صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۶ - ۳۰ تير ۱۳۹۶
معاون مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران:

حمل ونقل ریلی ۱۰۴ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌خواهد

معاون توسعه مدیریت و منابع راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: اکنون سهم راه‌آهن از حمل بار ۱۰.۲ درصد است که تا پایان برنامه ششم توسعه باید به ۳۰ درصد افزایش یابد که نیازمند ۱۰۴ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است.
کد خبر : 196530

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، محمد رضا نصرت نظامی با اشاره به نقش راه‌آهن در توسعه گفت: تا قبل از انقلاب خطوط ریلی کشور به ۵۰۰۰ کیلومتر رسید و در زمان دوران دفاع مقدس راه‌آهن مانند یک اسلحه جنگی ایفای نقش کرد و بر اساس آمار بنیاد شهید و امور ایثار گران پس از دستگاه‌های نظامی بیشترین آمار شهدا و جانبازان متعلق به شرکت راه آهن است.


معاون توسعه مدیریت و منابع راه آهن کشور در رابطه با سهم راه آهن از جابجایی بار اظهارکرد: اکنون ۱۰.۲ درصد جابجایی بار کشور بر عهده راه آهن است درصورتی که حمل بار ریلی در جامعه اروپایی متشکل از ۵۲ کشور، ۱۸ درصد است و در جابه‌جایی مسافر به ۳۰ درصد می‌رسد؛ این رقم در روسیه با ۱۵۰ هزار کیلومتر خط ریلی و ۱۰ هزار و ۵۰۰ کیلومتر طول عرضی به ۸۸ درصد در زمینه حمل و‌نقل می‌رسد و در آمریکا ۳۸ درصد است.


وی در همین رابطه افزود: این ارقام بیان‌گر این است که راه آهن ایران به شرایطی که باید، نزدیک هم نشده است و در پایان برنامه ششم توسعه، سهم حمل و نقل ریلی باید به ۳۰ درصد افزایش یابد که نیازمند اصلاح و بازسازی خطوط و تامین ناوگان است.


نصرت نظامی در رابطه با منابع مورد نیاز برای رسیدن به این هدف خاطرنشان کرد: برای افزایش ۲۰ درصدی حمل‌و‌نقل ریلی نیازمند ۱۰۴ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری هستیم که ۱۶ میلیارد تومان آن برای اصلاح زیرساخت‌ها برعهده دولت است و فعالیت‌های مربوط به تامین ناوگان باید با مشارکت بخش خصوصی انجام شود. به همین منظور مشوق‌هایی برای سرمایه‌گذاری دراین حوزه قرار داده‌ایم.


وی با اشاره به معرفی مدیرکل جدید راه‌آهن اصفهان گفت: برای انتخاب جانشین حسن ماسوری، مدیر ‌کل سابق راه‌آهن اصفهان وسواس زیادی داشتیم که به دلیل اهمیت و قدرت اقتصادی استان اصفهان و صنایع آن بوده است.


همچنین حسن ماسوری، مدیر‌کل سابق راه آهن استان اصفهان با اشاره به دوران مدیریت خود در این سازمان گفت: هنگامی که کار خود را در راه‌آهن اصفهان آغاز کردم با مشکلات زیادی مانند کمبود نقدینگی مواجه بودیم، اما توانستیم با مشارکت بخش خصوصی کارهای زیادی را پیش ببریم.


وی در همین رابطه افزود: هرکدام از مدیران شرکت راه‌آهن اصفهان از توان مدیریتی و ظرفیتی برخوردار هستند که می‌تواند بخش راه‌آهن استان‌های محروم را آباد کند.


همچنین سید رضا سادات حسینی، مدیرکل جدید راه‌آهن اصفهان با اشاره به ماموریت‌های این سازمان گفت: ماموریت شرکت راه‌آهن جابه‌جایی مسافر و حمل بار است که رگ حیاتی راه‌آهن محسوب می‌شود. راه‌آهن اصفهان در زمینه حمل بار توسعه بیشتری نسبت به حمل مسافر داشته است که هر دو باید تقویت شود.


وی افزود: برای رسیدن به هدف برنامه ششم توسعه باید ۶۲ تا ۶۳ میلیون تن بار جابه‌جا شود تا هزینه‌ها و درآمدهای راه آهن برابر شود.


همچنین معاون توسعه مدیریت و منابع راه‌آهن کشوردرحاشیه این مراسم، در جمع خبرنگاران با اشاره به اخباری مبنی بر خروج قطارها از ریل در هفته‌های گذشته، اظهار کرد: در محور جنوب کشور که منطقه گرمسیری است گزارش خروج از ریل داشته‌ایم، اما اخبار نادرستی از این نوع گزارش‌ها نیز منتشر شد مانند خروج از ریل قطار اراک به قم که چهارشنبه هفته گذشته در رسانه‌ها مطرح شد و صحت نداشت.


وی افزود: پیش از آن در محور جنوبی کشور درجه حرارت بالا و بازتاب آن در ریل‌ها هنگام عبور قطار منجر به فرار ریل از زیر قطار شد این مشکل به دلیل گرمای بی‌سابقه و آلیاژ خطوط بوده است اما اقدمات امنیتی در نظر گرفته شد تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.


معاون توسعه مدیریت و منابع راه‌آهن کشور در پاسخ به یک سوال در رابطه با اقدامات وزارت راه و شهرسازی برای رفع موانع اجرایی قطار سریع‌السیر اصفهان- تهران گفت: برنامه استقرار قطار سریع‌السیر اصفهان به تهران مورد توجه دولت و وزارتخانه بوده و قرارداد آن منعقد شده است؛ زیرسازی موردنیاز خطوط قطارهای سریع‌السیر از طریق شرکت ساخت و زیربناهای حمل‌ونقل در حال اجراست و در فاصله کمی زیرسازی آن به پایان می‌رسد و مراحل روسازی آغاز خواهد شد.


وی در همین رابطه افزود: استفاده از خطوط پرسرعت نیازمند خطوط جدید متفاوت با خطوط ریلی قبلی است، علاوه بر آن نیازمند امکانات بیشتر در حوزه فناوری اطلاعات هستیم. خطوط پرسرعت اصفهان- تهران پس از خط تهران - مشهد که پرترافیک‌ترین خط زیارتی و گردشگری ایران است، پرترددترین و مهمترین خط ریلی اقتصادی کشور خواهد بود به همین دلیل توجه زیادی به آن شده و اعتبارات آن پیش‌بینی شده است.


نصرت نظامی با اشاره به خطوط ریلی کشور خاطرنشان کرد: مقدار خطوط ریلی از جمله اصلی، مانوری و فرعی به ۱۳ هزار و ۸۰۰ کیلومتر می‌رسد که مرزهای شرقی، غربی، شمالی و جنوبی کشور را به هم متصل کرده است. از این نظر نسبت به کشورهای همجوار در وضعیت خوبی قرار داریم اما تلاش بر این است که بهره‌وری این خطوط را به دو تا سه برابر افزایش دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر