چه خدماتی به زائران حسینی ارائه میشود؟
عبدالمالک شنبه زاده مدیرکل میراث فرهنگی استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا در خصوص حال و هوای استان ایلام و تهمیداتی که برای ارائه خدمات بهتر به زائران در نظر گرفته شده از ساماندهی سرویسهای بهداشتی سیار، تعرفههای جدید اماکن اقامتی و برپایی سه نمایشگاههای صنایع دستی در ایلام، مهران و خارج از مرز سخن گفت.
وی اظهار کرد:«با توجه به نزدیک شدن ایام محرم و اربعین حسینی شاهد همایش بزرگ جهان تشیع هستیم و به همین خاطر نیز استان ایلام در حال آمادهسازی امکانات رفاهی و استقبال از زائران است.»
مدیرکل میراث فرهنگی استان ایلام افزود: «برای پیادهروی زائران حسنی و گذر از استان، جلساتی برگزار شده است و کمیتههای بحث و ستاد اربعین و همه دستگاهها در حال تلاش هستند تا زمینه سفری امن و راحت و همچنین خدمات مناسبتر را برای زوار فراهم کنند. هدف ما این است که هرساله هم سطح کیفی و هم کمی خدمات را افزایش دهیم.»
وی گفت: «در حوزه میراث فرهنگی و طبق رسالتی که بر عهده میراث فرهنگی است بحث نظارت بر واحدهای اقامتی و پذیرایی و مجتمعهای بین راهی را به عنوان اصلیترین واحدهای پذیرایی در نظر گرفتهایم و معتقد هستیم یکی از وظایف اصلی ما نظارت بر کیفیت و قیمتهایی است که برای خدمات اخذ میشود.»
شنبه زاده در خصوص نحوه نظارت بر ارائه خدمات تشریح کرد: «کنترلها به صورت گروهی انجام میشود و قراراست که با همکاری علوم پزشکی، سازمان بهداشت، تعزیرات و میراث فرهنگی بر خدماتی که به مسافران و زائران ارائه میشود نظارت داشته باشیم.»
وی تاکید کرد: «با توجه به اینکه در این ایام میزبان چیزی حدود 3 میلیون زائر هستیم، سعی داریم تا با تبلیغات و معرفی ظرفیت،های استان، ایلام را به عموم افراد بشناسانیم تا این استان در فهرست مقاصد گردشگری قرار گریرد. در همین زمینه با انتشار کتابچه، بروشور و نقشه و همچنین در دسترس قرار گرفتن اقلام تبلیغاتی در مبادی ورودی استان و شهرها اطلاعات مورد نظر را ارائه میکنیم. البته در این زمینه پایگاههای اطلاعرسانی هم در شهر برپا خواهیم کد که اقلام تبلیغاتی را توزیع کنند. در نقشه طراحی شده، مسیر و دسترسی به مهران و همچنین مسیر مهران به کربلا و نجف نیز تشریح شده است.»
مدیرکل میراث فرهنگی درباره نمایشگاه های صنایع دستی نیز عنوان کرد: «باهدف معرفی صنایع دستی و تقویت بازار فروش 3 نمایشگاه صنایع دستی برگزار میکنیم که یکی از آنها در ایلام، دومین نمایشگاه رد مهران خواهد بود. همچنین با سازمان مرکزی نیز در حال رایزنی هستیم تا در مسیر خارج از کشور یعنی بعد از مرز مهران تا کربلا نیز مکانی جانمایی شود و سوغات و صنایع دستی استان به زائران ارائه شود. من امیدوار هستیم تا بتوانیم از ظرفیت موجود استفاده کنیم و با برپایی نمایشگاه صنایع دستی در خارج از مرز، بتوانیم تولیدات هنرمندان استان را به زائران تمام کشورها معرفی کنیم.»
وی ادامه داد: «زیرساخت برنامههای اربعین با کمک ستاد اربعین در استانداری انجام میشود که از جمله آن نصب سرویسهای بهداشتی سیار در مکانهای تجمع و تردد زوار است. همچنین تصمیم داریم سرویسهای بهداشتی که سال گذشته نیمهکاره مانده را نیز با تامین اعتبار ساماندهی و آماده سازی کنیم.»
شنبه زاده بیان کرد: «بخش خصوصی و سمنها برای همکاری اظهار علاقه کردهاند و ما قصد داریم با کمک آنها خدمات بیشتری به مسافران ارائه کنیم. تلاش میکنیم دفاتر بند ب سازمان میراث فرهنگی با دریافت مجوز صدور ویزا را تسهیل کنند.»
وی در خصوص تعرفههای اقامتی برای ماه محرم و اربعین حسینی گفت: «واحدهای اقامتی بسته به نوع خدمات تعرفه خود را دارند و اسکان بسته به انتخاب زائران است. هتل زاگرس هتل دوتخته شبی 270 هزار تومان است اما خانهمسافرها چیزی حدود 10 تا 15 هزار تومان اجاره داده میشود. در این میان مردم مهران نیز به دلیل ارادتی که به سالار شهیدان دارند در این ایام خانههای خود را اکثرا به صورت رایگان در اختیار زائران قرار می دهند. خانه مسافرهای مهران شامل 100 خانه است که به زوار اجاره داده میشود. در این میان همچنین اماکن تحت اختیار بخش خصوصی با تخفیف ویژه خدمات خود را ارائه خواهند کرد.»
انتهای پیام/