صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۸ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۴

کشف شواهدی از خشونت انسانی از ۴۳۰ هزار سال پیش

بقایای کشف‌شده در غاری در شمال اسپانیا شواهدی از حمله مرگبار یک انسان به انسان دیگر را نشان می‌دهد که ۴۳۰ هزار سال قبل روی داده است.
کد خبر : 20588

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، محققان یک جمجمه از این غار موسوم به چاه استخوان‌ها را که شامل بقایای حداقل ۲۸ نفر است، بررسی کردند.


آنها نتیجه‌گیری کردند که دو شکستگی روی این جمجمه احتمالا ناشی از ضربات متعدد و به قصد کشت بوده است. دانشمندان می‌گویند این مطالعه سرنخ‌هایی به دست می‌دهد که چرا اجساد در این غار قرار داده شده اما همچنین شواهدی فراهم می‌کند از اینکه خشونت بخشی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ انسانی بوده است.


تیمی بین‌المللی از محققان با استفاده از تکنیک‌های مدرن پزشکی از این جمجمه تصویربرداری کرد. بازسازی مجازی نشان داد که دو شکستگی واضح در بخش جلوی سر تقریبا عین هم وجود دارد که قویا حاکی از این است که توسط شیئی واحد ایجاد شده است.


دانشمندان برای بیش از سه دهه در مورد این محل مطالعه کرده‌اند. در سال ۲۰۱۳، محققان توانستند DNA کهن محفوظ در یکی از قطعه استخوان‌ها را استخراج کنند.


به گفته برخی کارشناسان، تحلیل این DNA نشان داد که اجساد حاضر در غار نمونه‌های اولیه جد نئاندرتال است. بحث در مورد بقایای این غار از موضوع‌های داغ در میان محققانی است که سعی دارند سرمنشاء انسان را کشف کنند.


هرچند این مطالعه به موضوع سرمنشاء انسان نمی‌‌پردازد، اما نشان می‌دهد که حفره بلند عمودی و چاه مانند این غار محلی بوده که این انسان‌های کهن عمدا اجساد مردگان گروه خود را در آن می‌انداختند.


محققان نتیجه گیری می‌کنند که این کار ممکن است یک رسم اجتماعی در میان این گروه بوده باشد و ممکن است قدیمی ترین شواهد از عادت تدفین را به دست دهد.


پروفسور دبرا مارتین، استاد مردم شناسی که در دانشگاه نوادا در باره فرهنگ‌های باستانی تحقیق می‌کند می‌گوید که نتایج این تحقیقات برای او بسیار قانع کننده است.


او افزود:‌ تصور من این است که هرچه عقب‌تر برویم و شواهد مستقیمی مثل اینها پیدا کنیم، به این نتیجه خواهیم رسید که خشونت در فرهنگ نقش داشته و اصولا از زمانی که فرهنگی وجود داشته شواهد خشونت هم وجود داشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر