صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک استاد دانشگاه مطرح کرد:

تقابل دو جبهه در فعالیت‌های فرهنگی/ رکود دانشگاه به جامعه آسیب می‌زند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران و کارشناس مسائل فرهنگی معتقد است امور فرهنگی در دانشگاه‌ها متولی ندارد و دانشجویان باید آتش به اختیار عمل کنند.
کد خبر : 216547

دکتر محمدصادق کوشکی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره وضعیت فرهنگی دانشگاه‌ها گفت: «جبهه خودی فاقد ستاد، فرماندهی و طرح مشترکی برای کار فرهنگی در دانشگاه‌ها است. به دلیل نبود نقشه راه کلی و ستاد فرماندهی مشترک و حرکت شبکه‌ای، علی‌رغم حجم زیاد فعالیت‌های فرهنگی بازدهی ملموسی دیده نمی‌شود.»


او افزود: «جبهه مقابل برای ایجاد تردید در باورهای اعتقادی دانشجویان، تضعیف در واقع‌بینی آنها و سوق‌دادن دانشجویان و حتی استادان به سمت نگرش‌ها و رفتارهای غیراخلاقی و غیر‌دینی هماهنگ هستند. به همین دلیل آسیب اصلی در فضای فرهنگی این است که جبهه مقابل به صورت منسجم عمل می‌کند و تلفات می‌گیرد اما جبهه مدافع با وجود همه تلاش‌ها به صورت منسجم عمل نمی‌کند و این عدم انسجام باعث می‌شود در دفاع موفق نباشیم و نتوانیم نیرو جذب کنیم و نه تنها به داشته‌هایمان اضافه نکردیم، بلکه نتوانستیم آنها را حفظ کنیم.»


کوشکی با بیان اینکه متاسفانه کار فرهنگی در ایران متولی خاصی ندارد گفت:‌ «وقتی متولی نیست نهادها و دستگاه‌های مختلف فقط مشکلات را بیان و ابراز تاسف می‌کنند.»


او ادامه داد: «واقعا باید به این پرسش پاسخ داده شود که متولی مستقیم کار فرهنگی در دانشگاه‌ها چه کسی است؟ نهاد رهبری، معاونت فرهنگی دانشگاه‌ها، تشکل‌های دانشجویی؟ مشخص نیست. همه این‌ها داعیه‌دار هستند هر کدام هم مسیری را طی می‌کنند اما نتیجه منسجم و دقیقی ندارد چون متولی ندارد.»


این عضو هیات علمی دانشگاه درباره نقش دانشجویان در نبود متولی فرهنگی گفت: «بهترین مدل برای دانشجویان و اساتیدی که دغدغه دارند، همان مدل آتش به اختیار است. در فقدان این فرماندهی و ستادی که گفته شد، فعالان فرهنگی ناگزیرند آتش به اختیار عمل کنند، اما بر‌اساس سرخط‌هایی که رهبری کلان نظام و دیدگاه‌هایی که در کلام حضرت امام متجلی است، اگر در این چارچوب حرکت کنند. می‌شود در فضای فعلی عدم انسجام را جبران کرد.»


او افزود: «هرکس در هر عرصه فرهنگی فعالیت می‌کند، رهنمودهای کلی انقلاب اسلامی را استخراج کند و خودش را با آنها تطبیق دهد.»


کوشکی درباره شاخص‌های وزیر انتخابی علوم هم گفت: «ما آرزوهایمان را می‌گوییم چون دولت کار خودش را می‌کند و گزینه‌هایی هم که مطرح می‌شوند نشان می‌دهد صحبت در این زمینه فایده‌ای ندارد. اگر واقعا اهل عمل هستند حضرت امام و مقام معظم رهبری شاخص‌های دقیقی بیان فرمودند، همان‌ها را عمل کنند.»


او در پایان درباره پیامدهای ادامه این روند در وضعیت فرهنگی دانشگاه‌ها گفت: «این وضعیت باعث می‌شود جامعه در همه ابعاد تضعیف شود. وقتی دانشگاه دچار خمودگی، رکود، نا‌امیدی، بی‌اخلاقی، انحطاط دینی و اخلاقی و بی‌انگیزگی شود، کل جامعه آسیب جدی خواهد. دید به همین دلیل باید این مسئله به صورت جدی پیگیری شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر