صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۶ - ۱۶ آبان ۱۳۹۶
دبیر کل اتاق تعاون در گفت‌وگو با آنا:

اقتصاد مقاومتی اصلی‌ترین راه مقابله با تهدیدهای خارجی است/ دانشگاه آزاد می‌تواند ارتباط خوبی با صنعت برقرار کند

عضو هیأت رئیسه اتاق تعاون ایران با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی اصلی‌ترین راه مقابله با تهدید خارجی است گفت: امیدواریم با تلاش‌های دانشگاه آزاد اسلامی پیوند مناسبی بین دانشگاه و بازارهای مالی، تجارت و خصوصا با صنعت برقرار شود.
کد خبر : 228366

ماشالله عظیمی عضو هیأت رئیسه و دبیرکل اتاق تعاون ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به قانون کاتسا و اتهامات واهی آمریکایی‌ها به ایران به بهانه بازگرداندن مجدد تحریم‌ها، مردمی‌سازی اقتصاد را اصلی‌ترین راه مقابله با تهدیدهای خارجی عنوان کرد و گفت: هرگاه کارها به مردم سپرده شد، ارتش مردمی توانست به خوبی مقابل فشارها و تهدیدها ایستادگی کند که بارزترین نمونه آن هم جنگ تحمیلی بود که همه استعدادهای نظامی دنیا با شرایط تحریم، معطوف به شکستن مقاومت ملت ایران شده بود.


وی شرکت‌های تعاونی که رکن اصلی آن مردم هستند را رایج‌ترین شیوه بومی‌سازی اقتصاد دانست و اظهارکرد: بحمدلله یکصد هزار شرکت تعاونی با 15 میلیون عضو در ایران وجود دارد که نقش آنان در اقتصاد نزدیک به 6 درصد است.


عضو هیأت رئیسه اتاق تعاون ایران تصریح کرد: اگر اصل 44 و برنامه پنجم توسعه و سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی اجرایی می‌شد یا بشود، بسیاری از نگرانی‌های ناشی از بدعهدی‌های طرف‌های قرارداد برجام برطرف خواهد شد که اگر پیش از این نیز چنین نگاهی وجود داشت، امروز دیگر در اینباره نگرانی نداشتیم.


عظیمی با تاکید بر اینکه موانعی برای مقاوم‌سازی پایه‌های اقتصاد در کشور وجود دارد، گفت: متأسفانه مسئولان ما هنوز به باور «ما می‌توانیم» نرسیده‌اند. وقتی جوانان و نخبگان ما می‌توانند موشک‌‌های دقیق با بردهای قوی، هوشمند و قابل کنترل را طراحی کنند، چگونه نمی‌شود صنعت خودرو که پیشانی صنعت ایران است را بهینه و خودروهای در شأن مردم شریف کشورمان تولید شود؟


وی تصریح کرد: استعداد و توان ایرانی که بخش عمده‌ای از ناسا را اداره می‌کند را نباید نادیده گرفت و یا اینکه بخش‌های علمی، نوآوری و پژوهش دانشگاه‌های مطرح دنیا توسط نفرات برتر المپیادهای کشور اداره می‌شود.


عظیمی نیروی‌انسانی را اصلی‌ترین مبنای توسعه‌یافتگی دانست و اضافه کرد: این منبع عظیم با تحصیلات مناسب و تعادلی مناسب بین زن و مرد به وفور در کشور ما وجود دارد.


دبیر کل اتاق تعاون ایران بیان داشت: باید مدل مقابله‌ای برای بدعهدی‌های ناشی از برجام داشته باشیم تا کشورمان را برای واکنش‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند مدت آماده کنیم. چرا که تاکنون هم غفلت‌ها باعث طولانی شدن تهدیدها و باقی ماندن تحریم‌ها شده است.


وی به راه‌حل‌های منطقه‌ای مقابله با بدعهدی‌ها اشاره کرد و گفت: اجلاس‌ آسیایی که با حضور ایران، روسیه و آذربایجان برگزار شد، مکانی برای برقراری پیمان‌هایی فراتر از قراردادهای اقتصادی بود و کشورهای همسایه و هم‌سرنوشت در مورد منافع مشترک بحث و تبادل نظر کردند.


عظیمی یافتن بازارهای بین‌المللی و گسترش همکاری با همسایگان را از اصول مقاوم‌سازی اقتصاد دانست و تصریح کرد: اتکا به نفت منهای کارآفرینی، کشور را به صورت تصنعی پولدار نشان می‌دهد و بدترین تهدیدها از طریق تحریم‌های بانکی، وضع تعرفه‌های جدید بیمه حمل و نقل از همین طریق بر ما تحمیل می‌شود که باید برای جنگ‌ بیمه‌ای راه مقابله داشته باشیم.


عضو هیأت رئیسه اتاق تعاون ایران با بیان اینکه ما باید اقتصاد رقابتی را در دستور کار داشته باشیم و تهدیدها را با آمادگی به فرصت تبدیل کنیم، اضافه کرد: بهترین نوع فرصت منشأ داخلی دارد و اگر از فرصت‌ها در داخل خوب استفاده نکنیم به تهدید داخلی و اگر مدیریت نشود به تهدیدهای خارجی بدل می‌شود.


عظیمی درباره مسئولیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی هم گفت: خوشحالیم که با حضور دکتر ولایتی که شخصی مورخ، اسلام شناس، مدیر و مسلط به علم روز هستند، جنبه‌های علمی و عرفانی دانشگاه آزاد رو به پیشرفت است و مطمئنیم سلوک اداره کنندگان این مجموعه بر مدرسان و محصلان و اعضای هیأت علمی تاثیرگذار خواهد بود.


وی با بیان اینکه دکتر رهبر نیز از دانشگاهیان مدیر و مدبر کشور است اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با حضور ایشان، به‌سمت کیفی‌سازی حرکت خواهد کرد چرا که در دانشگاه آزاد کمّی‌سازی به وفور صورت گرفته است و اکنون باید در گسترش مراکز جدید صرفه‌جویی و به کیفی‌سازی و توسعه عرضی این مرکز مهم علمی توجه شود.


دبیر کل اتاق تعاون ایران گفت: ما از هزاران مراکز علمی و دانشگاهی که در کشور داریم، باید دانشگاه‌های زیادی را در رنکینگ جهانی و یا حداقل در میان 50 دانشگاه برتر دنیا داشته باشیم و امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی بتواند در مراکز استان و دانشگاه‌های جامع، با کیفی‌سازی علوم و دروس و کاربردی کردن آموزش، نیروهای خوبی تحویل جامعه بدهد تا پیوند مناسبی بین دانشگاه و بازارهای مالی، دانشگاه و تجارت؛ خصوصا دانشگاه با صنعت برقرار شود و بتوانیم دانشگاه آزاد را در خط مقدم گسترش و پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی داشته باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر