همایش ملی تعاملات علمی و فرهنگی اسلام و ایران در واحد بوشهر برگزار میشود
وی به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: اهمیت و ضرورت پرداختن به تاریخ و فرهنگ تمدن ایران با قدمت و سابقه چندین هزار ساله و تمدن اسلام با سابقه هزار و چهار صد ساله که پیروان آن قریب به دو میلیارد جمعیت جهان را تشکیل می دهد بر هیچ خردمند و پژوهشگری مستور نیست.
یحیایی افزود: تاریخ ایران از ابتدای ورود اسلام به ایران در دوره خلافت عمر در حدود سال 20 هجری تا امروز که پیش از چهارده قرن از آن می گذرد پیوندی بسیار عمیق و مستحکم با اسلام یافته به گونه ای که بررسی تاریخ و فرهنگ ایران بدون بررسی تاریخ اسلام در این دوره ممکن نیست.
معاون پژوهش و فناوری واحد بوشهر خاطرنشان کرد: اسلام خدمات ارزشمندی به ایران و تمدن ایرانی داشته و ایرانیان نیز با فرهنگ و تمدن خود در شکوفایی و تکامل تمدن اسلامی بسیار تاثیر گذار بوده اند، به گونه ای که در غالب شاخه های علمی، فرهنگی و هنری تاثیر و نفوذ ایرانیان را به شکل مستقیم یا غیر مستقیم درک می کنیم. از همین رو در حدیثی منسوب به پیامبر تصریح شده که هر آینه اگر علم در افلاک هم آویخته شده باشد قومی از فارسها (ایرانیان) بدان دست خواهند یافت.
وی اظهار کرد: با توجه به اهمیت و ضرورت موضوع ارتباطات و تعاملات فرهنگی اسلام و ایران، حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر همایش ملی "تعاملات علمی و فرهنگی اسلام و ایران" را در دهه اول اسفند ماه 1393 به میزبانی واحد بوشهر و با مشارکت برخی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و دیگر مراکز آموزش عالی استانهای بوشهر، فارس و کهکیلویه و بویر احمد و سازمانها و ادارات مرتبط برگزار میکند.
یحیایی افزود : با توجه به فعالیت رشته هایی نظیر تاریخ و تمدن ملل اسلامی، تعلیم و تربیت اسلامی، ادبیات نمایشی، زبان و ادبیات فارسی و زبان و فرهنگ های باستانی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی (PhD) در واحد بوشهر، دانشجویان و اعضای هیات علمی و دیگر پژوهشگران علاقمند به حوزه تاریخ و فرهنگ اسلام و ایران میتوانند مقالات تخصصی خود را از طریق سایت همایش تدوین و ارسال کنند.
معاون پژوهش و فناوری واحد بوشهر اظهار کرد: محورهای این همایش، ورود اسلام به ایران (سازش یا مقاومت)، نقش اسلام در شکوفایی علمی، فرهنگی و هنری ایران، نقش ایرانیان در رشد و بالندگی فرهنگ و تمدن اسلامی، علل و عوامل تکامل و افول تمدن اسلامی وجریان شناسی تاریخی قضاوت های جانبدارانه در روابط اسلام و ایران هستند.
یحیایی تصریح کرد: محورهای مرتبط، مقالات مربوط را دریافت می کند و پس از بررسی اولیه و داوری، نتایج داوری مقالات را تا اوایل اسفند ماه 1393 اعلام خواهد کرد.
وی یادآور شد: با توجه به برگزاری همایش در دو روز چهارشنبه و پنجشنبه 6 و 7 اسفند ماه، کمیته برگزاری همایش در نظر دارد برخی برنامه های جنبی همچون گشت دریایی، بازدید از برخی بناهای تاریخی و اجرای موسیقی سنتی جنوب را در روز دوم همایش جهت شرکت کنندگان علاقمند فراهم کند. حوزه معاونت پژوهشی واحد بوشهر در سالیان گذشته نیز در برگزاری همایش هایی در سطوح استانی، ملی و بین المللی در زمینه علوم انسانی، علوم تجربی و فن و مهندسی تجربیات ارزشمندی دارا می باشد. با این حال از پیشنهادهای سازنده پژوهشگران و فرهیختگان عزیز در این زمینه استقبال خواهیم کرد.
انتهای پیام/