صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۰ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۶

افزایش طول عمر با رژیم غذایی پرچرب

نتایج مطالعات اخیر حاکی از آن است که یک رژیم غذایی با چربی بالا نه تنها طول عمر را افزایش می‌دهد بلکه قدرت فیزیکی را نیز بهبود می‌بخشد.
کد خبر : 211830

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Futurity، نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که رژیم غذایی با چربی بالا یا رژیم کتوژنیک (کم کربوهیدرات) طول عمر را افزایش می‌دهد. محققان انتظار داشتند تفاوت ناچیزی در نتایج ببینند اما تحت تاثیر میزان قابل توجه اختلافات قرار گرفتند؛ طول عمر موش‌هایی که رژیم غذایی با چربی بالا داشتند در مقایسه با موش‌هایی که تحت رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا قرار گرفتند، 13 درصد افزایش یافت.


به ساده‌ترین زبان می‌توان رژیم‌های کتوژنیک را در محدود کردن شدید مصرف قند ورودی به دستگاه گوارش خلاصه کرد. رژیم‌های کتوژنتیک بر اساس مصرف چربی زیاد، پروتئین کافی و قند بسیار بسیار کم استوار هستند و جالب است بدانید این نوع از رژیم‌ها در ابتدا در دانش تغذیه و برای مهار بیماری صرع در بچه‌های مبتلا به اختلالات مغزی و صرع به کار گرفته شده است.


عمده این رژیم از گوشت تازه، تخم‌مرغ، پنیر، ماهی، خامه، کره، روغن‌ها، مغز‌ها و دانه‌ها تشکیل می‌شود. میوه‌ها و سبزیجات باید به میزان اندک داده شود و استفاده از مکمل‌های مولتی‌ویتامین و مینرال فاقد کربوهیدرات برای اطمینان از کفایت تغذیه‌ای این رژیم ضروری است.


این طول عمر در انسان‌ها 7 تا 10 سال می‌شود اما به همان اندازه مهم است. کیفیت سلامت موش‌های مذکور در زندگی به همان گونه ادامه یافت.


جان رمزی، متخصص تغذیه از دانشگاه کالیفرنیا، در این باره گفت: «نتایج بسیار تعجب‌برانگیز بود. ما رژیم غذایی را طراحی کردیم که هدف آن کاهش وزن نبود بلکه بررسی متابولیسم و تاثیر آن بر روند پیری بود».


رمزی 20 سال از زندگی خود را صرف بررسی مکانیسم‌هایی کرد که منجر به پیری می‌شود؛ عامل اصلی بسیاری از بیماری‌های مهم که بر جوندگان و انسان‌ها تاثیر می‌گذارد. در حالی که محدود کردن کالری مصرفی در چندین مطالعه نشان‌دهنده روند پیری در بسیاری از حیوانات بود، رمزی علاقه‌مند بود بداند رژیم غذایی با چربی بالا چه تاثیری بر پروسه افزایش سن می‌گذارد.


رژیم‌های کتوژنیک با این ادعا که برای سلامتی مفید هستند، محبوبیت زیادی به دست آورد اما دانشمندان هنوز نگران اتفاقاتی هستند که در طی کتوز، وقتی که میزان کربوهیدرات مصرفی چنان پایین است که بدن به جای سوزاندن گلوکز به عنوان سوخت اصلی شروع به سوزاندن چربی می‌کند و برای تولید انرژی کتون تولید می‌کند، می‌افتد.


محققان موش‌های آزمایشگاهی را به سه گروه تقسیم کردند: یک رژیم غذایی معمولی پرکربوهیدرات برای جوندگان، یک رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین و چربی بالا و یک رژیم غذایی کتوژنیک (89 تا 90 درصد از انرژی مصرفی کل). در ابتدا دانشمندان نگران بودند که رژیم غذایی پرچرب باعث افزایش وزن و کاهش طول عمر می‌شود، بنابراین میزان کالری همه رژیم‌های غذایی را یکسان نگه داشتند.


علاوه بر افزایش میانگین طول عمر موش‌ها، رژیم غذایی کتوژنیک عملکرد حافظه و حرکتی (قدرت و هماهنگی) آنها را نیز افزایش داد. همچنین مانع از افزایش نشانگرهای التهابی مرتبط با سن شد و میزان بروز تومورها را نیز کاهش داد.


به گفته دانشمندان، انسان‌ها از تغییرات مشابهی پیروی می‌کنند و با افزایش سن، کاهش کلی عملکرد اندام‌ها را تجربه می‌کنند. این مطالعه نشان می‌دهد که رژیم غذایی کتوژنیک می‌تواند تاثیر بسزایی روی زندگی و سلامت فرد، بدون کاهش وزن یا محدود کردن کالری مصرفی، داشته باشد.


مترجم:‌هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر