صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۸ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۴

معاون وزیر جهاد کشاورزی: محصولات کشاورزی پرمصرف جهش قیمت ندارند

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در محصولات عمده مصرفی مردم جهش قیمت نداریم، گفت: به نظر ما اکنون به مداخله دولت در بخش قیمت‌گذاری این کالاها نیازی نیست.
کد خبر : 21924

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، حسین صفائی با بیان اینکه عرضه محصولات کشاورزی در ماه رمضان بر عهده ستاد تنظیم بازار است، افزود: بسیاری از انبارهای جنوب کشور علاوه بر داشتن خرمای کافی برای ماه رمضان، بلافاصله پس از این ایام نیز باید حجم زیادی از تولید را ذخیره‌سازی کنند.


رئیس سازمان تعاون روستایی ادامه داد: اکنون باقی مانده خرماهای انباری یا محصولات سردخانه‌ای برای ماه مبارک رمضان تدارک دیده شده است و محدود بودن خرید تضمینی این محصول در سال جاری نشان از شرایط مناسب بازار و به فروش رفتن محصول کشاورزان دارد.


صفائی درباره راه‌اندازی قرار داد آتی کنجاله سویا در بورس کالا نیز گفت: انجام معامله آتی کنجاله سویا راهکار مناسبی برای خرید و فروش این نهاده در شرایط آرام و با نوسانات کم است.


وی تاکید کرد: تا کنون این مشکل در سامانه بورس کالای کشاورزی ایران وجود داشته که معاملات آتی در حوزه نهاده‌ها و محصولات کشاورزی قابل انجام نبوده است که در همین راستا سازمان مرکزی تعاون روستایی ساز و کارهای معاملات آتی و سلف را برای محصولات و نهاده‌های کشاورزی فراهم کرده است.








یکی از کارکردهای بورس کالا شفاف سازی و ایجاد فضای رقابت برای فعالان بازار است و به همین علت نیز عموما افراد شبه انحصارگر برای ورود به این بازار مقاومت می‌کنند

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: راه اندازی قرارداد آتی کنجاله سویا در بورس کالا می‌تواند علاوه بر فراهم کردن زمینه انجام معاملات بیشتر، تعداد بالاتری از محصولات را نیز وارد قراردادهای آتی کند.


وی در پاسخ به اینکه آیا ورود به بورس کالا می‌تواند جلوی انحصار واردات یا عرضه نهاده‌ها و محصولات کشاورزی را بگیرد، تاکید کرد: یکی از کارکردهای بورس کالا شفاف سازی و ایجاد فضای رقابت برای فعالان بازار است و به همین علت نیز عموما افراد شبه انحصارگر برای ورود به این بازار مقاومت می‌کنند.


صفائی گفت: محصولاتی که حجم مصرف آنها به لحاظ ارزشی و مقداری بالاست، قابلیت ورود به بورس کالا را دارند که می‌توان از این دست به ذرت گندم و کنجاله سویا اشاره کرد.


رئیس سازمان تعاون روستایی درباره خرید دانه‌های روغنی و کنجاله سویا از تولید کنندگان نیز گفت: بر اساس توافقات صورت گرفته انجمن صنعت روغن نباتی باید خرید تضمینی کنجاله سویا را از تولید کنندگان انجام دهد که در صورت محقق نشدن این امر وزارت جهاد کشاورزی مجری دیگری را برای خرید جایگزین خواهد کرد. البته این امر انحصاراً در اختیار سازمان تعاون روستایی نیست و حتی یکی از شرکت های وابسته به وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند به عنوان مجری خرید تضمینی کنجاله سویا قرار گیرد.


به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، در حال حاضر تنها 10 درصد دانه‌های روغنی مورد نیاز کشور از طریق تولید داخل تامین می‌شود که با وجود برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید، اما همچنان شرایط اقلیمی، به صرفه نبودن تولید این محصول و الگوی کشت، تولید دانه‌های روغنی را محدود کرده است.


وی درباره خرید تضمینی شیر خام نیز بیان کرد: هفته آینده برای ادامه خرید تضمینی شیر خام تصمیم گیری خواهد شد، اما تعداد استان‌ها به همان صورت گذشته و شامل 7 استان کشور است.


صفائی با بیان اینکه عمده محصولات کشاورزی مانند شکر، ذرت، پودر شیر و فرآورده های لبنی در سال گذشته با کاهش قیمت جهانی مواجه شدند، خاطرنشان کرد: دولت نمی‌تواند در تعیین قیمت تضمینی نرخ جهانی را نادیده گرفته و مابه التفاوت زیادی به لحاظ قیمت اعمال کند، چرا که در حال حاضر قیمت جهانی گندم کمتر از نرخ تعیین شده آن برای خرید تضمینی در کشور است.


انتهای پیام/

ارسال نظر