صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس اتاق بازرگانی ایران:

عزیزکردگان دولتی هر روز ریشه خود را در اقتصاد محکم‌تر می‌کنند

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه دولت نمی‌تواند مانع از حضور خصولتی‌ها در اقتصاد شود، اذعان کرد: وجود نهادهای سیاسی در اقتصاد، دست دولت را در ایجاد نهادهای نظارتی برای برخورد با آن‌ها کوتاه کرده‌است و این عزیزکردگان دولتی هر روز ریشه خود را در اقتصاد محکم‌تر می‌کنند.
کد خبر : 230814

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ابتدا در پاسخ به یکی از اعضای هیات نمایندگان در خصوص چرایی وقوع حجم گسترده فساد در کشور گفت:‌ اتاق و فعالان اقتصادی متولی از بین بردن فساد نیستند ولی با ارائه راهکار به نهادهای ذیربط می‌توانند اقدامات اساسی را در این راستا انجام دهند که کمیته ماده 12 هم در همین راستا فعال بوده تا با بهبود محیط کسب و کار مشکلات فساد را از بین ببرد.


وی ادامه داد: متاسفانه فساد در کشور فراگیر شده و به راحتی می‌توان گفت قبح فساد از بین رفته و به صورت سازمان‌دهی امروز فساد در بین دستگاه‌های اجرایی انجام می‌شود.


وی در ادامه سخنان خود گفت:‌ اقتصاد ایران در حال گذراندن دومین سال پسابرجام و نخستین سال از دور دوم دولت آقای روحانی است اما شرایط موجود اقتصاد همانند یک غریقی است که خود را در سطح آب نگاه داشته و تنها از طریق اقتصاد مقاومتی می‌توان این غریق را از امواج سهمگین پیش روی خود نجات داد.


وی با بیان اینکه امروز در اقتصاد باید چند پرسش را پاسخ دهیم، ادامه داد: در ابتدا باید دید که در چه چالش‌هایی با مشکلات فراوانی روبرو هستیم و باید با شناخت کافی و ارتباط‌هایی متقابل به سمت رفع این مشکلات حرکت کرد زیرا اگر درک درستی از شرایط وجود نداشته باشد نمی‌توانیم بحران‌های ممکن را بهبود ببخشیم و برعکس با اقداماتی ناصحیح باعث افزایش و تشویق این بحران‌ها می‌شویم.


رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: باید سلسله معضلات نامیمون اقتصادی را درک کنیم تا برای خروج از آن راهکارهای مناسبی را ارائه دهیم؛ توسعه نیافتگی کشور به خاطر عدم وجود فضای صحیح برای کارآفرینان در بخش‌های مولد تولیدی بوده و تنها ذهن فعالان اقتصادی بیشتر متمرکز بر چگونگی جمع‌آوری منابع مالی شده اما ایران از لحاظ تامین مالی مشکلات چندانی را ندارد و بیشتر مشکل تخصیص منابع بوده که اقتصاد را با چالش‌های فراوانی مواجه ساخته و این تخصیص‌های نابهنگام، اقتصاد بحران زده ما را به حاشیه رانده است.


شافعی با انتقاد از وضعیت موجود سیاست‌گذاری‌ها در امور اقتصادی تصریح کرد: با راهکارهای وصله پینه‌ای نمی‌توان به بهره‌وری اقتصادی دست یافت زیرا این راهکارهای کشور همانند مسکن‌های مقطعی است. در این راهکارها ماپول را به عنوان یک منبع پر قدرت به بخشی تزریق می کنیم و برای یک مدت کوتاه بنگاه‌های آن حوزه از چالش مقطعی و زمانی خارج می‌شوند اما در حقیقت این چالش‌ها به صورت ریشه‌ای رفع نشده است.


رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه کماکان بخش‌خصوصی در فضای اقتصادی کشور چندان سهم قابل توجهی ندارد، گفت: توزیع و رشد درآمد از جمله فاکتورهای رشد اقتصادی بوده اگر رشد درآمدی منجر به انباشت سرمایه در اقتصاد شود و به موازات آن بهره‌وری نیز صورت نپذیرد، طبیعتا این هزینه برای استفاده از رانت‌های مخرب به کار گرفته می‌شود.


عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه دولت نمی‌تواند مانع از حضور خصولتی‌ها در اقتصاد شود، اذعان کرد: وجود نهادهای سیاسی در اقتصاد، دست دولت را در ایجاد نهادهای نظارتی برای برخورد با آنها کوتاه کرده و این عزیزکردگان دولتی هر روز ریشه خود را در اقتصاد محکم‌تر می‌کنند.


وی ادامه داد: علی‌رغم تمام نقشی که برای بخش خصوصی، دانشگاه، کارآفرینان و ... در اقتصاد دیده شده اما همچنان برخی نهادهای دولتی به دنبال استفاده از محفلی برای کسب منافع بیشتر از چارچوب‌های دولتی هستند و خصوصی‌ها را به عنوان یک زائده بدخیم نگاه می‌کنند؛ تا زمانی که دستگاه‌‌های دولتی نورچشمی‌های خود را در اقتصاد کنترل نکنند، بخش خصوصی نمی‌تواند به عنوان یک اصل در این اقتصاد خودنمایی کند.


شافعی همچنین با اشاره به اینکه بخش‌خصوصی تنها از طریق توسعه‌پذیری می‌‌تواند خود را در اقتصاد تثبیت کند، گفت: خصوصی‌ها زمانی که در مسیر توسعه قرار بگیرند، در واقعیت می‌توانند بهره‌وری و رشد اقتصادی را از خود به نمایش بگذارند اما این حجم انتظار از بخش خصوصی زمانی محقق می‌شود که فعالان این بخش در محافل اقتصادی و دولتی دارای حق رای باشند و تنها به عنوان یک ناظر در این جلسات حضور پیدا نکنند.


رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به سخنان رئیس جمهور مبنی بر اینکه‌ "باید از این پس دست دولت در مقابل مردم دراز باشد نه اینکه مردم چشم به دستان دولت داشته باشند" افزود: این سخن رئیس جمهور به خاطرها پیوست چرا که تحقق چنین روندی حداقل نیازمند یک‌بار نشست بدون واسطه فعالان اقتصادی با ریاست جمهوری بوده که این گله از فعالان اقتصادی به دولت وارد است که حتی رئیس جمهور را پس از چند سال یکبار هم ملاقات نکرده‌اند.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران همچنین درخصوص اقتصاد نفتی و پایه لرزان این نوع اقتصاد، اظهار کرد: در شرایطی که هر روز اقتصاد نفتی اعتبار خود را از دست می‌دهد و رسیدن به نفت 140دلاری به یک رویا تبدیل شده، آهنگ حرکتی اقتصاد ایران دیگر چشم‌گیر نیست چراکه تنها تکیه ایران به نفت بوده و نتیجه این اقتصاد،‌ به بن‌بست ختم می‌شود.


شافعی همچنین تاکید کرد: علی‌رغم اینکه قانون بخش‌خصوصی را در سطح نخست قوا دانسته، اما دخالت‌هایی که تاکنون بر سر راه فعالان این بخش بوده، عملکرد را به سطح پایینی رسانده اما باید گفته شود که خصوصی‌ها جزئی از حاکمیت هستند و باید در مسائل اقتصادی بیشتر به کار گرفته شوند.


وی افزود: تمرکز بخش خصوصی باید بر فعالیت‌های توسعه تکنولوژی، بهبود مصرف بالای انرژی، افزایش بهره‌وری، کاهش قیمت‌تمام‌شده کالا و جلوگیری از تولید کالاهایی که در بازار کشور منسوخ شده، باشد؛ مفهوم رقابت به صورت مشخص و بدون تفسیر باید تعریف شود، نمی‌توان در بعضی از واحدهای تولیدی چند برابر نیاز داخلی کالایی را تولید کرد که دیگر بازار کشور آن کالا را قبول ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر