صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مراسم بزرگداشت رسول صدرعاملى عنوان شد؛

رسول صدر عاملی: باز فیلم می‌سازم

رسول صدرعاملى، کارگردان سینماى ایران در مراسم بزرگداشت خود در سى امین جشنواره کودک و نوجوان اصفهان از شور و علاقه خود به فیلم‌سازی و فیلم برای کودکان سخن گفت.
کد خبر : 192353

به گزارش خبرنگار فرهنگى آنا، مراسم بزرگداشت رسول صدرعاملى در سینما فلسطین شهر اصفهان در حالى برگزار شد که امیرشهاب رضویان مجرى گرو آن را بر عهده داشت.


در ابتداى این مراسم، فیلم مستندى از صدرعاملى که مجید برزگر آن را ساخته بود، پخش شد. پس از پخش این مستند، امیر شهاب رضویان با اشاره به سابقه آشنایى که با رسول صدرعاملى، گفت: من، صدرعاملی را از فیلم «خونبارش» میشناسم. اولین فیلمی که بعد از انقلاب درباره ماجرای ۱۷ شهریور ساخته شد. آقای صدرعاملی اولین ملودارم به نام «گل‌های داوودی» بعد از انقلاب را هم کارگردانی کرد.


صدرعاملی: به سینمای کودک برمی گردم


در ادامه این مراسم رسول صدرعاملی روی صحنه رفت و طی صحبت هایی عنوان کرد: با برگزاری بزرگداشت انتظار نداشته باشید دیگر فیلمسازی نکنم! من باز هم فیلم می‌سازم. همین حالا که کلیپ فیلم‌ها را می‌دیدم به یاد خاطرات دوران برگزاری جشنواره فیلم کودک افتادم که با چه مشقت‌هایی دوره های اولی این جشنواره برگزار شد و همیشه در این مسیر مدیران ما را همراهی می‌کردند. این روند تا جایی ادامه داشت که امروز اصفهان به قطب جشنواره کودک جهان تبدیل شده است و در جشنواره‌های دگیر سراغ آن را می‌گیرند!


او ضمن اشاره به اینکه دلتنگ فیلم هایی است که در گذشته ساخته، افزود: فیلمنامه، تصویربرداری و گرفتن پروانه ساخت و پروانه نمایش خیلی اهمیت داشت، حتی در آن زمان با وجود وحشتی که برای فیلم سیاختن بود اما همیشه همدلی‌هایی داشتیم و احساس می‌کردیم که بعد از انقلابی که بر اساس عقاید و باورهای مردم اتفاق افتاده، چطور باید سینما را دوباره بسازیم.


وی ادامه داد: در کنار علمایی که نظر به حرام بودن سینما داشتند، مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی پای سینما ایستاد و من هم توانستم دقیقا بعد از انقلاب فیلم سینمایی «خون‌بارش» را با همراهی امیر قویدل نویسندگی و تهیه کنم. در آن زمان با همه رنج‌ها و ابزار محدودی که داشتیم، مهم بود که به تماشاگر احترام بگذاریم.


صدرعاملی در ادامه با یادآوری نام فیلم‌های کودک و نوجوانی که سال‌‌ها قبل در سینمای ایران ساخته شده بود، اظهار کرد: سال‌ها قبل فیلم‌های گلنار، پاتال و آروزهای کوچک، نیاز، قصه های مجید، گربه آوازه خوان، بادکنک سفید، بچه‌های آسمان، پرنده کوچک خورشبختی، الوالو من جوجوام و مدرسه پیرمردها را داشتیم که سینمای جذاب و دیدنی بود، اما امروز از آن سینما به فیلم‌های امروزی رسیدیم. فیلم هایی که امروز با دیدن آن ها به وجد نمی آییم. امیدوارم حال خوب سینمای ایران برگردد تا بتوانیم امید را به سینمای کودک و نوجوان برگردانیم.


او در ادامه ضمن تشکر از اعضای شورای شهر اصفهان که جشنواره کودک و نوجوان را به اصفهان برگرداند، گفت: صادقانه می‌گویم از استاندار اصفهان که تلاش زیادی در این مسیر کرد، تشکر می‌کنم و امیدوارم این شکفتن جشنواره را پاس بدارند.


