صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۳ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۴
در دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر مطرح شد

انتقاد سیما فردوسی از روند افزایش طلاق/ روان‌شناختی استفاده مفرط از شبکه‌های مجازی

در راستای افزایش مهارت‌های‌ زندگی و معرفی الگوهای برتر خانواده سالم، سمینار علمی«آسیب شناسی خانواده و مولفه‌های زندگی سالم» با حضور سیما فردوسی از روان‌شناسان مطرح کشور و جمع کثیری از استادان، دانشجویان، کارکنان و مسئولان با همکاری فرمانداری بردسیر و تشکل‌های دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر در سالن همایش های این دانشگاه برگزار شد.
کد خبر : 21001

به گزارش خبرنگار آنا، این روان‌شناس با تاکید بر اینکه در آیین همسرداری، فرزندپروری و مدیریت خانواده باید ائمه اطهار(ع) و به ویژه حضرت فاطمه زهرا(س) را الگو و سرمشق خود قرار دهیم، گفت: امروزه، خانواده پژوهی یکی از مباحث مهم روان‌شناسی در جهان به شمار می رود.


سیما فردوسی، جامعه سالم را ثمره خانواده سالم برشمرد و افزود: برای ساختن خانواده سالم باید روابط سالمی بین اعضای خانواده حاکم باشد.


وی، تربیت فرزند سالم و مورد نیاز جامعه را از مهم ترین وظایف زنان برشمرد و گفت: زنان در مدیریت اقتصاد خانواده و تربیت تولید نیروی انسانی کارآمد نقش بسزایی دارند.


این روان‌شناس به تفاوت‌های روان‌شناختی زنان و مردان اشاره کرد و افزود: تشکیل زندگی سالم و خوشبخت در تفاهم زنان و مردان همراه با شناخت کامل تفاوت‌های روان شناختی آنان از یکدیگر میسر خواهد بود.








فردوسی امنیت روانی را یکی دیگر از مولفه‌های زندگی سالم برشمرد و گفت: فرزندان باید در محیط خانوادگی سالم و به دور از تنش و اضطراب و در ابعاد جسمی، روانی، عقلانی، معنوی و اجتماعی رشد کنند

فردوسی، رشد و تحول را از مهمترین اهداف خانواده عنوان و بیان کرد: بعد از ازدواج و تشکیل خانواده باید بستری مناسب برای رشد، تحول و تعالی زن، مرد و فرزند ایجاد شود.


وی، امنیت روانی را یکی دیگر از مولفه‌های زندگی سالم برشمرد و گفت: فرزندان باید در محیط خانوادگی سالم و به دور از تنش و اضطراب و در ابعاد جسمی، روانی، عقلانی، معنوی و اجتماعی رشد کنند.


عضو هیات علمی‌ دانشگاه، تضعیف بنیان خانواده را یکی از مهم‌ترین اهداف دشمنان برشمرد و گفت: دشمنان، هزینه‌های گزافی را صرف راه‌اندازی شبکه های مجازی از قبیل، فیس بوک، وایبر، واتس‌آپ، تانگو و غیره کرده‌اند و به منظور تضعیف کانون خانواده، این خدمات ارتباطی را به رایگان در دسترس جوانان قرار داده‌اند.


وی به آسیب شناسی استفاده افراطی جوانان از شبکه های مجازی پرداخت و افزود: افزایش طلاق در جامعه، ارتباطات خارج از روال کانون خانواده و تضعیف روابط عاطفی درون خانواده از مهم‌ترین آسیب هایی است که با گسترش شبکه‌های مجازی افزایش یافته است.


این کارشناس مسائل اجتماعی با انتقاد از روند افزایش طلاق و کمرنگ شدن صله رحم تصریح کرد: دین مبین اسلام برای خانواده ارزش فراوانی قائل است به طوری


که در بسیاری از آیات قرآن کریم و احادیث ائمه اطهار(ع)، به نقش خانواده در ایجاد آرامش و تعالی انسان تاکید شده است.


فردوسی به آسیب شناسی روابط خارج از عرف مردان و زنان سست عنصر و تضعیف روابط بین خانواده اشاره کرد و افزود: این آسیب های خانوادگی و اجتماعی، ناشی از نادیده گرفتن تعالیم ناب اسلام است.


این روان‌شناس با تاکید بر اینکه باید در مقابل هجمه‌های جنگ نرم دشمن هشیارانه عمل کنیم، بیان کرد: مادران، معلمان، مشاوران و استادان دانشگاه ها باید آموزش و افزایش مهارت های زندگی به کودکان و جوانان را در اولویت کاری خود قرار دهند.


وی به بررسی روان‌شناختی استفاده مفرط از شبکه های مجازی پرداخت و افزود: اعتماد به نفس پایین، اضطراب، عدم کنترل هیجان، عدم خود مدیریتی، مشکلات شخصیتی، احساس تنهایی، ترس و هراس اجتماعی از ویژگی‌های کسانی است که به صورت افراطی از شبکه های اجتماعی مجازی استفاده می کنند.


فردوسی با اشاره به اینکه برخی کاربران شبکه‌های مجازی به دلیل عدم مهارت ارتباطی در دنیای واقعی، به این شبکه‌ها پناه می‌برند گفت: کاربران افراطی شبکه های مجازی معمولا، دارای ویژگی شخصیتی تایید طلب، مهر طلب و دارای اعتماد به نفس کاذب و پایینی هستند.


عضو هیات علمی دانشگاه، زنان را مدیر خانواده و مردان را سرپرست خانواده برشمرد و گفت: توانمندی، مدیریت فرزند پروری، استقامت، صبر، بردباری و مدیریت اقتصاد از ویژگی‌های بارزی است که خداوند متعال به زنان عنایت کرده است.


فردوسی با تاکید بر اینکه امروزه دفاتر مشاوره و روانشناسی بسیار خوب و استانداردی در کشور وجود دارد، گفت: چنانچه مردم برای حل مشکلات فردی، بین فردی، خانوادگی، تحصیلی، ازدواج و غیره از روان‌شناسان و مراکز مشاوره بهره ببرند، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی، کاهش خواهند یافت.


عضو هیات علمی دانشگاه به تفاوت‌های بین خانواده‌ها نیز اشاره کرد و گفت: گروهی از خانواده‌ها دارای تیپ شخصیتی «احساساتی و هیجانی» هستند، در این خانواده ها، پدرو مادر نمی‌توانند هیجانات خود را کنترل و مدیریت کنند و با رفتارهای غیر منطقی و خلق تحریک پذیر باعث بروز مشکلاتی در خانواده خواهند شد.








فردوسی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی خانواده‌های «پرکار»: خانواده‌های«پرکار» به دلیل مشغله کاری، فرصتی برای ارتباط و تعامل با هم را ندارند که این می‌تواند موجبات کمبود محبت در فرزندان را فراهم کند

فردوسی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی خانواده‌های «پرکار» افزود: خانواده‌های«پرکار» به دلیل مشغله کاری، فرصتی برای ارتباط و تعامل با هم ندارند که این می‌تواند موجبات کمبود محبت در فرزندان را فراهم کند.


وی با تاکید براینکه نیمی از مشکلات خانواده ها ناشی از ناتوانی در کنترل هیجانات است بیان داشت: برای ساختن یک زندگی سالم و موفق، زن و مرد نیازمند کسب مهارت‌های زندگی، مهارت حل مساله، مدیریت کنترل هیجانات مبتنی بر عقلانیت هستند.


فردوسی، حسادت را یکی از دلایل اضطراب و پرخاشگری معرفی کرد و گفت: خیلی از اختلالات خلقی و روانی، منجر به بروز مشکلات سایکوسوماتیک یا روان تنی می شود.


این روان‌شناس با اشاره به اینکه برخی از مشکلات جسمی، ناشی از هیجانات منفی هستند افزود: با یادگیری مهارت‌ مدیریت هیجانات و افزایش ارتباطات اجتماعی می توان هیجانات مخرب را کنترل کرد.


عضو هیات علمی دانشگاه، خواستار ایجاد محیطی «شاد» همراه با «آرامش» در خانواده‌ها شد و گفت: بنا به فرمایش حضرت علی(ع)؛ شادکامی ثمره رضایت و آرامش درون است.


وی از بانوان خواست تا در زمینه فرزندپروری و آیین همسرداری، مهارت‌های خود را ارتقاء دهند و گفت: ایجاد شادکامی به واسطه مسائل مادی نیست بلکه به واسطه داشتن ویژگی‌های بارز انسانی است.


فردوسی به رشد دینی و تربیتی کودکان تاکید کرد و افزود: در خانواده‌ای که بین والدین احترام متقابل حاکم باشد، بی شک فرزندان نیزبه والدین خود احترام خواهند گذاشت ولی در خانواده‌های پرتنش، اضطراب و پرخاشگری حاکم است.


این روان‌شناس با تاکید براینکه باید محبت کلامی و عملی در فضای خانه حاکم باشد گفت: زن و شوهر به هیچ عنوان نباید خود را با دیگران مقایسه کنند چون در این صورت کانون خانواده متزلزل خواهد شد.


فردوسی در پایان سخنان خود، سبک فرزند پروی همراه با ابراز محبت و احترام متقابل را بهترین شیوه تربیت فرزند عنوان کرد و بیان داشت: فرزندان باید مطابق با زمان حال تربیت شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر