صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۹ - ۲۱ آبان ۱۳۹۶
استاد گروه فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح کرد:

کاربرد رشته علوم اعصاب در حوزه پزشکی رو به افزایش است

دبیر علمی بخش پایه ششمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی گفت: مرز علوم اعصاب با رشته‌های مرتبط دیگر در حال کمرنگ‌تر شدن است و بر کاربردهای آن در حوزه پزشکی افزوده شده است.
کد خبر : 230768

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر توراندخت بلوچ‌نژاد مجرد اظهار کرد: علوم اعصاب از دیر باز به بررسی ساختار، عملکرد، بیوشیمی، نحوه تکامل، ژنتیک، فارماکولوژی، نوروپلاستیسیتی و بیماری‌های مغز و اعصاب پرداخته است.
وی ادامه داد: این علم به مطالعه سیستم عصبی و اختلالات آن از سطح سلولی- مولکولی تا سطوح شناختی می‌پردازد و با ایجاد مدارهای دینامیکی نورونی برای مدلینگ اعمال و اختلالات سیستم عصبی، می‌تواند نکات مبهم بسیاری از بیماری‌های عصبی را روشن کند.
بلوچ‌نژاد مجرد گفت: علوم اعصاب در طی سالیان اخیر با علوم و رشته‌های دیگر از جمله بیوانفورماتیک، نورولوژی، روانپزشکی، جراحی مغز و اعصاب، روانشناسی شناختی، تصویر برداری و علوم رایانه مرتبط شده است، که این موجبات پیشرفت شگرف این علم را فراهم کرده و بر کاربردهای پزشکی آن بسیار افزوده است.
استاد گروه فیزیولوژی دانشکده پزشکی تصریح کرد: هر چند دورنمای خوبی برای حوزه علوم اعصاب در دنیا متصور است و این علم با سرعت غیر قابل تصوری در حال پیشرفت و گسترش روزافزون بوده و پیشرفت‌های زیادی در این حوزه تا کنون حاصل شده است و مرزهای دانش را در حال طی کرده است ولی در سطوح سلولی و زیر سلولی کماکان ناشناخته‌های بسیار وجود دارد. بةعلاوه نقش شبکه‌های عصبی و نورونی در ایجاد رفتارهای سطح بالا از جمله اعمال شناختی به خوبی مشخص نشده و نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه شدیدا احساس می‌شود.
دبیر علمی بخش پایه ششمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی افزود: در طی سالیان اخیر با ظهور روش‌های جدید تصویربرداری عملکردی، الکتروفیزیولوژی، و بیولوژی ملکولی سعی بر آن است که نقشه نورونی و ناحیه‌ای اعمال سطح بالای مغز از جمله وظایف شناختی را شناسایی نکن. همچنین، برقرار شدن ارتباط علوم اعصاب با علوم اجتماعی موجب شده که نحوه تعامل مغز با عوامل محیطی بهتر مورد شناسایی قرار بگیرد.
بلوچ نژاد ادامه داد: با گذشت زمان مرز علوم اعصاب با رشته‌های مرتبط دیگر در حال کمرنگ‌تر شدن است و بر کاربردهای آن در حوزه پزشکی افزوده شده است.
وی با اشاره به برگزاری ششمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی، افزود: هدف از برگزاری کنگره نوروساینس، آشنا نمودن پژوهشگران حیطه اعصاب به خصوص محققان جوان با آخرین دستاوردهای این علوم در ایران و جهان جهت استفاده و به‌کارگیری آنها در مطالعات و پژوهش‌های آتی است.
دبیر علمی بخش پایه ششمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی گفت: موضوعاتی که در این کنگره به آنها پرداخته خواهد شد شامل فرآیندهای شناختی، نوروژنز، جنبه‌های مختلف رفتار، درد، سیستم‌های حسی و حرکتی، سیناپس، نورواینفورماتیک، مدلینگ شبکه‌های عصبی، نوروسایکولوژی، اختلالات نورودژنراتیو، باز توانی عصبی و... است.
گفتنی است، ششمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی از ۲۹ آذر تا یکم دی در مرکز همایش‌های رازی برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر