صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
شیلات:

کشتی‌های ایرانی صیادی در سواحل جنوب دارای مجوز هستند

سرپرست معاونت صید و بنادر ماهی‌گیری سازمان شیلات، صید آبزیان توسط کشتی‌ها و شناورهای چینی را رد کرد و گفت: در حال حاضر تمام کشتی‌های صیادی فعال در آب های تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، مالکیت و پرچم ایرانی دارند.
کد خبر : 219262

به گزارش گروه اقتصادی آنا از وزارت جهاد کشاورزی، سرپرست معاونت صید و بنادر ماهی‌گیری سازمان شیلات، صید آبزیان توسط کشتی ها و شناورهای چینی را رد کرد و گفت: در حال حاضر تمام کشتی های صیادی فعال در آب های تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، مالکیت و پرچم ایرانی دارند. شاپور کاکولکی اعلام کرد: کشتی های صیادی در سواحل جنوب کشور با دریافت گواهینامه ثبت از سازمان بنادر و دریانوردی و همچنین مجوز صید از شیلات به فعالیت صید در چارچوب مقررات مشغولند و خبر وجود شناورهای چینی در صیادی ایران کاملا غیر مستند است و احتمالا می تواند مکان تامین شناورها، خارج از کشور بوده باشد.


وی افزود: صید این کشتی ها برای گونه فانوس ماهیان که دارای سایز کوچک حداکثر هفت سانتی متری با وزن چهار تا پنج گرم و عمر کوتاه حدود یکسال است که به صورت گله ای و در حجم زیاد در مناطق عمیق بیش از 200 متر زیست می کنند و از این رو امکان صید این ماهی با شناورهای کلاس لنج و قایق (صیادان سنتی) که جامعه بهره بردار سنتی را تشکیل می دهد وجود نداشته و تداخل با صید خرد ندارد و تنها به روش صید ترال میان آبی توسط کشتی های توانمند با برداشت از آب های عمیق امکان پذیر است.


سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران اضافه کرد:با توجه به بیولوژی این آبزی و عمر کوتاه در صورت عدم برداشت به طور طبیعی از بین خواهند رفت.
کاکولکی درباره ذخیره فانوس ماهیان تصریح کرد: ذخیره این ماهیان نزدیک به 50 سال پیش در دریای عمان شناسایی و طی اقدامات موثر و صرف هزینه هایی در طول این سال ها ذخایر ارزیابی و تکنولوژی صید از آب های عمیق شناسایی شده است.
وی ادامه داد: بر اساس اعلام موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ذخیره فانوس ماهیان حدود 2.3 میلیون تن و حداکثر میزان مجاز قابل برداشت آن 200 تا 300 تن در هر سال می باشد.
سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران تصریح کرد: امروزه کمتر از 10 درصد از میزان مجاز قابل برداشت، توسط کل کشتی های فعال برداشت می شود.
وی اذعان داشت: برنامه توسعه بهره برداری از این ذخایر از جمله برنامه‌های اقتصاد مقاومتی سازمان شیلات است که اشتغال مستقیم و غیر مستقیم قابل توجهی را نصیب کشور می کند.
کاکولکی با بیان این که تجهیزات نظارتی مانند سیستم کمترل از راه دور VMS واف لاین بر روی تمام کشتی ها نصب است، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با نظارت دقیق بر تخلیه، پایش مستمر تمام کشتی ها صورت می گیرد و با کوچکترین تخلف برابر ضوابط و مقررات برخورد می‌شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر