کنکوریها برای کاهش استرس چه بخورند؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، مونا منطقی نیا - کارشناس تغذیه - با این مقدمه در «میزان» نوشت: برای اینکه در روزهای منتهی به کنکور بتوان بر استرس غلبه کرد باید روی خورد و خوراک دقت شود و افراد کنکوری غذایی را بخورند که بر استرسشان اضافه نکند. غذا موضوعی مهم در کاهش استرس است. اگرچه برای دوری از استرس روشهای مختلفی وجود دارد اما از غذا نباید غافل شد. سروتونین یک ماده شیمیایی آرامشبخش است و در مقابل کورتیزول و آدرنالین دو هورمون استرس هستند که کاهش آنها و افزایش سروتونین بسیار در کاهش این بحران روحی که به مرور بسیار به بدن آسیب میرساند کمک میکنند. یک رژیم غذایی سالم باعث تقویت سیستم بدن، کاهش فشار خون و کمکردن اثر استرس میشود.
یکی از موضوعات مهم این است که بتوان از طریق غذاهای دارای کربوهیدراتدار، سروتونین جذب کرد. بهترین مواد غذایی برای این کار غلات سبوسدار، نان جو، پاستا و ماکارونی است. البته باید دقت کنید که غذاهای دارای کربوهیدراتهای ساده را به اندازه کمی مصرف کنید. به عنوان مثال قند و نوشابه دارای ضرر است اما مصرف کم آن در روزهای منتهی به کنکور توصیه میشود.
شیر و دانه خوراکی بخورید
افرادی که دارای استرس کنکور هستند نباید به هیچوجه مصرف شیر را فراموش کنند. کنکوریها صبح هنگام بیدار شدن از خواب و قبل از خواب حتما یک لیوان شیر گرم بخورند. مغزها را نباید به هیچوجه از سبد غذایی فرد کنکوری حذف کرد. پسته، گردو و بادام منبع غذایی چربیهای سالم هستند و باید روزانه یک مشت مصرف شود.
آواکادو و اسفناج بخورید
پشت کنکوریها باید برای جذب آهن و دوری از استرس و پایان خستگی و سردرد، سویای پخته با سبزیجاتی مانند اسفناج مصرف کنند. سبزیجات خام مانند کرفس و هویج هم در کاهش استرس موثر هستند. اگر احساس میکنید که فشار خون شما بالا میرود و باعث استرس میشود، آواکادو بخورید. این میوه از موز پتاسیم بیشتری دارد.
ورزش کنید
ورزشهای هوازی از مهمترین راهکارهای ذخیره اکسیژن است. هرچه اکسیژن در بدن بیشتر وجود داشته باشد، استرس از فرد دورتر میشود. پیشنهاد میکنیم کنکوریها در روزهای باقیمانده روزی نیمساعت حداقل ورزش کنند.
انتهای پیام/