صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۵ - ۲۹ مهر ۱۳۹۶
دبیر علمی انجمن ارتوپدی شاخه فارس:

نقش وراثت در بروز بیماری مادرزادی مفصل/ درمان را جدی بگیرید

دبیر علمی انجمن ارتوپدی شاخه فارس با اشاره به نقش مهم وراثت در ابتلا به دیسپلازی مفصل ران، گفت: این بیماری در ایران در استان‌های جنوبی، فارس و جنوب غربی ایران بیشتر گزارش شده است.
کد خبر : 223558

به گزارش گروه اجتماعی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی انجمن جراحان ارتوپدی ایران، دکتر فریدون مجتهد جابری در ارتباط با برگزاری کارگاه یک روزه‌ استئوتومی لگن در اطراف مفصل رانی (هیپ)، اظهار کرد: این سمینار و کارگاه به همت انجمن جراحان ارتوپدی کودکان ایران و انجمن ارتوپدی شاخه فارس در بیمارستان دنا در شیراز برگزار شد.


وی افزود: اساتید برجسته و صاحبنظر از استان‌های مختلف کشور در این کنگره حضور داشتند و در سمینار و کارگاه عملی نیز جهت بحث و تبادل اطلاعات شرکت کردند.


این متخصص ارتوپدی ادامه داد: دیسپلازی (رشد غیرطبیعی سلول‌ها) مفصل ران می‌تواند شدت‌های مختلفی داشته باشد. در شدیدترین حالت بیمار دچار دررفتگی مادرزادی مفصل ران است. در این بیماری سر استخوان از درون حفره استابولوم خارج شده است. دررفتگی مادرزای نیاز به درمان فوری دارد و در صورت شروع درمان در سنین نوزادی نتایج درمان آن بسیار خوب خواهد بود.


دکتر جابری تصریح کرد: دیسپلازی مفصل ران، عدم رشد مناسب مفصل لگن است که در بیشتر از دوران نوزادی آغاز شده و در صورت تشخیص و درمان به موقع بسیار می‌توان به بیمار کمک کرد در برخی افراد نیز این مشکل از نوزادی به صورت خفیف وجود داشته که بعد از سن بلوغ و بزرگسالی فرد دچار مشکلات بیشتر می‌شود.


دبیر علمی انجمن ارتوپدی شاخه فارس با اشاره به اینکه این بیماری موجب درد و محدودیت حرکتی و لنگش در مفصل لگن شده و اندام طرف مبتلا کوتاه‌تر از اندام سالم می‌شود و فرد می‌لنگد، عنوان کرد: دیسپلازی می‌تواند دررفتگی کامل تا نیمه دَررفتگی مفصل لگن را به همراه داشته باشد و گاهی در اثر عدم توجه به درمان، آرتروز، سائیدگی و دررفتگی کامل مفصل لگن در دراز مدت بیمار را تهدید می‌کند.


دکتر جابری افزود: دیسپلازی معمولا زمینه وراثتی دارد و بر اساس تحقیقات به عمل آمده مشخص شده افرادی که یک فرزند مبتلا به این بیماری دارند احتمال ابتلای فزرند دیگر نسبت به جمعیت کلی بالاتر است و معمولا شیوع درگیری در دختران بیشتر از پسران است.


این متخصص ارتوپدی با بیان اینکه این بیماری در ایران در استان‌های جنوبی، فارس و جنوب غربی ایران به همان دلیل وراثتی بودن بیماری بیشتر گزارش شده است، گفت: درمان دیسپلازی باید هرچه سریع‌تر انجام شود تا مفصل لگن در جای دقیق خود باشد و رشد طبیعی صورت گیرد. سمینار و کارگاه یکروزه استئوتومی لگن در دیسپلازی به همت انجمن جراحان ارتوپدی کودکان ایران و انجمن ارتوپدی شاخه فارس در بیمارستان دنا در شیراز برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر