صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۵ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۶

کرمی که بعد از سفر فضایی دو سر شد

دانشمندان انواعی کرم پهن را به ایستگاه بین‌المللی فضایی فرستادند و پس از بازگشت آن به زمین متوجه شدند که یکی از این کرم‌ها سر خود را بازسازی کرده است.
کد خبر : 187277

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از CNet، در اکتشافات فضایی معمولا اتفاقات عجیب و غریب زیادی رخ می‌دهد اما داستان کرم‌های پهنی که بعد از برگشتن از سفر فضایی به ایستگاه بین‌المللی فضایی دارای دو سر شده‌اند، ماجرای عجیب و غریبی است.


دانشمندان، بخشی از اندام این کرم پهن را پیش از فرستادن به فضا قطع کردند و در سال 2015 با موشک اسپیس‌ایکس به ایستگاه بین‌المللی فضایی ارسال کردند. آنها در کمال تعجب مشاهده کردند که روی بدن این کرم بعد از برگشت از سفر فضایی، دو سر رشد کرده است.


محققان معمولا از کرم‌های پهن Planarian به دلیل توانایی منحصر به‌فرد در بازسازی قسمت‌های قطع شده بدن در مطالعات بیولوژیکی استفاده می‌کنند. آنها یک مجموعه شامل کرم‌های کامل و کرم‌هایی با اندام‌های قطع شده را به مدت پنج هفته به ایستگاه بین‌المللی فضایی فرستادند و پس از بازگشت آنها به زمین، کرم‌ها را به مدت 20 ماه مورد بررسی و آزمایش قرار دادند.


آنها مشاهده کردند که یکی از کرم‌هایی که در این مدت در فضا حضور داشته است، به شکل عجیبی دارای دو سر شده است. دانشمندان دانشگاه Tufts اعلام کردند که بعد از 18 سال نگهداری مجموعه‌ای 15 هزار کرم پهن در طول این سال‌ها تاکنون شاهد چنین پدیده عجیبی نبوده‌اند و در نوع خود بی‌نظیر است.


اما این تازه اول ماجرا بود. وقتی محققان هر دو سر تازه رشد کرده این کرم را قطع کردند، قسمت میانی فاقد سر شروع به رشد مجدد کرد و دوباره سر قطع شده را بازسازی کرد. به عبارت دیگر، اتفاقی که در فرآیند فرستادن این کرم‌ها به فضا رخ داده، باعث شده است که بدن این کرم دوباره خود را برنامه‌ریزی کند.


در بقیه کرم‌هایی هم که به فضا فرستاده شده بودند نیز اتفاقات عجیبی چون تقسیم به دو یا چند کرم به طور همزمان رخ داده است. دانشمندان متذکر شده‌اند که این پدیده می‌تواند در نتیجه دماهای متفاوتی باشد که کرم‌ها در طول سفر خود به فضا تجربه کرده‌اند.


این آزمایش با هدف تسریع تولید دو برابری صنعت طعمه ماهیگیری انجام نشده است. اما در واقع، این آزمایش برای آینده سفرهای طولانی‌مدت فضایی مؤثر است. همان‌گونه که انسان در حال گذر به سوی تبدیل شدن به گونه‌ای فضایی است، مقایسه تأثیر سفرهای فضایی روی سلامت بازساختی پزشکی و آینده تحقیقات آزمایشگاهی فضایی حائز اهمیت است.


هیچ‌کس در حال حاضر از ایده فضانوردان دو سر استقبال نمی‌کند اما این مطالعات می‌تواند زمینه را برای مواجهه با تغییرات احتمالی ایجاد شده در سفرهای طولانی‌مدت به مریخ فراهم کند.


مترجم: ندا اظهری


انتهای پیام/

ارسال نظر