صدرعاملی با اشاره به اینکه سال‌هاست در فضای تدریس حضور دارد، بیان کرد: نکته‌ای که وجود دارد این است در هر خانواده ۵ نفره، دو نفر علاقه‌مند جدی به سینما وجود دارد و می‌توان امروز را دنیای سینما نامید، البته این موضوع کار ما فیلمسازان را سخت می‌کند چرا که باید برای این مخاطبان تولید آثار و محتوای درخور داشته باشیم.


آرتیست کسی است که از خودش به شناخت واقعی رسیده باشد


او افزود: امروز برای ورود به سینما قبل از اینکه به ظاهر خود یا استعدادی که داریم توجه کنیم، باید کاراکتر و شخصیت داشته باشیم. آرتیست کسی است که از خودش به شناخت واقعی رسیده باشد، یعنی اینکه بعد از ۱۰ دقیقه بتوانی به او اعتماد کنی و وقتی روی پرده بزرگ قرار گرفت، جنبه بزرگ شدن را هم داشته باشد. این موضوع ارتباطی با پولداری و فقیری ندارد، باید کاراکتر و اصول داشته باشد، در این صورت چه فیلمساز و چه بازیگر باشد، می‌تواند موفق شود. پس شخصیت مهم است و نه تیپ! اینکه در هر شرایطی مدل حرف زدن و رفتارش را تغییر دهد، یعنی تیپ است. او باید شخصیت مقتدر و اصولی داشته باشد و باید و نبایدهای خودش را هم بشناسد تا طرف مقابل بتواند به او اعتماد کند.


وحید نیکخواه آزاد: بزرگی رسول صدرعاملی در بیان من نمی گنجد


در ادامه وحید نیکخواه آزاد با حضور روی صحنه از حاضرین درخواست کرد که اگر می‌خواهند رسول صدرعاملی به سینمای کودک و نوجوان برگردد، دست بزنند. او در ادامه عنوان کرد: من خودم را کوچک‌تر از چیزی می‌دانم که درباره آقای صدرعاملی و فیلم‌هایش صحبت کنم، چون او به قدری بزرگ است که در بیان من نمی‌گنجد. اما نکته‌ای که باید به آن اشاره کنم این است که خیلی از ما راهی که باز شده بود را ادامه دادیم، اما صدرعاملی راه را ساخت، او سه فیلم با سه قهرمان دختر ساخت و بازیگرهایش هم نقش اولی بودند. این فیلم‌ها نه فقط در جشنواره‌ها که در نمایش هم به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کرد. او در همین سه فیلم دو بازیگر به سینمای ایران معرفی کرد که هردوی آن‌ها مانند نگینی در سینمای ایران می‌درخشند؛ ترانه علیدوستی و پگاه آهنگرانی آن دو هستند.


او ادامه داد: اگر فیلمی می‌سازیم که کودکان دوست دارند، به این دلیل نیست که ارزش هنری کمی دارد، رسول صدرعاملی فیلم‌هایی ساخت که همه آن‌ها را دوست داشتند و این اتفاق خیلی بزرگی است، او همچنین شخصیت بسیار بزرگی دارد، دوست و همراه و مشوق است و الگوی انسانی و هنرمند بزرگی است که همه در سینما از او به نیکی یاد می‌کنند.


کیومرث پوراحمد: حسرت کارهای رسول را می خورم


کیومرث پوراحمد با روی صحنه آمدن در صحبت هایی که در خصوص صدرعاملی داشت بیان کرد: در ایران فیلمسازی به نام محمد بزرگ نیا داریم که همه فیلم هایش را در دریا می‌سازد، همچنین فیلمساز دیگری داریم به نام رسول صدرعاملی که درباره نوجوانان دختر فیلم ساخته است! من که استاد ساخت فیلم های کودک و نوجوان هستم به رسول حسرت می‌خورم. رسول ویژگی ای دارد که هر کسی با او می‌نشیند حال خوبی پیدا می‌کند. رسول صدرعاملی همیشه، رسول صدر عاملی است.


پگاه آهنگرانی و میلاد صدرعاملی که در فیلم «دختری با کفش‌های کتانی» و «من ترانه 15 سال دارم»، مهمانان بعدی این مراسم بودند که روی صحنه آمدند و در مورد رسول صدرعاملی صحبت کردند.


آهنگرانی با اشاره به اینکه نخستین حضورش در جشنواره کودک بوده و از این جشنواره چیزهای زیادی را آموخته است، در خصوص چگونگی انتخابش برای نقش «تداعی» در فیلم «دختری با کفش های کتانی» گفت: مادرم (منیژه حکت) مدیر تولید همان فیلم بود و در آن روزها سفری خانوادگی به کیش داشتیم. من با اینکه می‌دانستم آقای صدرعاملی دنبال بازیگر هستند، اما اصلا فکر نمی‌کردم برای بازی در فیلم انتخاب شوم، ولی در همان سفر بود که ایشان من را انتخاب کردند.


پگاه آهنگرانی: رسول صدرعاملی مسیر زندگی من را تغییر داد


وی ادامه داد: درست است که ما نوجوان هستیم، بعد جوان و در نهایت بزرگتر می‌شویم؛ در همه این سال‌ها چهار یا پنج نفر هستند که وارد زندگی ما می‌شوند که می‌توانند خیلی تاثیرگذار باشند و حتی مسیر زندگی ما را تغییر دهند، یکی از این آدم‌ها آقای صدرعاملی است و در زندگی من اولین کسی هستند که این تغییر را در زندگی من ایجاد کردند و همه مسیر زندگی من متاثر از ایشان است. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که حواسمان را کمی جمع کنیم واین تغییرها را متوجه شویم، چون تا نوجوان و جوان هستیم متوجه این آدم‌ها و تغییرشان نمی‌شویم.


صدرعاملی نیز درباره انتخاب آهنگرانی گفت: باورپذیری کاراکتر و شخصیت به قدری درباره پگاه وجود داشت که او را انتخاب کردیم. درباره حضور میلاد در فیلم هم باید بگویم خیلی ناگهانی شد و بعد از آن دیگر نه خودش علاقه‌ای داشت و نه خودم که بازی کند، در آن زمان حبیب رضایی و محمدرضا تخت‌کشیان پیشنهاد کردند که میلاد بهترین فرد برای آن نقش است.


میلاد صدرعاملی نیز اظهار کرد: از بیرون شاید فکر کنند چون پسر آقای صدرعاملی هستم انتخاب شدم ولی این‌طور نبود. اما حالا دو سالی است که روی فیلمنامه فیلم خودم کار کردم و به تازگی در مرحله انتخاب بازیگر هستم تا بتوانم فیلم خودم را بسازم. ما همیشه از پدر می‌خواهیم که همچنان فیلمسازی کنند چون بچه‌های دهه‌های امروز حق این را دارند که دوباره فیلم‌های نوجوانانه خوب برایشان ساخته شود.


در بخشی از این مراسم از هنرمندانی چون سیروس الوند، رهبر قنبری، کیومرث پوراحمد، بهزاد خداویسی، مجید برزگر، امیر عابدی، جعفر صانعی مقدم، نیما عباسپور، وحید نیکخواه آزاد، اکبر خامین، داریوش باباییان، محمد احمدی، پانتاها تاج بخش، علیرضا داودنژاد، طهماسب صلح جو، فرشته طائرپور، پگاه آهنگرانی، میلاد صدرعاملی، محمدرضا رضاداد، عباس کیارستمی به عنوان هنرمند تاثیرگذار در سینمای کودک و نوجوان نام برده شد.


شهردار اصفهان: خوشحالیم در خدمت اسطوره‌های سینمای ایران بودیم


مهدی جمالی‌نژاد، شهردار اصفهان علیرضا رضاداد دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان در ادامه مراسم روی صحنه رفتند. شهردار اصفهان ضمن تشکر از حاضرین که در تمام بخش‌های برگزاری جشنواره سی‌ام حضور پررنگی داشتند، عنوان کرد: خوشحالیم در خدمت اسطوره‌های سینمای ایران بودیم، از مراسمی که برای آقای علی معلم برگزار شد تا بزرگداشت خانم محبوب، باعث می‌شود نسل جوان تشویق و ترغیب شوند جا پای این بزرگواران بگذارند و زحمات و تلاش‌هایی که انجام دادند، فراموش نشود.


فرشته طائرپور، علیرضا داودنژاد، جعفر صانعی مقدم، حسینعلی شهیدی دبیر اجرایی جشنواره در کنار شهردار اصفهان و دبیر جشنواره روی صحنه حاضر شدند و با لوح تقدیر و هدایایی از فعالیت‌های رسول صدرعاملی تقدیر کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر