صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۷ - ۱۶ مهر ۱۳۹۶
کارشناس سازمان غذا و دارو مطرح کرد:

مصرف بی‌رویه قند، نمک و چربی عامل اصلی بروز بیماری‌های غیرواگیر

یک کارشناس بهداشت مواد غذایی گفت: تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند ،نمک و چربی از مهم‌ترین عوامل خطر بروز بیماری‌های غیرواگیر است که با کاهش مصرف این سه ماده می‌توان به حفظ سلامتی کمک کرد.
کد خبر : 219301

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، حسین عبدالعزیزی، کارشناس بهداشت مواد غذایی اظهار کرد: شهروندان باید از مصرف غذاهای چرب و آغشته به روغن پرهیز کنند و از حداقل روغن استفاده کنند.


وی با بیان اینکه به جای روغن‌های جامد، کره حیوانی و مارگارین از روغن‌های مایع به ویژه روغن زیتون و کانولا در طبخ غذا استفاده شود، افزود: بهتر است غذا به صورت آب پز، بخارپز و کبابی استفاده شود.


عبدالعزیزی تاکید کرد: باید از مصرف مواد غذایی حیوانی همچون جگر مرغ ،مغز ،کلیه، قلب گوسفند پرهیز شود زیرا این مواد غذایی دارای کلسترول بالایی هستند.


کارشناس بهداشت مواد غذایی ادامه داد: متاسفانه غذاهایی که در بیشتر رستوران‌ها و مراکز تهیه غذاهای سرپایی سرو می‌شود دارای چربی و کلسترول بسیار بالایی است.


عبدالعزیزی بیان کرد: همچنین شهروندان باید از مصرف مواد حاوی قند و شکر همچون شیرینی ،نوشابه ها، آب میوه تجاری جدا پرهیز کنند و به جای نوشابه‌های شیرین و گازدار از آب و یا دوغ کم نمک بدون گاز استفاده کنند.


وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیل مرگ و میر در کشور بیماری های غیر واگیر است، افزود: تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند ،نمک و چربی از مهمترین عوامل خطر آن است که با کاهش مصرف این سه ماده فریبنده به حفظ سلامتی خود کمک کنید.


عبدالعزیزی گفت: قند و شکر کالری زیادی برای بدن تامین می‌کند اما متاسفانه فاقد مواد مغذی لازم است بنابراین باید سهم ناچیزی از انرژی دریافتی روزانه را تشکیل دهند.


این کارشناس مواد غذایی تصریح کرد: برخی از انواع قندها به طور طبیعی در میوه‌ها، سبزی ها و سایر مواد غذایی یافت می‌شود اما بسیاری از مواد غذایی که مصرف می‌شوند دارای شکر افزوده است.


وی در ادامه گفت: همچنین این نوع شکر برای افزایش طعم به محصولات تولیدی در کارخانه‌ها یا در خانه اضافه می‌شود.


عبدالعزیزی با بیان اینکه نباید در مصرف قند و شکرزیاده روی کرد و به توصیه‌های پزشکان در این زمینه توجه شود، خاطرنشان کرد: بهتر است از جایگزین‌های مناسب برای این ماده غذایی استفاده شود زیرا زیاده روی در مصرف قند و شکر مشکلاتی عدیده‌ای را برای افراد به وجود می‌آورد.



انتهای پیام/

ارسال نظر