برای کار خیر حتی شعار بدهیم چه ایرادی دارد؟ / برخی رفتارها دلی نبوده و شبیه شو است
گروه فرهنگی آنا: برخی سوژه و قصهها اگر با یک سر و شکل با کیفیت سینمایی و تلویزیونی همراه شوند، به نظر میتوانند خیلی بهتر از موضوعات روتین، جذب مخاطب کنند. منظور مسائلی است که شاید دغدغه مردم باشد و کمی هم مایه کنجکاوی.
خصوصا اگر فیلمنامهنویس دست بگذارد روی سوژههایی که با اعتقادات مردم سر و کار دارد؛ چه بسا میشود قصههایی نوشت و تولیداتی ساخت که پیش زمینه تبلیغ هم برایشان داشته باشد!
خیلی واضحتر؛ مثلا اینکه در آثار هنری، سراغ فرهنگ بومی خودمان برویم و از مهجوریت آنان دم بزنیم مثل بخشش، خیر و وقف و ... .
البته به زعم خیلی از هنرمندان خودمان، میشود از اینها اثر هنری ساخت و حسابی ترویجشان کرد.
* با یک گوشی ساده هم میشود امور خیر را ترویج داد
ماهچهره خلیلی که هر از گاهی نیز او را در مراسم خیریه و فضاهای مرتبط میبینیم در گفتوگو با آنا در این رابطه گفت: مضامین خیرخواهانه مثل وقف، بخشش و غیره به نظرم بطور غیرمستقیم در خیلی از فیلم و سریالها نمایش داده شده است. حتی هنرمندان ما در همین فضای مجازی که امروز هرکسی با یک گوشی ساده در آن سرک میکشد، با گذاشتن یک عکس و متن، آنها را تبلیغ میکنند.
این بازیگر افزود: ولی کار نیک کردن و حضور در مراسمات خیریه تا سنت حسنهای مثل وقف، ابتدا به روحیه و شخصیت منِ بازیگر برمیگردد.
وی در این رابطه ادامه داد: مهم درون آدمی است که چقدر از اینجور موضوعات را به دلش راه داده است. به قولی محبت باید در دل آدمی باشد تا قدر محبت کردن به بقیه را نیز بفهمد.
* برای کار خیر حتی شعار بدهیم؛ چه ایرادی دارد؟
بازیگر سریال «کلاه پهلوی» با اشاره به ورود مستقیم و احتمال شعاری شدن آنها در تولیدات هنری، گفت: چه ایرادی دارد حتی با شعار دادن در فیلم و سریال سراغ این قصهها برویم. اگر بخواهیم قصهها را به سمت امور حسنه نبریم آن وقت است که اتفاقا میگویند چرا کسی آثار هنری با این مضامین را نمیسازد؟
به گفته خلیلی؛ حتی به گمانم باید بطور مستقیم در خلال داستان فیلمنامهها به این مضامین اشاره شود تا مخاطب ببیند که مثلا سنتی مثل وقف، اولا چیست و بعد چه محاسنی دارد. بالاخره بیدار کردن نیاز به شعار دارد و عیبی هم ندارد.
* عدهای دست به کار خیر میزنند تا صرفا در فضای مجازی منتشر کنند
وی با بیان اینکه متأسفانه کار خیر کردن تبدیل به شو شده و انگار دلی نیست، تأکید داشت: گرچه خیلیها بیسر و صدا دست به خیر دارند. من شخصا هر وقت با دلم و با نیت صادقانه، به سمت کار حسنهای رفتهام، جوابش را نیز گرفتهام.
بازیگر «مختارنامه» عنوان کرد: صرفا که نباید موضوعاتی مانند وقف و رفتن به خانه سالمندان و غیره را در فضای مجازی جستجو کنیم. انگار عدهای کار خیر میکنند برای اینکه تصاویرش را در فضای مجازی، برای بقیه منتشر کنند. با اینجور کارها، باور کنید حتی ارزش واقعی کار خیر کم میشود.
این بازیگر در عین حال اعتقاد داشت: به نظرم سنتهای حسنه و امور خداپسندانه، واقعا بین مردم ما رواج دارد و نیاز نیست دنبالش بگردیم. کافیست ما آدمها کمی چشممان را باز کنیم.
* تلویزیون و سینما زمانی جریانساز است که ...
ماهچهره خلیلی با پیشنهاد این موضوع که برای ترویج و تبلیغ سنتها میشود به سمت تولید آثار هنری رفت، گفت: البته برای من بازیگر مهم است که چه فیلمنامهای را در اختیارم بگذارند. نمایش هر سوژهای در تلویزیون و سینما زمانی جریانساز است و دیده میشود که فیلمنامه و ساختش خوب باشد.
وی در این رابطه توضیح داد: با داستان جذاب است که فلان عمل نیک هم به دل مخاطب مینشیند و راحت نیز بین مردم ترویج پیدا میکند. وگرنه با تصویر کردن متن سخیف درباره این موضوعات، کار را هم خرابتر میکنیم.
وی همچنین اضافه کرد: من بازیگر هم اگر اوضاع چنین باشد، حاضر نمیشوم بسمت این فیلمنامهها بروم. اما اگر بدانم سناریویی بتواند حرفش درباره موضوعات خیر را بخوبی بزند، از پیشنهادات کاری مرتبط استقبال میکنم.
ماهچهره خلیلی در پایان در گفتوگو با آنا بیان کرد: پس برای رونق سنتهای حسنه از وقف گرفته تا کارهای خداپسندانه، میتوان روی تولیدات هنری حساب باز کرد چون قابلیت تبلیغ کردن را دارا هستند، به شرطی که آدمش هم پیدا شود جوری که بتواند قصه اینها را درست بنویسد و بسازد.
انتهای پیام/