه و با رضایت والدین، اردوها را برگزار می‌کند اما در این اردوها سپاه تمام دانش‌آموزان را طی مسیر همراهی می‌کند، البته باید به خاطر داشته باشیم با راه‌اندازی سیستم آنلاین نظارت بر اردوهای برون‌مرزی، احتمال می‌رود در آینده شاهد کاهش حوادث برای دانش‌آموزان در اردوها باشیم.


تامین نیروی انسانی تنها از مجرای دانشگاه فرهنگیان است


وزیر آموزش‌و‌پرورش در ادامه درخصوص تامین نیروی انسانی موردنیاز، گفت: تامین نیروی انسانی در وزارت آموزش‌و‌پرورش ملاحظات خاص خود را دارد و همان‌طور که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید شده، تمام نیروهای موردنیاز باید از مجرای دانشگاه فرهنگیان وارد شوند.


وی افزود: اخیرا طرحی در مجلس شورای اسلامی مطرح شده که قرار است از نیروهای حق‌التدریس و نهضت سوادآموزی برای تامین کسری نیروها استفاده شود. اما برای این امر نیز مکانیزم‌هایی در نظر گرفته شده است تا معلمان پس از عبور از یک فضای رقابتی بتوانند در یک فضای مناسب به ارائه خدمت بپردازند.


مدرسه‌سازی انرژی زیادی از وزارت‌ آموزش‌و‌پرورش می‌گیرد


بطحایی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی‌بر اینکه وظیفه ذاتی وزارت آموزش‌و‌پرورش تعلیم و تربیت دانش‌آموزان است، اما در سال‌های اخیر ما شاهد فعالیت این وزارتخانه در اقداماتی خارج از وظیفه ذاتی خود از جمله مدرسه‌سازی بوده‌ایم، گفت: ساخت مدرسه انرژی زیادی از ما می‌گیرد، به گونه‌ای که می‌توان گفت بخش عمده‌ای از انرژی ما صرف مدرسه‌سازی و بخش کوچکی از آن برای انجام وظیفه ذاتی ما می‌ماند. طی سال‌های اخیر وزارت آموزش‌و‌پرورش در تلاش بوده‌ است تا بتواند ساخت مدرسه را به سایر ارگان‌های مربوطه از ‌جمله شهرداری واگذار کند، اما در این زمینه موفق نبوده‌ایم.


وی افزود: ما در تلاش هستیم تا قبل از سال 97 بتوانیم از ظرفیت شوراها برای افزایش انگیزه سایر ارگان‌ها در ساخت مدرسه بهره‌مند شویم.


وضعیت معلمان تبعیدی و زندانی پیگیری می‌شود


وزیر آموزش‌و‌پرورش کشور در خصوص وضعیت معلمانی که به دلیل پیگیری مسائل صنفی در تبعید و یا زندان به سر می‌برند، یادآور شد: در این خصوص مذاکراتی انجام داده‌ایم اما نتایج آن را در اسرع وقت اعلام خواهیم کرد.


سازماندهی نیروی انسانی ما دچار مشکل است


بطحایی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی‌بر اینکه 60هزار معلم در مدارس فعالیت می‌کنند اما حقوقی به آنها تعلق نمی‌گیرد و 50هزار معلم نیز وجود دارد که کلاسی برای تدریس آنها وجود ندارد، گفت: ما قبول داریم که سازماندهی نیروی انسانی ما دچار مشکل است. زیرا در برخی مناطق نیروهایی داریم که دچار کاهش ساعت کاری هستند و در ازای آن مناطقی وجود دارد که به دلیل کمبود نیرو از نیروهای حق‌التدریسی بهره می‌گیریم، اما ما به دلیل محدودیت‌هایی که در قانون وجود دارد، نمی‌توانیم نیروها را از مناطقی که دچار مازاد هستند به مناطقی که دچار کمبود هستیم انتقال دهیم.


وی افزود: در این زمینه باید به کمک قانونگذار مشوق‌هایی را در نظر بگیریم تا بتوانیم معلمان را برای انتقال به سایر مناطق ترغیب کنیم.


سالانه حدود 130 هزاری نیروی آموزش‌‌و‌پرورش خروجی ندارند


وزیر آموزش‌و‌پرورش در ادامه درخصوص وضعیت نیروهای وزارت آموزش‌و‌پرورش گفت: سالانه حدود 26 هزار نیروی انسانی ما به مرخصی زایمان می‌روند و 11 هزار نیرو نیز در ماموریت سایر ارگان‌ها هستند. همچنین 42 هزار نیرو نیز وجود دارد که معلم اما دانشجو هستند. در واقع می‌توان گفت سالانه حدود 120 تا 130 هزار نیروی ما یعنی حدود 14 درصد از کل نیروی انسانی وزارت آموزش‌و‌پرورش جزو نیروها محسوب می‌شوند، اما کارایی و خروجی برای وزارت آموزش‌و‌پرورش ندارند.


وزیر آموزش‌و‌پرورش همچنین خاطرنشان کرد: بخشی از آزمون استخدامی وزارت آموزش‌و‌پرورش در دی‌ماه برگزار خواهد شد.


اجرای آموزش به خانواده‌ها برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی


بطحایی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره اقدامات وزارت آموزش‌و‌پرورش در حوزه آسیب‌های اجتماعی گفت: میزان بروز آسیب‌های اجتماعی در مدارس کشور درصد بالایی ندارد، اما حتی یک مورد آن برای ما زیاد است. ما برای پیشگیری از آسیب‌ها برنامه‌هایی را در نظر گرفته‌ایم که شامل آموزش خانواده‌ها، مدیران و معلمان است.


وی با تاکید بر اینکه آموزش به خانواده‌ها به صورت اجباری برگزار خواهد شد، افزود: آموزش به خانواده‌ها براساس رده سنی دانش‌آموزان و نیازهای آنها ارائه خواهد شد.


تهیه کتاب‌های کمک درسی اجباری نیست


بطحایی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا با توجه به اینکه سالانه سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی کشور لیستی از کتاب‌های کمک‌درسی مورد تایید را به مدارس ارائه می‌کند، چرا ما شاهد تخطی برخی مدیران و همکاری آنها با موسسات نشر کتاب‌های کمک درسی هستیم، یادآور شد: تهیه کتاب‌های کمک درسی حتی کتاب‌های معتبر برای دانش‌آموزان اختیاری است و هیچ معلمی نمی‌تواند دانش‌آموزان را اجبار به تهیه کتاب‌های کمک‌درسی کند.


وی افزود: اگر معلمی تمام دانش‌آموزان را اجبار به تهیه کتاب‌های کمک‌درسی و یا خود کتاب‌ها را تهیه و به آنها تحمیل کند، خلاف است و این تخطی آشکار در حوزه اداری وزارت آموزش‌و‌پرورش مورد بررسی قرار می‌گیرد.


وزیر آموزش‌و‌پرورش عنوان کرد: فراوانی تعداد مدارس و معلمانی که تخطی می‌کنند، زیاد نیست. اما یک مورد آن نیز برای ما مساله جدی محسوب می‌شود، لذا ما از مدیران درخواست می‌کنیم تا با معلمان خاطی برخورد کنند و تذکر دهند.


740 هزار دانش‌آموز از تحصیل بازمانده‌اند


وی در ادامه درخصوص وضعیت ترک‌تحصیل دانش‌آموزان به خصوص در مناطق محروم گفت: ترک تحصیل و بازماندگی از تحصیل یک پدیده بسیار نامبارک است که متاسفانه ما در مناطق محروم و به خصوص استان سیستان و بلوچستان شاهد آن هستیم.


بطحایی افزود: خوشبختانه طی سال‌های اخیر با افزایش فرهنگ سواد و اطلاع‌رسانی‌های جمعی، ما شاهد کاهش میزان ترک‌تحصیلی و بازماندگی از تحصیل در کشور بوده‌ایم.


وی با بیان اینکه پوشش تحصیلی ما در دوره ابتدایی نزدیک به 97 درصد است، یادآور شد: آمارها نشان می‌دهد ترک تحصیل در دوره متوسطه دوم حدود 340 هزار نفر، متوسطه دوره اول 200 هزار نفر و ابتدایی 200 هزار نفر است. یعنی در مجموع 740 هزار نفر در کشور ترک تحصیل و یا از تحصیل باز مانده‌اند.


استقبال دانش‌آموزان مهاجر از برگه حمایت تحصیلی


وزیر آموزش‌و‌پرورش کشور درباره اقدامات وزارتخانه برای ثبت‌نام دانش‌آموزان مهاجر در مدارس گفت: آموزش‌و‌پرورش همانند اکسیژن حق مسلم هر انسانی است که این امر به جنسیت، ملیت، دین، وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم مربوط نمی‌شود، به همین دلیل طی سال‌های اخیر، آموزش‌و‌پرورش در تلاش بوده تا بتواند از اتباع خارجی، به ویژه اتباع افغانستانی ثبت‌نام به عمل آورد که در این راستا اقدامات خوبی انجام شد و ما شاهد ثبت‌نام تعداد زیادی از دانش‌آموزان به کمک برگه حمایت تحصیلی بوده‌ایم.


وی افزود: البته در برخی مناطق برخی مدارس، والدین و خانواده دانش‌آموزان اتباع خارجی مانع حضور و ادامه تحصیل افراد واجد آموزش بوده‌اند که این مشکل با حضور مسئولین در مناطق رفع شد.


افزایش سهم زنان در رده‌های مدیریتی


وزیر آموزش و پرورش درخصوص تاکید ریاست جمهوری بر به کارگیری مدیران جوان و بانوان در رده‌های مدیریتی گفت: 60 درصد از نیروهای انسانی وزارت آموزش‌و‌پرورش را زنان تشکیل می‌دهند، اما ما به دنبال آن هستیم تا 20درصد از رده‌های مدیریتی در اداره‌های آموزش‌و‌پرورش به زنان واگذار شود.


وی درخصوص اقدامات وزارت آموزش‌و‌پرورش برای مقابله با پدیده تنبیه بدنی در مدارس، عنوان کرد: فراوانی تنبیه بدنی در مدارس زیاد نیست، اما حتی یک مورد آن زیاد است و باید مورد پیگیری قرار بگیرد.


تنبیه لفظی و بدنی در مدارس ممنوع است


وزیر آموزش‌و‌پرورش کشور عنوان کرد: تنبیه فقط به صورت بدنی نیست و ما با تنبیه لفظی و شخصیتی نیز مخالف هستیم. به گونه‌ای که حتی در برخی موارد ما برای دانش‌آموزان وکیل گرفته‌ایم و حقوق آن را از معلم خاطی پیگیری کرده‌ایم.


وی افزود: حتی عکس این مساله نیز اتفاق افتاده، یعنی در برخی موارد شاهد هتاکی دانش‌آموز به معلم بوده‌ایم که این امر نیز پذیرفته نیست زیرا بی‌احترامی به یک معلم، بی‌احترامی به جامعه یک‌میلیون و 700 هزار نفری معلمان محسوب می‌شود.


نتایج تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره در صحن ارائه می‌شود


وزیر آموزش‌و‌پرورش کشور در پایان درخصوص آخرین وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان، خاطرنشان کرد: نتایج تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان به زودی در صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد؛ البته امیدواریم تخلفات مربوط به این صندوق، مربوط به یک بازه زمانی خاصی نباشد. افتتاح بانک فرهنگیان نیز هنوز در حد یک پیشنهاد است.


انتهای پیام/

ارسال نظر