صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۵ - ۰۶ آبان ۱۳۹۶

قیام ربات‌ها آغاز می‌شود

آزمون کپچا طراحی شده‌بود تا انسان را از کامپیوتر تشخیص دهد اما حالا ربات‌ها تست امنیتی کپچا را نیز مانند انسان جواب می‌دهند.
کد خبر : 226064

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، کپچا یا «آزمون همگانی کاملا خودکارشده تورینگ برای مجزا کردن انسان و رایانه»، یک سامانه امنیتی و روند ارزیابی است که برای جلوگیری از برخی حمله‌های خرابکارانه ربات‌های اینترنتی به‌کار می‌رود.


ممکن است در نگاه اول الگوریتم کپچا مانع غیرضروری به نظر برسد اما این آزمون راه کلیدی برای اطمینان حاصل کردن از امنیت آنلاین است. این آزمون که از شما می‌خواهد تصاویر یا کلمات مختلف را تشخیص دهید، برای تمیز دادن انسان از ماشین طراحی شده بود.


اما نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که کامپیوترها به‌راحتی می‌توانند این آزمون را مانند انسان‌ها انجام بدهند. این امر نشان می‌دهد که کد کپچا دیگر قادر به محافظت از امنیت مجازی نیست.


محققان از موسسه ویکاریوس سن‌فرانسیسکو، الگوریتمی را توسعه داده‌اند که پس از آموزش دادن، قادر به حل کدهای کپچای پیچیده مانند نمونه‌هایی که در پی پل یا گوگل استفاده می‌شود، است.


دکتر میگوئل لازارو، یکی از محققان این مطالعه، در این باره گفت: «باید قبول کنیم که سیستم بینایی کامپیوترها بهبود یافته است و الگوریتم‌های کپچای قدیمی دیگر کاربرد محافظتی ندارند».


دانشمندان با الهام از مغز انسان، الگوریتمی را توسعه دادند که روی تداوم شمارشگر، روشی که مغز انسان برای تشخیص گوشه و زاویه اشیا استفاده می‌کنند، متمرکز می‌ماند. این الگوریتم «شبکه قشر بازگشتی» نام دارد و حاوی چند لایه پردازشگر است.


ابتدا، پیکسل‌های یک عکس تجزیه و تحیلی می‌شوند تا الگوریتم تشخیص دهد که آنها بخشی از گوشه یا زاویه یک شی هستند. این اطلاعات همزمان با حرکت میان لایه‌ها، در شبکه پردازش می‌شوند تا درنهایت لایه آخر شی مورد نظر را تولید کند.


در طی آزمایش‌ها، این الگوریتم توانست 67 درصد مواقع کپچای گوگل ، 57/1 درصد از مواقع کپچای پی‌پل و 57/4 درصد از مواقع کپچای یاهو را شکست دهد. وقتی که دانشمندان این الگوریتم را برای سبک خاصی اصلاح کردند، دقت عمل آن تا 90 درصد افزایش یافت.


این درحالی است که اگر کد کپچا یک درصد از مواقع قابل حدس زدن باشد، غیرمفید درنظر گرفته می‌شود.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر