صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۰ - ۳۱ تير ۱۳۹۶
رئیس سازمان مدارس غیر دولتی:

نظارت بر مدارس غیردولتی جدی‌تر می شود

رئیس سازمان مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه روند نظارت بر مدارس غیردولتی با تفویض اختیار به استان‌ها جدی‌تر می شود، گفت: فرآیند نظارت بر این مدارس در سه سال گذشته رضایتمندی عمومی را به دنبال داشته است.
کد خبر : 196859

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، مرضیه گرد اظهارکرد: یکی از مواردی که در چارچوب قانون صورت می‌گیرد، تفویض اختیار به ادارات کل استان‌ها، شهرستان‌ها، مناطق و نواحی است که براساس آن در اولین قدم، شورای نظارت بر مدارس غیردولتی تشکیل شد تا بتوانیم در این شوراها از نزدیک مشکلات هر منطقه را بررسی کنیم.


وی با بیان اینکه امسال بعد از ابلاغ این بخشنامه اعضای شورای نظارت شناسایی شدند، اظهار کرد: پیش از ابلاغ دستور العمل تفویض اختیار به استان‌ها، اختیارات و وظایف موسسان مدارس غیردولتی محدود بود اما در قانون جدید وظیفه پاسخ‌گویی به مسائل پرورشی و آموزشی به عهده آنها گذاشته شده است.


رئیس سازمان مدارس غیر دولتی و مشارکت‌های مردمی از تاسیس شورای هماهنگی موسسان مدارس غیردولتی به عنوان دومین گام پس از تفویض اختیار به استان‌ها یاد کرد و افزود: به استناد قانون تفویض اختیار به استان‌ها، آیین نامه داخلی برای این شورا تدوین و برای اجرا به دیگر استان‌ها ابلاغ شد.


گرد ادامه داد: بر اساس این آیین نامه، موسسان مدارس غیردولتی واجد شرایط، نمایندگان خود را در سطح مناطق آموزش و پرورش معرفی کردند و پس از انتخاب وتایید مناطق درسطح استان با تشکیل یک مجمع، شورای موسسه استانی انتخاب و در نهایت یک نفر برای حضور در مجمع عمومی کشور معرفی شد.


وی خاطرنشان کرد: بر این اساس مجمع عمومی موسسان مدارس غیردولتی، 13 تیرماه امسال تشکیل و انتخابات برای تعیین شورای هماهنگی موسسان کشوری صورت گرفت و اکنون بررسی‌های قانونی دیگر برای فعالیت این شورا در حال انجام است تا اعضای این شورا به طور رسمی و در جایگاه قانونی در کنار آموزش و پرورش قرار گیرند و پاسخگوی مسئولیت‌های سنگینی که برعهده آنها گذاشته شده، باشند.


رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکت‌های مردمی با بیان اینکه، وزارت آموزش و پرورش و ادارات کل در کنار شورای نظارت مناطق آموزش و پرورش بر عملکرد فعالیت مدارس غیردولتی نظارت خواهند کرد، ادامه داد: به نظر می‌رسد امسال نظارت از سطوح بهتری برخوردار باشد.


وی با اشاره به اعتماد متقابل خانواده‌ها و مدارس غیردولتی،‌گفت: استرداد شهریه مازاد از مدارس غیردولتی توسط شورای نظارت از مواردی است که در قانون مدارس غیردولتی آمده است، بنابراین اگر چنانچه با تخلف موسس یا موسسان این مدارس مواجه شویم شورای سیاست گذاری رسما می‌تواند نسبت به استرداد وجوه اقدام کند.


گرد یادآورشد: علی رغم اینکه تعیین شهریه مدارس غیردولتی منطقی و طبق الگو انجام شده اما برخی از موسسان ابراز نارضایتی کرده‌اند که چرا شهریه مدرسه آنها تنها 6 درصد یا 10 درصد افزایش پیدا کرده حال آنکه هر گونه افزایش شهریه و تفاوت درصد بر اساس آیین نامه الگوی شهریه اعمال می‌شود.


وی از نظارت جدی بر فعالیت‌های فوق برنامه خبر داد و اظهار کرد: انجام هرگونه فوق برنامه بعد از ساعت 14:30در مدارس غیردولتی باید براساس مجوزهای لازم باشد و متناسب با نوع فعالیت فوق برنامه‌ای هزینه‌های آن تعیین و سپس در ادارات شهرستان‌ها و مناطق بررسی شود.


رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکت‌های مردمی، شرکت دانش آموزان در برنامه‌های فوق برنامه مدارس غیردولتی را کاملا اختیاری دانست و تصریح کرد: خط قرمزهای تعیین شده برای فعالیت مدارس غیردولتی باید رعایت شود و سازمان مدارس غیردولتی هم چنانکه مدافع دانش آموزان و اولیا است،‌ بر نقش حاکمیتی و حق موسسان نیز توجه دارد.


گرد با اشاره به فعالیت‌های تابستانی مراکز غیردولتی، گفت: انتظار می‌رود، ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌ها، مناطق و ناحیه‌ها بازدید از این مراکز را شروع کنند و ما نیز بر این فرآیندها نظارت خواهیم کرد.


رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکت‌های مردمی عنوان کرد: مراکز آموزشی که بدون مجوز آموزش و پرورش در حوزه دانش آموزی اقدام به برگزاری کلاس یا برنامه‌ای تحت عنوان پرورشی، آموزشی و تربیت بدنی کنند، به مراجع ذی صلاح قانونی معرفی خواهد شد، زیرا معتقدیم مفاد آموزشی ارائه شده در مراکز مذکور باید بر اساس مصوبات آموزش و پرورش باشد.


رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی از برخورد آموزش و پرورش با هماهنگی نیروی انتظامی در سال گذشته با برخی از مراکز غیر مجاز خبر داد و افزود: امسال نیز این کار را با جدیت دنبال کرده و با مراکزی که مجوز نداشته باشند، برخورد می‌شود.


وی ادامه داد: همه نهادها و دستگاه‌هایی که تمایل دارند در تابستان برنامه ویژه گروه سنی دانش آموزان داشته باشند باید با آموزش و پرورش مناطق خود هماهنگی‌های لازم را صورت دهند و خانواده‌‌ها نیز صرفا به مراکزی مراجعه کنند که دارای مجوز آموزش و پرورش هستند.


گرد اظهار کرد: در سال تحصیلی 96-95 از مجموع حدود 13 میلیون دانش آموز مدارس کشور، حدود یک میلیون و 500 هزار نفر، معادل 11 درصد کل دانش آموزان در 14 هزار مدرسه غیردولتی تحصیل می‌کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
سید حسین حسینی تبار
20:47 - 1397/11/25
با سلام
لطفا نظارت خود را بر سرایداران مدارس غیر انتفاعی بیشتر کنید
کار بیشتر حقوق کمتر و عیدی خیلی ناچیز
هیچ جایی هم نداریم بریم شکایت کنیم حرفی میشه میگن استعفا بدید
از تهران هستم محدوده هروی