صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۶ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت:

اخبار مرتبط با حلیم پنبه‌ای صحت ندارد

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: واحدهای صنفی عرضه کننده آش و حلیم و شیرینی‌های مختص به ماه مبارک رمضان تحت نظارت و کنترل تیم‌های بهداشت محیط هستند و وجود پنبه و الیاف و پشم دام در حلیم صحت ندارد و تا کنون در بازرسی‌ها مستنداتی دراین خصوص به دست نیامده است.
کد خبر : 187102

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، محسن فرهادی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به دست به دست شدن برخی اخبار و فیلم‌های منتشر شده در صفحات مجازی که بعضا بی‌اساس است، گفت: متاسفانه اظهار نظرهای غیر کارشناسی در مورد حلیم‌های آغشته از پنبه و الیاف باعث انتشار این نوع اخبار شده است.


وی ادامه داد: با توجه به بررسی‌های میدانی و رسیدگی به شکایات مردمی سامانه بهداشت 190 مشخص شد به علت پخت طولانی گوشت در حلیم، رشته‌های کلاژن ( که از قسمت‌های تشکیل شده گوشت است) باقی می‌ماند و در اثر ترکیب با گلوتن و دیگر قندهای موجود در گندم تولید بافت پنبه نشان داده می‌شود و پس از شستشو خاصیت الاستیسیته پیدا می‌کند که در این رابطه نمونه برداری‌های متعدد صورت گرفته و به آزمایشگاه ارسال شده است.


وی با اشاره به اینکه نمی‌توان از پشت دوربین صحت یا سقم برخی اخبار را تشخیص داد، افزود: از ابتدای ماه مبارک رمضان تیم‌های سیار بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور وظیفه نظارت و کنترل از تمام واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی به خصوص از واحدهای صنفی عرضه کننده آش و حلیم و غذاهای محلی و شیرینی‌های مختص ماه مبارک رمضان از جمله زولبیا و بامیه را بر عهده دارند.


معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت یادآور شد: امسال با دستگاه‌های پرتابل سنجش تمام مواد غذایی در سطح عرضه کنترل شده است و در صورت لزوم مداخلات به منظور تامین سلامت روزه داران اعمال می‌شود.


فرهادی گفت: ضمن تایید نکردن وجود پنبه و پشم دام در حلیم به مصرف کنندگان عزیز توصیه می‌شود آش و حلیم مصرفی خود را از واحدهای صنفی مجاز و دارای پروانه کسب تحت پوشش اتحادیه ذیربط تهیه کرده و از خریداری مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنند همچنین شهروندان می‌توانند درصورت داشتن شکایت بهداشتی با سامانه بهداشت 190 به طورشبانه روزی تماس بگیرند.


انتهای پیام/

برچسب ها: حلیم محسن فرهادی
ارسال نظر