صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۰ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۴

عقبایی: مسکن اجتماعی و مسکن استیجاری، همزمان اجرا شوند

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با تاکید بر اینکه طرح افتتاح حساب امانی نزد بانک‌ها برای پیش‌خرید مسکن اشتباه است، گفت: فکر نمی‌کنم این طرح بتواند در توازن عرضه و تقاضای بازار مسکن موثر واقع شود.
کد خبر : 22348

حسام عقبایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا تصریح کرد: البته مسکن اجتماعی طرح خوبی است و باید سازوکارهای اعلامی آن که در بخش فروش و اجاره است، هر چه سریع‌تر به مورد اجرا گذاشته شوند.


عقبایی ادامه داد: درست است که نباید در بازار مسکن با شتابزدگی عمل کرد، اما با توجه به اینکه به 2 سالگی دولت نزدیک می‌شویم، باید زودتر طرح‌های عملیاتی و اجرایی این بخش رونمایی شوند.


رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه دهک‌هایی در جامعه حداقل‌های ظرفیت ورود به طرح‌های تولید انبوه مسکن را هم ندارند و باید برای این اقشار فرصت‌سازی شود، اضافه کرد: یکی از راهکارهای کنترل اجاره‌بها و برقراری توازن در قیمت اجاره بها، تولید مسکن استیجاری است که در بسیاری از نقاط دنیا نیز این طرح اجرا می‌شود.


وی اظهار کرد: برای مسکن استیجاری نمی‌توانیم از دولت انتظار سرمایه‌گذاری میلیاردی داشته باشیم، بلکه باید برای این امر به سراغ اصل 44 قانون اساسی و بخش خصوصی برویم.


به گفته عقبایی، مردم به دنبال سود هستند بنابراین باید برای این افراد انگیزه سرمایه‌گذاری ایجاد کرد. به عبارت دیگر باید به تولیدکننده مسکن استیجاری اعلام کرد که ما فرصتی برای استفاده از زمین رایگان و تسهیلات دیر بازده ارائه می‌دهیم، اما در مقابل مکلف به در اختیار قرار دادن این ساختمان در حوزه اجاره به مدت مشخص هستید و پس از آن می‌توانید حتی ملک را بفروشید.


وی با بیان اینکه البته این املاک نباید سازه‌های ناپدار داشته باشند که پس از 5 یا 10 سال غیر قابل استفاده شوند، عنوان کرد: این املاک در مدت تعیین‌شده می‌توانند به برقراری توازن در بازار، پس‌انداز کردن دهک‌های پایین جامعه برای بهره‌مندی از طرح‌هایی مانند مسکن اجتماعی مالکی و ایجاد رقابت میان سازندگان کمک شایانی کنند.


عقبایی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم برای تعیین مستقیم میزان اجاره املاک در دست مردم تعیین تکلیف کنیم، تاکید کرد: مالکیت محترم بوده و قاعده فقهی تسلیط نیز چنین اجازه‌ای را نمی‌دهد؛ بر همین اساس هیچ مرجعی نمی‌تواند نسبت به میزان اجاره بهای ملک اظهار نظر کند.


مسئول کمیسیون تخصصی مشاوران املاک کشور با بیان اینکه افزایش تولید و به تبع آن ایجاد رقابت می‌تواند موجبات کنترل و پایش اجاره بهای مسکن را فراهم کند، خاطر نشان کرد: طرح مسکن اجتماعی و مسکن استیجاری در جلسات مشترک با کمیسیون عمران مجلس بررسی شد و نمایندگان مردم نیز کاملا با این اقدام موافقت کردند. حتی وزارت راه و شهرسازی نیز نظر کاملا مساعدی بر اجرای این طرح دارد، اما نمی‌دانم چرا عزم جدی برای عملیاتی شدن آن از خود نشان نمی‌دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر