صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۵ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۶

سخنان نماینده دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار با مقام معظم رهبری: امروز این دانشگاه در حال بازگشت به ریل اصلی انقلاب است

در دوازدهمین روز از ماه مبارک رمضان، جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های کشور با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
کد خبر : 185721

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مریم عصارزاده، فعال فرهنگی، سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از سخنرانان دیدار روز گذشته دانشگاهیان با مقام معظم رهبری بود. عصارزاده خود را دانشجوی کارشناسی‌ارشد مهندسی پزشکی و نماینده دانشجویان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان (دانشگاه آزاد اسلامی) معرفی کرد و ادامه داد: «از شما تشکر می‌کنم که این فرصت ثابت همیشگی را در اختیار نسل جوان دانشجو قرار می‌دهید و گوش شنوایی دارید برای شنیدن تحلیل افسران جوان جنگ نرم؛ باشد که این نوع نگاه در مسئولین رده بالای کشور هم نهادینه شود.


در روزگاری که ایران، مثل جزیره‌ای امن و آرام در بین دریایی از ناامنی محکم و استوار ایستاده است، در روزگاری که جوانان در عراق، سوریه، افغانستان، یمن، بحرین در همسایگی ایران سربلند ما در غم و ترس ناامنی، افطار می‌کنند، من، در کمال آرامش، از تفکراتم، از دغدغه‌هایم، در مقابل رهبرم صحبت می‌کنم و این، یعنی؛ آرامش فقط در سایه امن ولایت و دفاع از حریم ولایت میسر است نه سازش با ستمکاران،


حضرت آقا؛


ما این جلسه را به مثابه سنگر دیده‌بانی فرماندهی انقلاب اسلامی در دانشگاه می‌دانیم، میخواهیم در اینجا از مولود مبارک انقلاب اسلامی سخن بگوییم که سهم عظیمی را در رشد علمی کشور از بدو تاسیس داشته است.


این مجموعه علمی تا جایی پیش رفته که: نام پرآوازه ایران اسلامی مقتدر را در جهان به عنوان صاحب بزرگترین دانشگاه حضوری به اهتزاز درآورده است. می‌خواهیم از دانشگاهی صحبت کنیم که بنا بود از بدو تاسیس، با فرمان امام روح‌الله در کنار تولید علم، آموزش علمی و ترویج علم، دانشگاهی آزاد از هرگونه تفکر نه غربی و نه شرقی، دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی، با محوریت اخلاق، تدین و انسان‌سازی باشد.»


نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در این دیدار با تبیین گذشته این دانشگاه و بیان برخی مشکلات آن گفت:


«چرا پس از گذشت چند دوره از مجلس شورای اسلامی گزارش تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی همچنان در عمل مسکوت مانده است؟


مگر در یک دانشگاه چه روابط خاص و پیچیده‌ای وجود دارد که فساد‌زدایی از آن تا این حد چالش‌برانگیز و مشکل‌ساز شده است که یادگار یادگار امام، دست به دامان رییس‌جمهور می‌شود؟


معضلات اساسی دانشگاه آزاد از ابتدای تاسیس تاکنون


به نظر می‌رسد دانشگاه آزاد دارای ۴ معضل اساسی از ابتدای تاسیسش تاکنون بوده که عمدتا از نبود مکانیسم نظارتی دقیقی به وجود آمده است: معضل اول مقوله فرهنگ در این دانشگاه و اثراتی است که بر فرهنگ عمومی کشور گذاشته که قابل انکار نیست.


برهم‌زدن فرهنگ بومی شهرستان، افزایش ولنگاری فرهنگی در بین دانشجویان، جلوگیری از فعالیت نیروهای مومن انقلابی در دانشگاه و میدان دادن به تشکلی‌ها و کانون‌های یک‌بار مصرف انتخاباتی و ترویج موضوعاتی همچون اسلام رحمانی و تسامح و تساهل فرهنگی در برابر اسلام ناب محمدی، از مصادیق شرایط اسف‌بار فرهنگی در این دانشگاه است.


معضل بعدی مباحث صنفی آموزشی در این دانشگاه است: حضرت‌عالی ۲۳ سال پیش مسئولان دانشگاه آزاد را از توسعه کمی برحذر داشتید و پیش بینی کردید در صورت توسعه کمی بیش از حد ممکن است دانشگاه دچار از هم گسیختگی شود که همین هم شد.


شرایط به گونه‌ای رقم خورد که حدود ۱۵۰ واحد، زیان‌دیده شده و در آستانه تعطیلی قرار گرفتند. دخل و خرج کل دانشگاه سر به سر شد و برای جلوگیری از ورشکستی واحدهای زیان‌ده مجبور شدند تحصیلات تکمیلی را علی‌رغم آماده نبودن زیرساخت‌های کیفی و زیر پا‌گذاشتن استاندارد‌ها توسعه دهند و بیش از ۶ هزار کد رشته، بدون کسب مجوز از شورای عالی گسترش وزارت علوم راه‌اندازی کردند، حال سوال اینجاست، آیا افزایش بی‌رویه تحصیلات تکمیلی بدون توجه به نیازها و زیرساخت‌های جامعه و آن هم به بهانه جلوگیری از فرار مغزها به صلاح جمهوری اسلامی بود؟


معضل سوم بحث ضابطه‌ها و رابطه‌ها در این دانشگاه است، مسئولین دانشگاه بیش از اندازه قدرت دارند تا رفتار کنند. انتصابات رابطه‌ای با پشتیبانی و اداره باند قدرت و ثروت از مصادیق بارز آن است.


معضل چهارم مافیای فاسد قدرت و ثروت یا به عبارتی شهریه‌خواران نجومی در این دانشگاه هستند. گزارش تحقیق و تفحص سال 93 مجلسی و اظهارات رئیس جدید هیات موسس این دانشگاه و سایر دلسوزان، اقدامات فساد‌آمیز قبلی این دانشگاه و تنها گوشه‌ای از چپاول شهریه دانشجویان مظلوم این دانشگاه را نشان داد.»


این دانشجوی دانشگاه آزاد به ارائه راهکارهایی نیز برای اصلاح روند امور در این دانشگاه پرداخت:


«اکنون که به برکت تدبیر حضرتعالی، دانشگاه در حال بازگشت به ریل اصلی انقلاب است و فساد‌زدایی در دستور رییس محترم هیات موسس دانشگاه قرار گرفته و نور امید در چشمان دانشجویان روشن گشته است، بنظر میرسد اقدامات زیر برای حل مشکلات دانشگاه ضروری باشد.


1. جریانات سیاسی خاصی هنوز به این دانشگاه به عنوان میراث خود نگاه می‌کنند. برای کوتاه شدن دست طمع اینان لازم است سازوکارهای نظارتی درون و بیرون دانشگاه به شدت افزایش یابد.


2. نتیجه حسابرسی گسترده‌ای که برای اولین بار شروع شده به اطلاع همگان برسد تا عموم ملت با افتضاحات جریانی که مدعی اداره کشور بر پایه مبانی توسعه غربی است آشنا شوند. گلوگاه‌های فساد‌خیز در دانشگاه شناسایی شوند و برنامه‌هایی برای پیشگری از فساد تدوین شود.


3. در انتصاب مدیران و جذب و بکارگیری اساتید دانشگاه از عناصر انقلابی، پاکدست و با سطح علمی بالا استفاده شود.


4. در حوزه فرهنگی تربیت دانشجوی تراز انقلاب اسلامی در دستور کار سیاست‌گذاران قرار گیرد و از فعالیت‌های فرهنگی نیروی‌های مومن انقلابی حمایت شود.


5. ماموریت‌های علمی دانشگاه مورد بازنگری و جذب نخبگان در اولویت قرار گرفته و چرخه ارتباط صنعت و دانشگاه مورد توجه قرار گیرد.


6. مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت دقیق در تمام شئون دانشگاه اجرایی شود.


7. برنامه‌هایی جهت کاهش وابستگی دانشگاه به شهریه دانشجویان تدوین شده و از زیان‌دهی دانشگاه جلوگیری شود.


البته ناگفته نماند دانشگاه آزاد اسلامی علیرغم نواقص و اشکالاتی که دارد، از سرمایه نیروهای متخصص متعهد فراوانی در بین اساتید و دانشجویان برخوردار است که اگر زمام امور به ایشان سپرده شود ظرف مدت کوتاهی این دانشگاه را تبدیل به زینت نظام در عرصه فرهنگ، علم و فناوری خواهند کرد.


در ضمن با توجه به اینکه دانشگاه عمده امکانات خود را از طریق پرداخت شهریه‌های دانشجویی و پولی مردم بدست آورده است، پیشنهاد می‌کنیم جهت گسترش عدالت در کشور، دانشگاه آزاد به یک مجموعه عام‌المنفعه تبدیل شود و دانشجویان و فارغ‌التحصیلان در جنبه‌های مادی و معنوی این دانشگاه سهام‌دار شوند.


و در آخر یک سوال، دانشگاه آزادی که یک موسسه خصوصی به حساب می‌آید و جهت اداره امور خود حتی یک ریال هم از سوبسید دولتی استفاده نمی‌کند و تمام وابسته به شهریه دانشجویی و این در حالی است که ظرفیت نیمی از آموزش عالی کشور را هم به دوش دارد، پس چرا مسئولین دولتی هیچ روی خوشی به آن نشان نمی‌دهند؟


رهبرم،


امیدواریم حضرت‌عالی این پیشنهاد ما را بپذیرید که همانگونه که در دانشگاه‌های مختلف سراسری قدم رنجه کردید روزی در دانشگاه آزاد هم حضور بیابید و دل فرزندان خود را شاد فرمایید.


و در آخر کلام، آقا جان از شما خواهشمندم ما فرزندان خود را دعای عاقبت بخیری بفرمایید، چرا که این روزها با دیدن فاصله حرف و عمل مسئولانی که روزی همچون ما دانشجو و انقلابی بوده‌اند، احساسی خطر از خود می‌کنیم که نکند ما نیز در آینده در ورطه قدرت طلبی عقایدمان را فراموش کنیم.


تا منتظر مهدی عالم گیریم
از گوشه چشمان تو خط می‌گیریم
ما گوش بفرمان تو هستیم آقا
اصلا تو بگو بمیر ما میمیریم


و السلام علیکم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر